Omvendt

 • 02.11.2015 kl. 18:00

 

I går strikka jeg en omvendt julesokk. 

 

Dere ser vel at den er omvent? Klart det. Bare se den sammen med den første jeg strikket. Ble helt omvendt i fargene.

 Det hente litt tilfeldig. Trodde jeg skulle strikke mange sånne julesokker, men et dypdykk i garnarkivet åpenbarte at jeg nesten ikke hadde noe hvitt igjen,.... og en mengde med rødt. 

Etter litt småsnakk med meg selv, ble det enighet om at EN sokk til, kunne det alltids bli, men den måtte bli omvendt. Og rett fikk jeg. 

 

 

 

Men så var det det legebesøket jeg skulle på i dag, .... som skulle gå så greit. For selv om fastlegen er på Sortland, er kontoret så pass langt fra sentrum, at det  føltes rimelig trygt å ta turen uten å falle i garnfella. 

Og når man skal på sånn Sortlandtur...., er det flott at mannen gjerne er sjåfør. Da slår man mange småfluer i et smekk... med kjøre-sammen-tur, koseprat og småstrikk, på en gang. Jeg strikka på ei dinglemuslue og ante fortsatt fred og ingen fare.... 

  

Det var ikkke før etter legebesøket og hjemturen skulle gjennomføres, at jeg skjønte at helt smertefri ble ikke denne dagen heller.  

For vet dere hva han sa, den lure mannen min????: "Når vi først er på Sortland sammen, kan vi vel unne på oss et kafé-besøk." !!!! ????

Joda, Roy Rønne Luringen Gaasland... Det kan vi vel alltids. MEN VET DU EGENTLIG HVA DET INNEBÆRER????? Bildene satt på netthinnen i samme sekund. Bildene av alle hinderne som skulle passeres.... på vei til den kaféen. Den farefulle ferden...

 


 

For ikke å snakke om.....Men jeg stålsatte meg..... Jeg passerte hinder etter hinder på vei til lunsj med Roy Rønne Luringen Gaasland, uten så mye som en bitteliten nøstedott i veska engang. Og vel fremme ved kafé -bordet...satte vi oss ned sammen..... spiste og småprata... og jeg var bare SÅ fornøyd med meg selv...

 

Så for å feire litt, seirene mine, måtte jeg jo unne meg noe....

- og tasta et og annet tastetrykk på Samsungen min

.... og plutselig .... fikk jeg opp en ordrebekreftelse på 53 nøster av dette slaget...

 

 

Ja, men det kunne jeg vel unne meg. Så flink som jeg hadde vært....

 

 

#garn #håndarbeid #hjemmelaget #strikk #julesokk #jul  

 

Julesokken som krever sitt.

 • 22.10.2015 kl. 15:52

Da jeg hadde laget den kjærestejulesokken til kjæresten min, fikk jeg en liten følelse av at det var flere som kunne ønske seg en hjemmestrikka julesokk. Ja, en sånn jeg skrev om her.

Da foreslo jeg for meg selv; jeg lager noen fler, så kan selges eller gis bort. Det er bare det at kjæreste er nå en gang kjæreste. Og jeg har nå bare lyst til at han Royen min skal ha den eneste sokken jeg har strikket inn "kjære" på. Så jeg tenkte, det er jo fort gjort å strikke en ny, bare gjøre litt om på den, sånn at den ikke blir kjærestesokk, men en sokk som hvem som helst kan bruke. Ja på julemorgenen, til å ha all verdens godteri og andre juleherligheter opp i.

I dag ble en ferdig. Og den ble seende slik ut. Prøvde å ordne en litt bedre fotfelling også.Så skal det innrømmes at jeg trodde denne kunne være ferdig i går, og at jeg skulle strikke en for hver dag, i tiden fremover. Hadde de planene.....i alle fall...

Det er ikke alltid jeg er så god til å følge planlagte planer. Sånn så det ut i sofaen ved siden av meg i går kveld..... ehhh.... NATT...sånn klokka 03.12...

 

 

Og jeg, jeg så omentrent ut sånn her.

Angry emoticon
Licensed from: riedochse / yayimages.com

 


For det er det der med diktning, det er ikke alltid at det funker... eller, det er rimelig OFTE at det ikke funker.

Sokken har allerede krevd sitt, og på en julemorgen vil den også kreve en hel del... Ja, pga størrelsen, vil den helt sikker kreve MENGDER av julegodteri.

Men blir det flere? Nei, nå har jeg en indre stemme som sier at det blir med denne ene. Jeg får pakke den ned til markedet på museumet den 28. november og reklamere med at den er av det eneste av sitt slag i den hele vide verden..... Kanskje jeg får solgt den RÅDYRT!!!

Eller..... nei, det er vel ikke akkurat sånn det funker i denne håndarbeidsverden.

 

Men noe annet jeg har en HEL DEL av...og som jeg skal ha med på salgsstans i november..... er noe ...ja, helt annet. Kan dere gjette hva? Ledetråden kommer her og ble kjøpt i på Glitter i går. Det skal brukes av ...... det jeg har en hel del av....som er...ja, noe helt annet. Nei, det skal ikke brukes av meg, selv om jeg har en hel del av meg også med... Når jeg tar det fra hverandre, blir det små deler av noe som kan ligne på hjerter....

 

Tror det kan bli ganske søtt på noe jeg heklet ganske mange av tidligere i høst, og som jeg blogget om.

Men nå over til noe som ikke er søtt i det hele tatt akkurat nå. Det er sånn omentrent hvordan jeg ser ..... ja, sånn omentrent, bare litt værre.

 

Bad dog
Licensed from: izakowski / yayimages.com


HVA!!!! Hva i all verden skjer? Hvorfor? Joda, husvaskplaner, hva ellers kan bringe frem de verste følelsene i en håndarbeidssjel som denne? .

 

 #julesokk #jul #strikking #håndarbeid ##julemesse #hjemmelaget.

Næmmen, der fant jeg jo en premie.

 • 13.10.2015 kl. 07:04

Ja, det gjorde jeg. Jeg fant mitt bidrag til åresalgpremie. Et par selbuvotter.For når denne gjengen samler seg til festligheter på fredag, må vi alle ha med noe.

Ja, hvor fant jeg de selbuvottene egentlig....

Joda, lette litt her og litt der, og etter en stund.....Bingo!!

 

 

Og ikke lenge etter, dukket den opp mellom fire pinner.

 

 

Jeg aldri før strikket votter i kombinasjon av grå og rød, men det var nå engang de fargene jeg hadde garn til... og siden jeg leverer dem fra meg i dag, var det innmari dumt at jeg bare ble mer og mer glad i den kombinasjonen mens strikkinga pågikk. 

Siden de ble til i det tynne garnet Lanett babyull, gikk jeg ut fra at det ville bli ganske så små barnevotter. Det var derfor litt overraskende at de ble HELT PASSELIG til husfrua sjøl......

 

...og går overraskende godt til hennes velbrukte støvler og yndlingsskjerf....

 Jaja, bare å si farvel. Jobben kaller....og selbuvottene, de får ......jeg.....vel .....ta med meg.

 

#Selbuvotter #premie #hjemmelaget #strikk #håndarbeid  .

Kjæreste-julesokk til kjæresten.

 • 11.10.2015 kl. 12:40

Har strikket en kjærestejulesokk til kjæresten. Ja, for i år tenkte jeg at det var på tide at julenissen overrasket han også med noe godt på julemorgenen.Kjæresten min, som jeg har vært gift med i snart 20 år, jobber i Aleris. Der har han medleverturnus. Ja, det vil enkelt si at han lever med noen andre i noen dager, og får lønn for det. Så lever han med oss i noen dager, og det har jo sin verdi, det også, selv om det ikke akkurat er timeslønn. Poenget er å LEVE MED.

 Akkurat nå er en sånn periode som han lever med noen andre. Då så jeg mitt snitt til å fikse ham en sånn der julesokk. Gikk rimelig fort også, med Cito og pinne 5. Det som tok tid var å finne på mønster etter hvert som jeg strikket. Ble litt sånn Selbu-inspirert, kan man si.

Sokken ble ganske stor, og det er bra, for da kan julenissen få plass til litt av hvert.... Flaske med noe godt i, sjokolade, godlukter...... mere sjokolade.... og sjokolade...foreksempel

 Men i kveld skal jeg på min jobb. Men på jobb skal jeg ikke. Ja, forstå meg rett. Vi samles for å planlegge videre til en underholdene Quiz-kveld hjemmesykepleien arrangerer. Alle arbeidsplassene i bygda er invitert. I tillegg til Quiz er det underholdning, "alt er lov" og åresalg. Gleder meg veldig og det skjer allerede nå på fredag.

Alle skal ha med en premie til åresalget. Det jeg lurer litt på nå, er hva i all verden jeg skal finne på å ha med. Kanskje noe strikkelig. Men da må jeg kanskje få opp farta og hive meg til med pinnene....igjen.

 

#julesokk #kjærestejulesokk #jul #strikk #hjemmelaget #håndarbeid

IKKE RØR DEN MUSA!!!

 • 09.10.2015 kl. 16:54

 

 

LAVENDEL!!! Kom hit med den musa. Du rører den ikke.

Hører du. IKKE RØR DEN.

KOM HIT!!HEI!!! Det der gjør du ikke!!

Den musa skal ikke knertes.

Hallo Neineineinei....NEI!!

Kan du stå i ro i to sekunder, sånn at jeg kan få et aldri så lite alvorsord med deg.

DU, JA!!!  

SLIPP DEN MUSA, NÅ!!! MICHEL!!! IKKE DU OGSÅ!!!

Nei nå får du gi deg!!!Kom her i sofaen, sånn at jeg kan få forklart deg litt!!!

 

Vet at vi har museinvasjon, og at det kan være fryktelig irriterende

-og slitsomt med alle de musene over alt her nå.

Er ganske lei av dem selv også.

Og jeg skjønner ikke hva som går av den der dama som fant på alt dette musetullet.

Men jeg lover. Alle skal være ute før jul.

Ja, helt sant, kjære du. Jeg har sagt det til ho dama.

Er ikke alle ute før jul, ja da gir vi dem bort.

Hold ut!!


Men jeg tror kanskje at en og annen babyfot vil ha ei tovamus.

 

Ja kanskje til og med en liten prisessefot.

Men inntil da. LA MUSA LEVE!!

 

#tovamus #tovatøfler #strikk #håndarbeid #hjemmelaga 

Der slapp jeg jammen å strikke en "i fåkk og råkk -vott" til.

 • 24.08.2015 kl. 21:54

Helt utrolig. Jeg slapp unna den andre votten. Og det er ikke fordi sønnen min foretrekker å bare bruke en vott. Nei, det ville vært å fortelle usannheter.

Sannheten er at "I fokk og rokk -votten" ble i største laget. Og jeg gidder da ikke å strikke TO for store votter. Nei, det ville vært å gå alt for langt.

 
Så egentlig er det litt flaks, at jeg slapp unna med EN vott, HELT uten tommel, i disse travle tider. For akkurat nå er det ikke påtrengt å strikke for store vintervotter, nå som høstsommersolen er på sitt varmeste og badebuksa brukes mer enn noen gang tidligere i år. Da er det er bare å pakke bort den for store "i fåkk og råkk votten" og ta meg til mere prekære oppgaver.

Jeg vil da alltids forstå hvem som eier votten, når jeg i bedre tider, rydder i sysakene. Det er klart. Han Brage kan ikke lure seg unna den votten.Hæææ....rekke opp, hørte jeg noen sa????!!!  Det ville jo vært galskap!!. Da måtte jeg jo strikke TO, ja, akkurat, TO votter!!  

Men, jeg går da sterkt ut fra at poden blir eldre og større, også i nevene. og at han en gang får fingre som rekker helt ut til tuppen av "i fåkk og råkk-votten". Og ingen må komme å fortelle meg at det ikke vil bli fåkk og råkk i fremtiden også. I de tide fingertuppene rekker helt ut til vottetuppene.... Ja, da vil det vel være på tide å strikke en vott og to tomler til.. Nå er den pakket bort.

Så nå holder jeg på med langt viktigere ting. Mere prekære gjøremål. Sånne som man må få gjort før det er for sent.

For hva kan vel være riktigere og viktigere på denne tiden av året, enn å mekke julesaker. Julegrytekluter, for eksempel.

Nei, julekvelden skal ikke få komme for brått på denne kjærringa i år. 

 

#Ifåkkogråkkvott  #julegrytekluter #strikk #håndarbeid #hjemmelaget #grytekluter #Strikkevotter

Husvaskerdagen som forsvant rett inn i en strikkavott.

 • 20.08.2015 kl. 18:37

Jeg skjønner ikke helt hva som skjedde. Alt var duket for den store husvaskerdagen. Ja, en sånn man tar før helgen, en sånn en som er viktig å ha, for å kjenne seg flink og husmorprektig. Og selvfølgelig også for at familien skal kjenne på husmorflinkgodlukta i heimen i helga.(Mens husmora er på jobb)

Ja, det er så rart at den vaskinga bare ble borte, for planene var klare og veldig gode.. Opp tidlig, få ungene avgårde på skolen, for så å sette i gang. Planen holdt godt de,- helt frem til det der, -"å sette i gang". For det var omentrent på det tidspunktet jeg fikk øye på lua til Brage, den jeg strikka her. ...og tenkte at det var da en fryktelig ensom lue. Den må jeg helt klart strikke votter til. Ja, det er klart at lua trenger votter, men det er ikke fult så klart at vottene trenges akkurat på en dag som i dag, med strålende varm sommersol. Og særlig ikke på en husvaskerdag.

Men å planlegge votter, kan man alltids gjøre, samtidig som man husvasker. To ting kan saktens denne dama få til på en gang. Det er bare det at i planlegginga er det godt å tegne noe mønster, noe som passer til en vott som Brage skal ha. Og tegne kan man jo gjøre før man setter i gang, - med helgevasken, altså.  Ja, med husvasken, som er så viktig å få gjort akkurat i dag.

Men så, ja etter mønstertegninga, var det bare å komme seg i gang. Og det er klart man gjør, ...ETTER at man har sett hvordan mønstret ser ut på votten. Det skal man virkelig gjøre, er det det leselig...eller?

 


Joda, ikke verst det. Sjekker klokka, og gisper høyt, mens jeg gremmes over at tiden flyr så fort på sånne dager man er flink til å vasker hus på. Og alt står klart på vaskerommet, klart for at den flinke husmora skal sette i gang.

 Men strikkinga frem til tommelen, går fort. Denne dama kan alltids klare det før husvaskerdagen tar fatt. Bare noe få omganger så er jeg der. Og mens jeg skynter meg å strikke de omgangene, finner jeg ut at det hadde kanskje vært litt gøy med noe bokstavelig frempå andre siden av votten også. Men det må en kanskje starte med før man kommer til tommelen?

 

Ja det er soleklart, det ville vært en morsom sak på de vottene. Men da må jeg tegne mønster igjen. Det vil ta tid, alt for lang tid på den godt planlagte husvaskerdagen. Men jeg kan jo gjøre programmet klart og prikke noen få masker ut. En og annen prikk, før jeg setter i gang.

 


Jeg prikker og prikker og en og annen kroppsoppreisning foretar jeg også, for å sette i gang, men så trenges det en prikk her og en prikk der.... og etter noen omganger med prikking, var hele mønsteret ferdig.

Da reiser jeg meg....og går ut på verandaen. Sol og greier, -kan jo ikke vaske hus inne da, nei, det må alle skjønne. Kan jo vaske og stelle litt ute, bord og benker, rydde, være flink, ordne med blomster og sånt.... Problemet er bare det at jeg kom til å ta hele PCen med meg ut....og mønsteret bare lyste mot meg.

Det er jo vanskelig å unngå at man må prøve seg, under slike omstendigheter. Ja, bare sånn for å se om det er leselig? For det er jo et av poengene, at det er leselig.

Sånn kan det gå. Husvaskerdagen blir helt borte i en vott på en varm sommerdag.

Da er det viktig at votten ikke blir helt bortkastet. Og man kan jo undres....  om noen kan se.... eller gjette på hva det blir av alt dette strikkeskriveriet?

 Men nå, ja, nå er det bare å sette i gang. Denne dama kan være rask når ho må, og kan vaske nokså overfladisk når det kreves. Og dagen er jo ikke helt over enda.. og votten, den kan bli ferdig en annen gang..

 


Hadde det ikke vært for at det gjenstår bare en fillefelleting.... Det går jo fort. Etter det, ja DA kan jeg jo sette i gang.

 

#strikk #vott #strikkavott #hjemmelaget #håndarbeid #husvaskerdag. #skalbare

Ull en litt vemodig solskinnsdag

 • 17.08.2015 kl. 08:35

Lua ble jammen brukbar på Brageriske 11-åringer. Mens sola skinne fra skyfri himmel, få poden tredd en ullsak nedover hodet, av den litt rare mora. Men den var innenfor, -innenfor det som er greit å bruke av hodeplagg når frosten dukker opp.

 ...men det er det lenge til, - frosten altså. Det er da godt, at høst ikke er helt høst. For høsten er en vemodig tid. Sånn egentlig. Hverdagsrutiner, i stedet for lange late dager.Som den i går for eksempel, på strana, med familien, - og strikketøyet.

 

I dag er familien i gang med hverdagen igjen. Alle som en skal på jobb eller skole. Ja, det er vemodig. Ble en  brå start for meg, -uansett hvor innstilt jeg var,- hvor godt jeg enn hadde forberedt meg.

Men nå er i alle fall Brage sin vinterlue klar. Kanskje blir det flere. Sånn etter hvert, helt plutselig. Men neppe som er fikset på ei strand, i sol fra skyfri himmel.


#Ull-lue #høst #strikk #håndarbeid #hjemmelaga

Blue Sand Cardigan

 • 15.08.2015 kl. 18:05

Da e den ferdig. Blue Sand Cardigan. Strikket i Belle fra drops. Min største utfordring til nå, innen det selvlaga. Særlig utfordrende ble det jo at jeg ikke klarte å få tak i oppskrifta på norsk. Det ble derfor, som jeg tidligere har nevnt til det kjedsommelige, mye forstørring av bilder og telling av maske og omganger.

 

Blue Sand Cardigan ble en nokså lang historie, som starter for ca. 14 dager siden. Og det har vært mange frustrasjoner underveis. Ene arma måtte på garnnøste 4 ganger. Jeg er så uvant med å beregne størrelse og lengde, når man strikker nedover. Men nå e den endelig ferdig. Blue sand Cardigan.

 

Natta i natt ble også lang. Jeg trodde ikke hele natta skulle gå med til montering. Men klokka ble 07.26 på morrakvisten, før jeg kunne dra ut kontakten på strykejernet, ta siste kaffeslurken og kubbe på sofaen. Det var vel egentlig ikke den festinga som tok tid. Den jeg skrev om her i går. Den trådfestinga, jeg ikke gjør med særlig velvilje. Nei, det var lommene. De ble montert og demontert flere ganger. Men jeg var streng med meg selv og sa; "Når du først har bestemt at den skal bli ferdig til hun reiser på hybel, så skal den bli ferdig." Det var en overrasket Frida som våknet rett etter at mora kubbet på sofaen. Ho va ikke helt forberedt på fotoshooten før vi tok fatt på turen til Sortland og hybellivet. Men glad ble hun, for Blue Sand Cardigan, og fornøyde Fridaer, de stille opp.

 

 

Det ble litt nervepirring også underveis. For selv om jakka tok tid å strikke, syntes jeg garnet avtok i en rasende fart. I morges lå dette igjen på salongbordet. Egentlig ganske utrolig at det holdt sånn akkurat.


 

Men nå er Blue Sand Cardigan ferdig. Den lange jakka, som ble ferdig etter den lange natta. Natta i natt.

 Nå har vi fulgt Frida inn til hybelen sin. Høsten e her. Kanskje det er en grunn til at jeg føler meg så uendelig trett i dag..... Kanskje det er høsten..

 
...elle kanskje det bare er den festingen i natt, den jeg hadde sammen med Blue Sand Cardigan..... ZZZZzzzzzz

 

#BlueSandCardigan #Strikkejakke #strikk #håndarbeid #høst #hjemmelaga #våkenatta

  

Nå skulle jeg ha hatt en som var god til å feste her.

 • 14.08.2015 kl. 16:45

Det hadde vært kjempefint. Hatt en autorisert fester, som kunne ta tak i alt dette trådarbeidet. En som gikk på med krum hals uten for mye klaging og stønning. En som gjorde det med glede, som tralla og sang og laga godstemning i heimen

 For i morgen kjører vi 17. åringen på hybelen hennes på Sortland. Der skal hun ta fatt på et nytt skoleår. Og det er blitt bestemt at jakken jeg strikker til henne, skal være ferdig til skolens start. Da trenger jeg sårt en som er god til festing, en som fester pliktoppfyllende, mens jeg konsentrerer meg om helt andre ting.

Da skulle jeg gladelig konsentrert meg om høstens skoleforberedelser. Ja hadde jeg bare sluppet all den festingen.

 

Jeg hadde sikkert også vært langt mindre stresset om jeg fikk tak i en som kunne ta festearbeidet mitt, og ferdigstilt den veldig seige jakka, før morgendagen. Kanskje jeg da hadde vært rolig og avbalansert hele tiden, og ikke blanda balsamen sammen med hårfargegreiene, da tustene skulle til pers.

 Hadde jeg hatt en til å feste tråder, ja gjerne en til å feste på lommer og slikt også,......hadde jeg blitt fryktelig takk\nemlig. For ikke å snakke om å ta det siste heklingsarbeidet på lommekantene ...Da hadde jeg kanskje også kommet til å tenke klokere tanker enn at det går veldig fint å klippe håret sitt helt selv, med en sykepleiersaks. Jeg hadde kanskje tatt meg tid til å tenke meg om to ganger, når superfrisøren avlyser. Jeg kunne til og med tatt meg tid til å finne en erstatterfrisør.

 Da hadde jeg kanskje ikke hatt alle disse rynkene i den hjemmehårfarga panna,

 ....mens jeg tyr til lettvinte kaker, helt uten pyntenødvendigheter, til selskapet i kveld.

 Det kan vel tenkes at jeg hadde vært mer avbalansert og tatt meg tid til å finne den rette kjelen til lasagnens ostesaus, sånn at den ikke kokte utover, og laga enda mer styr i hodet mitt.

 Og mens det koker i hode og i alle husets kjeler, tenker jeg at det må da finnes en god fester, ....en autorisert en, ...på FInn.no. jobb. Der skal jo alle hardtarbeidende finnes, ..men NEI.

 

 

Så all den festinga får jeg ta etter bursdagsfesten i kveld. For sønnen skal feires. Han, som er den beste sønnen i verden.

 Og når jeg tenker på det, er det egentlig godt at den andre festinga skjer til natta, når alle sover. For jeg kan ikke love så mye tralling og sang og godstemning i heimen. For jeg ikke av den typen som trådfester godvillig..

 

 

#Trådfesting #Strikk #hjemmelaga #håndarbeid

 

 

Ja, nå må jeg BEVARE MEG VEL, at ikke dette går ALT FOR LANGT.

 • 11.08.2015 kl. 13:42

 

 

Ja, nå er det FARE på ferde. For etter mange års totalavhold fra å strikke noe til eldstejenta, har jeg endelig FÅTT LOV. Det ble jo engelsk, selvfølgelig, som jeg bortimot det uavlatelige har blogget om i det siste. Jeg var jo så glad og lykkelig over at ho endelig ønska seg noe strikkelig fra mora, at jeg.....etter et par måneders betenkningstid...satte i gang. Nå går det mot slutten, til tross for den arma jeg akkurat har tulla på nøste igjen. GRMF!!  Ja, den blir da ferdig før 17. åringen reiser fra oss på hybel igjen, for mer skolegang. Og etter prøvetilbakemeldingene, er det en fornøyd Frida som mottar jakken.

 

 

  

 

Men for noen dager siden ser jeg at ho har funnet et lite hefte. Ja det er sånne hefter som lett blir liggende rundt omkring her i huset. Sånne hefter som ingen andre enn mora i heimen bryr seg om. Nå satt plutselig eldstejenta å så i det. NÅ MÅ JEG BEVARE MEG VEL, for detter er noe helt utenom vanlig adferd. Jenta mi leser ikke oppskriftshefter. Ho leser alt mulig annet. Helst diskuterer hun, -politikk, etikk, -og alt i den leia. Men nå ser hun i et håndarbeidshefte. BEVARE MEG VEL, DETTE GÅR FOR LANGT.

 

 

 

 

Ja, dette er virkelig helt utenom det vanlige, og nå blir det viktig at JEG BEVARER MEG VEL.  Så peker ho på et bilde å sier; "Mamma, denne var da ganske fin".

 

  

Jeg ser på bildet, og tenker; "DETTE GÅR FOR LANGT". Jeg er så vidt i gang med noe så uvanlig som å venne meg til tanken på at Fridaen ønsker seg strikkerier fra meg, så forandres alt. Og jeg tenker "NÅ MÅ JEG  PASSE MEG OG BEVARE MEG VEL", mens jeg hører jeg sier; "Kjempefin, har du lyst til at jeg skal strikke en sånn til deg?" JA, DER KLARTE JEG DET IGJEN!!! BEVARE MEG VEL...

Siden Fridaen min kjenner mora godt og vet om lette lovnader i forhold til strikkeoppdrag, er hun klok nok til å ikke svare.... Og det var godt at jeg klarte å holde meg unna noen flere strikkeoppgaver, siden jeg har så mye annet å ta meg til for tiden. Men jeg tar meg i å surfe på spesielle sider på nettet. Ja, sånne med garnutsalg.

 

 

  

 

Og mens jeg tenker, "BEVARE MEG VEL, SÅ DÅRLIG JEG ER TIL Å BEVARE MEG VEL". Trykker jeg på handlekurv og kasse så lett som bare det. Helt uten at noen har ønsket seg noe som helst fra meg. Meg jeg tenker at det kunne vært verre. Ja det kunne vært denne ho syntes var fin. Den der LANGE, ja det hadde vært å gå ALT FOR LANGT!!! 

 

 


#Strikkeønsker #datter #strikkeoppskrift #strikk #håndarbeid #Hjemmelaget.

PURLWISE MEG HER OG PURLWISE MEG DER!!!

 • 09.08.2015 kl. 02:03

Det var da voldsomt som det skulle purlwises i den oppskrifta. Det var ikke måte på. Purlwise meg her og purlwise meg der.

  

Hvorfor i all verden kunne ikke datra klare seg med en helt vanlig norsk strikkasak fra en helt vanlig tradisjonell oppskrift. Nei, spesielt skulle det være. Og det fortalte jeg om her...blant annet. Jeg ble tvunget til å strikke på engelsk.

Ikke det at ikke jakka så fin ut eller at den helt sikkert passa godt inn i min Frida sin stil. Det er bare det at det blir så mye DILL med alt det fremmedspråket. Men etter mye scrolling, forstørring og telling, -og langt om lenge, kommer jeg da til en kant.  Eller rettere sagt, til det stedet der det skulle strikkes en kant. Det er da det skal purlwises. Ja, jeg sier det igjen. Purlwise meg her og purlwise meg der. Og det skulle jeg da også ha gjort, hadde jeg bare visst hva det var......noe som var et pilaktig merke opp....og det kan også være et pilaktig merke nedover.

 

 

Og jeg ser omentrent sånn her ut:

 

vector question mark
Licensed from: get4net / yayimages.com

 


Da er det godt at det finnes ordbøker, sånne som tar oss over fra fremmedspråklige til det forståelige. Og jeg slo selvfølgelig opp...

 

 

 

Purlwise meg her og purlwise meg der. !!! Joda, det skulle jeg gjort, hadde jeg bare visst hva det var. Heldigvis har jeg et godt gammelt våpen, et sånt som skyter skarpt. Jeg hentet LUPEN, den som jeg tidligere kun har brukt på bunadsskjortesøm.

 Ja, og så brillene da, de med begge styrkene og innebygd justering for skeive hornhinner.

Da ser jeg det; IKKE tydelig og IKKE klart, Men det er da,....ja, så sannelig, det er jo et vaffelmønster. Nesten helt likt det jeg strikka i bilen til Kabelvåg forrige dagen. Det som går så bra å strikke i blinde, at det ble grytekluter i en fei.

 Men hvorfor sier de det ikke da, de der engelsktalende? De kan vel bare si at det er vaffelmønster. Eller Waffle-pattern om det nå absolutt skal være så veldig unorsk. Da hadde jeg sluppet å  purlwise meg her og purlwise meg der. Da kunne jeg bare ha strikket... Men jeg fikk da endelig gjort det da... 

 

 #vaffelmønster #hjemmestrikket #strikkejakke #håndarbeid #strikk #hjemmelaga

 

 

Man kan ikke strikke på engelsk når man skal til Kabelvåg.

 • 07.08.2015 kl. 11:57

Nei, det er helt klart. For når man strikker på engelsk, kan det bli mye scrolling, forstørring og telling. Det fortalte jeg om her. Det går dårlig å kombinere med biltur. I alle fall hvis man ikke ønsker en nokså utrivelig familietur med høyt inntak av reisesyketabletter.

 

For når man putter familien i bilen, for å dra på oppdagelsesferd i Kabelvåg, må man være taktisk. Man må PLANLEGGE. Og jeg planla bilstrikken godt, med sånne masker som man ikke trenger se på. Sånne masker som man bare kan strikke og strikke, mens man snakker trivelig-snakk med ungene og ser på alt som rører på seg rundt omkring.


Så godt planla jeg bilstrikken, at jeg klarte å dra fra minnebrikken som egentlig har sin plass i kameraet mitt. Den som var helt avgjørende for å ta vakre bilder på vår lille oppdagelsesferd. Nødkameraet mitt måtte til pers. Ja, det man har på sin gamle mobil, og som stort sett kun brukes til selfie og nøden.

 

  
En god tur. Likevel. På Lofotakvariet. Og familien kosa seg med mye mer. Det var shopping, restaurant og gode Lofot-inntrykk...

Og i bilen.... skred bilstrikken frem, som fysj, nei, var langt fra engelsk. Nei, den var julsk. Sånn man strikker på for at jula nærmer seg. Heklinga, tar man om kvelden når man kommer hjem og ungene har funnet sengen.

   Og vips har man lagt bak seg en stykk trivelig familietur og et par dobbeltstrikket julegrytekluter i et slags vaffelmønster i Cito.

 


#julestrikk #julegrytekluter #grytekluter #hjemmelaget #håndarbeid #strikk #Lofotakvariet

Nå strikker jeg på engelsk, og det er da ikke så vanskelig.

 • 05.08.2015 kl. 11:44

Det går faktisk mye lettere enn beregnet. Ja, tenk at jeg grudde meg og utsatte det så lenge, slik jeg skrev om her. Joda, i starten gikk det i sneglefart. Det plaget jeg dere med her. Men så var det noen som sa at det ville løsne... og det gjorde det, etter tre-fire opprekkings.

Jeg har knekket koden, som det så fint heter. Vet dere hva knekkekoden for den engelske strikkeoppskrifta var? Den deler jeg gjerne for andre interessenter. Åpne gjeldende nedlastingsfil på pc-en. Se på overskrifta og de første uforståelige forkortningene.Se videre nedover siden, scroll-scroll-scroll. Finn et bilde og uttrykk; "å, for en vakker jakke, akkurat sånn vil jeg ha den." Forstørr bilde maksimalt, ta på briller, og start tellinga... Ja, tell masker og omganger, studer fellinger og håp at modellen på bilde er omentrent på størrelse med ho som skal ha jakken.

 
                                                                                                            (Bildet er tatt fra Ravelry)

 

Og når du har gjort dette, -scroll-scroll-scroll.. Ja, det blir mye scrolling, det har vel noe med det fremmedspråket å gjøre. Finn et nytt bilde og utbryt overraskende: "Nei, men den er jo vakker bakfra også, akkurat sånn kan jeg da strikke, bare jeg får sett hvordan". Og så starter tellinga igjen. Ja, det blir mye telling også, med fremmedspråklige oppskrifter.

Helt likt blir det jo ikke, bare se den raglanen, den er ikke noe lik. Den ble egentlig helt ulik. Men det må dere altså ikke fortelle datra mi, for det var en AKKURAT sånn cardigan som på det engelske bilde, ho ville ha. Men da ho prøvde strikketøyet på, ble vi begge ganske oppmuntret.

 


Den kan jo ikke bli helt lik heller.. For garnet er jo Belle fra Drops. Og "Belle" finner jeg ikke noen sted i det engelske oppskriften, uansett hvor mye jeg scroller. Det er da heller ikke verdens beste garn å strikke i. Når man har nok med scrollinga og tellinga, trenger man ikke ekstra utfordringer med garn som deler seg. Men når jeg ser på resultatet, har det garnet en verdighet over seg, det ser litt sånn luksusaktig ut, -delikat, rett og slett. Blir nok flere saker i Belle fra meg.


Og nå ble dere sikkert veldig fristet til å gå i gang med fremmedspråklige oppskrifter. Her er i alle fall linken til der man kan kjøpe BlueSand cardigan-oppskriften.

For meg har dette åpnet uante muligheter. Ja, nå kan jeg jo strikke på all verdens språk. Bare bildene er gode og jeg orker å scrolle, forstørre og telle ...

 

 

#scrolle #håndarbeid #hjemmelaga #strikk #engelsk

 

Nå har det rable helt for ho matmor.

 • 04.08.2015 kl. 19:48

Ja, jeg så blikkene de sendte hverandre da jeg kom hjem med 50 nøsta garn. Michel hadde til og med vært med og bevitnet hele forløpet. Hadde så vidt kommet meg ut ytterdøra idet ho smatt ut og inn i bilen. Ho skulle være med ja. Ho slipper ikke meg alene på garnutsalg. Til tross for hennes korte liv hos oss, har ho allerede lært. Matmor er ikke helt stødig når det gjelder garn.

Men denne gangen har det ingenting med galskap å gjøre. Nei, dette var en dyd av nødvendighet. Det var nærmest fornuftig. For jula er jo like om hjørnet, og da trenges det julefarget garn. Det må da alle forstå.

Nei, nei, nei, ikke de blikkene, jenter. Forståelse, det er det jeg trenger. Kan vel ikke være så vanskelig å kjenne glede ved de haugen her? Og jula, ja, den er her fortere enn dere aner, og den må planlegges.

 

For skal man på julemesse, er det ikke nok å bare ta med ei mus i en pyntelig julekurv. Det er da i snaueste laget, opplagt, -så klart.Så da er det bare å starte forberedelsene da, med garn i alle julens farger.

Men Lavendel, da!!! Nei, det er mitt garn, MITT garn.#julemesse #julemus #julekurv #hekling #strikk #garn #garnsalg

HVOR BLIR DET AV HO SOM HEVDA AT BRUK AV OPPSKRIFT ØKTE FARTA???!!!

 • 03.08.2015 kl. 12:39

Si meg hvor ho er, så skal jeg fortelle vedkommende et sannhetsord. Ho som så overbevisende akkurat her, hevda at bruk av oppskrift, fikk hastearbeid ferdig i en fei. Finn henne, så jeg kan fortelle at det er TULL og TØYS, ja, reinspikka VÅS. Den dama trenger å belæres.

 


Nei, skal det gå fort, så bruker en ikke "ABBREVIATIONS", hva nå i Himmelens navn det enn betyr. Akkurat nå leter jeg etter stedet der det står; "strikk 9 cm" -eller noe sånt, sånn at det åpner seg en mulighet for meg til å komme meg gjennom dette marerittet.

For siste skappelen er ferdig, og etter det var det bare å hente frem det garnet som har ventet så veldig lenge.... Det garnet jeg bestilte til Fridas cardigan. Ja, den jeg for noen måneder siden jublet over å få lov å strikke.


Jovisst er det vakre farger, og jovisst er det et flott mønster, en cardigan til å bli glad i. Men FYTTEFABIAN det skal da være grenser for seige, saktepininger med oppskrifter. Så finn den dama som hevder at oppskrift øker farta, slik at jeg kan få litt hjelp her!! Ho som mente at man slapp å bruke grubletid, bare man fulgte en eksakt plan.


Det var nemlig ikke før jeg begynte å studere bildene, at jeg skjønte at beige, ja, det var helt feil farge å legge opp med. Nei, her trengs det "BLUE" -"true blue".

  

Det er bare å innse det, her må det hjelpemidler til, sånne hjelpemidler man tyr til i nøden. Og bare for å ha det sagt, engelsk ordbok er det ikke. For der er det rimelig begrensede muligheter for å søke etter ptbl, CCI og M1L i engelske ordbøker.. Nei, her fungerer bare The Fat Trout.Og det hjalp da noe, studie av bilder og store kjefter. Jeg fikk strikket KJEMPELANGT, ja det gikk DRITFORT. Hele 1,5 cm på halve natta. Det er ny rekord det, i seigpinig!!! JAKKA BLIR VEL AKKURAT FERDIG FØR JENTA BLIR GIFT, VIL JEG TRO!!!

 Men ho der påståelige dama, ho så jeg ingenting til.

 

#håndarbeid #oppskrift #strikk #hjemmelaget #vanskelig

 

Se så snill hun er, niese Linn Therese.

 • 31.07.2015 kl. 10:26

Ja, dette er kjempesnille niese Linn Therese. Hun var så grei, at hun helt  frivillig meldte seg til å overta denne skappelaktige saken.


Det var den jeg skrev om her, den bursdagsgaven til niese Celine. Den ble jo stor da. Det var jo egentlig flott, siden ho ønska seg den altfor stor. Men noe kan bli altffor altfor stor og ikke sånn akkurat passe altfor stor.

 

Da er det godt vi har LinnTherese, som i tillegg til å være veldig snill og vakker, også er god på det som heter kroppslengde.Så da var det jo kjempeflaks, at ho var så god at hun helt frivillig overtok den genseren som viste seg å bli altfor, alfor stor til Celine. Snakk om problemløser!! Ja, selv dyrene beundrer hennes fine måte å steppe inn på i nødens stund.


Men Celine har jo fått en bursdagsgave, som hun ikke har akkurat nå. Og det hadde vært dumt om hun ble sittende å vente så lenge. For været er ikke til å skryte av, og det må da være måte på venting... synes tanta da...

 


Så det er bare å hive garnet på pinnene igjen, og heldig er jeg som blir nødt til å strikke i stedet for å ta helgevasken. Der hadde jeg jammen flaks med det også. Ikke så gale at det ikke er godt for noen, kan man si.

 Men så er det jo viktig at den blir akkurat passe altfor stor og ikke for liten altfor stor. For man kan jo ikke regne med flere sånne nieser, som helt frivillig er villig til å ta på seg sånne oppgaven med å løse opp i stort og smått.

 

 

#Skappelgenser. #håndarbeid #hjemmelaget #strikk #snill

 

 

 

Neimen, nå har jeg virkelig overrasket meg selv.

 • 30.07.2015 kl. 22:16

Virkelig. Er helt satt ut nå. Har ikke denne dama gått bort å strikka noe etter mønster da? Hva skjer? Jo, så sannelig har ikke jeg helt av meg selv, gjort akkurat det.

Dale baby mønster 30302 er blitt til noe ferdigstrikka.

 


Men denne dama strikker jo ikke etter mønster.

Nei, jeg er ho som alltid grublestrikker... Det er det jeg liker.

Jeg pleier å ha det sånn her:

 

Nei, nå tar jeg det garnet her og legger opp 100, ....nei 110 ....eller 130 masker.

Skal vi se, skal vi se......så langt, ...nei, litt til......sånn!!!! Nei, det her ser jo helt korka ut.

Prøver litt til.....ÅÅÅÅÅ, nå er det bare å rekke opp eller..??

IKKE ENIG!! strikk mer! Vent med å ta opp. Kan bli noe.

Nei, nå er det pinadø før seint. Skjerp deg!!!

Ja, det blir en del uenigheter med meg selv med sånn grublestrikk. Tankene er ikke tomme et sekund og stadige tumulter bobler i hodet. Det er kanskje ikke akkurat den der kranglinga jeg liker så godt. Nei, det jeg liker er ferdigstillelsen. Det å ha strikka noe som aldri før har vært strikka, noe spillernytt. Det er det jeg liker. Det er det som er spenningen med det.

 

Men denne saken i Drops baby merino, ble altså strikket etter mønster. Akkurat det har nok noe å gjøre med at det var et hasteoppdrag. Noe babyklær med ekspressfart, ble bestilt for et par dager siden, og da var det bare å hive seg til. 

Ja, det skal sies; skal det gå fort, da er det lurt å bruke mønster. For står det 9 cm, er det ikke noe å krangle på. Da strikker en 9 cm. Står det, ta inn 48 masker jevn fordelt, ja, da gjør en det.

Slik kan strikketempoet forbedres betraktelig,.... hvis man da ikke bruker tid på å henge strikketøyet opp i en gammel stige, for å ta sære bilder.

 

 

Men det betyr ikke nødvendigvis at man blir tanketom. Grubleriene er da til stede, selv om man følger en konkret og ufravikelig beskrivelse for hvordan strikkingen skal foregå. Man blir jo ikke helt hjernedød heller. Det er bare det at diskusjonen fjerner seg fra antall masker og lengde, form og fasong.

 

 

 Ja, for tankene flyter jo fortsatt og diskusjonen blir tatt til helt nye høyder. Har et på eksempler bare fra siste natts strikkeøkt:

 

Hvor sitter jeg egentlig alltid med beina på bordet når jeg strikker. Det er ikke særlig delikat, i alle fall ikke så lenge neglene ikke er lakket.

Nei, slutt nå å tull deg. De føttene kan hvile hvor som helst i din egen stue.

Ja, men....

Det der gidder vi ikke å diskutere en gang. Kutt ut!!

 

 

 

 

Åååå, har lyst på en ny tatovering. Hadde det ikke vært fint med en liten marihøne her, rett nedenfor alle stjernene?

Nei, nå har du brukt nok penger på tattoveringer, det er omstritt også den der tilklussinga av kroppen.

Men ...... Nei, jeg tror jeg må tilbake til grublestrikk. Jeg er tross alt lettere å diskutere med, når det gjelder pinner og garn,.... masker og omganger.

 

 

#grublestrikk #strikk #håndarbeid #hjemmelaget #babysett #babyjakke #babysokker. 

 

JIPPI, NÅ FÅR JEG ENDELIG STRIKKE NOE TIL FRIDA!!

 • 28.07.2015 kl. 15:26

Det sa jeg i alle fall for to - tre måneder siden, da denne jenta endelig gikk med på å motta noe strikkerier fra den gale strikkemora si.


Ja, for det er rimelig lenge siden jeg strikka den jakken her til ho. For i dag er jenta 17 år og har fått egne meninger. Sånne meninger som er helt uforståelige for strikkegale mammaer. I over 10 år har diskusjonen gått:

 

Hva, ikke Marius?...Alle unger vil da ha Marius. Nei, du er ikke som alle andre nei... OK.

Så jeg strikker Mariusgenser til noen søskenbarn og venter på at hun skal gi seg.

 

Hva, ikke Skappeln?......Men den er jo kul og populær, også blant ungdommer... Du driter i det ja,...det er ikke helt deg, nei...

Så strikker jeg Skappelgenser til meg selv og noen søskenbarn og venter på at hun skal gi seg.

 

Hva, ikke Acnegenser heller?..... Nå får du gi deg, den er jo enkel, tynn og kjempelekker.. Vil ikke ha genser, nei, liker bedre jakker...og det har du nok av..

Så strikker jeg Acnegenser på Acnegenser til meg selv, mens jeg venter på at hun skal gi seg.

 

Og sånn går det On and on and on.

 

Jeg tror kanskje grunnen til at hun er så bestemt innen dette feltet, er at hun tidlig ble utsatt for en overdose hjemmesnekra strikkeprodukter. Snakk om overgrep. Hun har vel aldri helt kommet seg etter det.Så da ho endelig sa ja, til en kardigan, en hjemmestrikka en, fra den gale strikkemora, jubla jeg både inni og utenpå. JIPPI.

 

Men det var for en to tre måneder siden....

Alle vet at det finnes et relativt stort utvalg av mønster på strikkejakker her i dette landet.

Og denne strikkemammaen er god til å foreslå:

Men sånn gikk det:

NEi,,,. nei....neeeeiii,

tja...nei, nei, nope, nei, NEI!! nei, ikke helt,

Nehei. IKKE SNAKK OM.

 

Det var omentrent da vi måtte ty til utlandet. Også dukka denne opp!!

 

Da ble det:

Denne, mamma, i akkurat de fargene... Det kan du vel?

Klart jeg kan. Selvfølgelig skal jeg strikke den til deg. Endelig!!

Så laster jeg ned mønster og kjøper garn...


Og der ble de stående disse tre...brun beige og blå!!! Og der står de bom fast. For hvilket mønster!! Det skal strikkes på engelsk og det skal startes på toppen, og jeg skjelver både inni meg og utenpå. Samtidig som jeg sier til henne som når ho endelig sier ja, skal gi et så kronglete ja:

Skal snart begynne, må bare

Neida, har ikke glemt den, skal bare...

Skal snart begynne, men må først.....

Jeg er snart i gang, går fort når jeg først starter, vet du....

 

 Og sånn går det On and on and on.

 

 

 

Myk pakke til Celine

 • 26.07.2015 kl. 11:00

For noen uker siden strikket jeg en skappelaktig genser. Det skrev jeg om her. Ikke helt lik originalen, men det er fordi jeg er så dårlig til å holde meg til oppskrifter. 

I går fikk vi gitt den bort. Tanteungen Celine fylte år, og heidundrane for et hyggelig bursdagsselskap vi fikk være med på. Så fikk hun nå en myk pakke fra oss.... Den var ALT FOR STOR, -akkurat sånn som hun ville ha den.

Garnet var drops alpaca mix og drops alpaca silk brushed.

GRATULERER MED DAGEN GODE CELINE

 Det ligger faktisk tre skappelgensrer i garderoben min,  og akkurat nå kjenner jeg at det er minst en for lite....

 

Bursdager er gylne anledninger til å prøve seg på annet håndarbeid også.  #håndarbeid #Skappelgenser #hjemmelaget #strikk #bursdagsgave #suksessterte

 

Nei, posere, det gjør jeg iallefall ikke

 • 26.07.2015 kl. 01:12

Nei, det blir det ikke noe av. Det bestemte jeg allerede da blogginga begynte.

Strikke kunne jeg, og bilder av strikkinga var mer en nok. Den avtale hadde jeg med meg selv her i vår. Det var en klar og tydelig bestemmelse som ikke var til å krangle på.

 

Så dette er ikke posering. Det er tilfeldige bilder, tatt av en tilfeldig forbipasserende, da jeg tilfeldigvis hadde tatt på meg siste strikk, helt uten at jeg visste det....

Bolero i plum og gullfasa på pinne 5. Pulsvarmere i plum  på pinne 2,5 og resteeffektgarn i sølv av ukjent opphav med heklekrok 3. 

 

  

 

#hjemmelaget #strikk #håndarbeid #posering.

Men det får da være måte på jåleri.

 • 24.07.2015 kl. 09:48


For noe jåleri. Ja, det får da være måte på dårskap. Pulsvarmere i mohair. Helt unødvendig, for å ikke snakke  om... direkte tåpelig. Dama er snart femti år og tror at ho er noe.


Til og med håret har ho kødda med. Det passer da ikke til de rynkene. Sånt gjør man da bare ikke. 

Det er den hersens kjolen sin skyld. Den ho ble tvunget til å strikke bolero til. Det tar bare av hos den dama her. Tåpelig.


Rauma plum på pinne 2,5. Hvor får ho ideen fra? Bare sært. Og så midt på sommeren. 

Hvorfor kan ho ikke bare være som alle andre? Sånn femtiåringer skal være. Ho har vel ikke tenkt å bruke dem, ...ute blant folk? #pulsvarmere #hjemmestrikket #hjemmelaget #strikk 

Fint ferdig, både jeg og boleroen

 • 22.07.2015 kl. 10:52En bolero er ferdig. Den jeg på mange måter er blitt tvunget til å strikke. Skrev de frustrerte innleggene her og her. Med Rauma plum og pinne 5 ble den ferdig.

 En liten heklekant med Dale gullfasan, ble det også.Ja, ferdig ble den. Det ble jeg også. FINT FERDIG. For jeg er så LEI, så FRYKTELIG LEI. Det er vel ingen andre strikkemennesker som har hatt det sånn før? At det bare sier stopp? Stopp på all ork til noen gang å ta fatt igjen. Det ble en mye drøyer sak dette, enn jeg trodde... Og jeg er så lei, av å strikke og måle og prøve og vurdere. Lei av garn og pinner og nål og tråd.

 Og jeg som trodde at det skulle bli en kjapp sak. At mesteparten var unnagjort på en av de mange, lange turene vi har med pasienten vår. De som jeg blant annet skrev om her.

 

Sånn ble det ikke, nei. Det ble ganske mye mer. Og nå er jeg så LEI. FINT FERDIG. Ja, ferdig med alt som heter håndarbeid. Nå skal jeg slutte med alt. Ikke ti ville hester kan få meg til å tenke på garn eller noen nye strikkeprosjekter igjen. Ikke tre gale, danske sirkuselefanter heller, for den saks skyld. SÅNN ER DET BARE. NÅ ER DET NOK. Jeg skal aldri mer tenke tanken, en gang.

 

Men over til en annen sak; -hadde det ikke vært litt fint med noen pulsvarmere til det antrekket, ...strikka i plum, kanskje, ...på pinne 5, med noe heklapynt på? Hm, der fikk jeg noe å tenke på.

 

 #håndarbeid #strikk #bolero #strikkebolero #hjemmelaget #lei

Tvangsstrikking i ferien

 • 19.07.2015 kl. 20:09

Jess, nå er det ferie. ENDELIG!! Fri til å gjøre akkurat hva man vil.

Og helst skal man jo koble av fra det vanlige, det man styrer på med i hverdagen. Det sa jeg til meg selv også; "Ahhh, endelig ferie. Nå skal jeg rekonvalesere." Ja, av og til må jeg bruke litt vanskelige ord, sånn at det er mulig å forstå viktigheten i det jeg sier. Videre sa jeg;" nå skal jeg gjøre sånt som jeg ikke gjør til vanlig, -ta litt pause, -få litt distanse til hverdagssyslene, som strikkinga, for eksempel".

 

 

Selv om tøtta kan være vanskelig til tider, møtte jeg da en viss forståelse hos meg selv. Det gav virkelig mening at man også trenger ferie fra strikkepresset. Det var først da jeg skulle begynne med sånne helt vanlige feriesysler at det ble surmuling.

For eksempel som da jeg tok frem neglelakken for å fiffe på sommerlooken,.... ja, da kom det snurt; "Det der tar en evigehet før det tørker, blir sånt kluss med garn og greier..... "Hallo, det er ferie", avbryter jeg. .....Da hører jeg en forlokkende, syngende stemme langt inni meg selg......"du har en bolero-bolerang-boleritingtang.... å strikke, en du er blitt tvunget til å kjøpe garn til...." Ja det var sikkert noen som hadde mint meg selv på at jeg måtte tvangskjøpe garn forrige dagen, på grunn av den kjolen på salg. Den jeg skrev om her.

 

Men jeg har da ingen bolero som venter på meg. Jeg har noe garn og noen pinner, ja. Har jo forstått at det krevdes garnkjøp, men den kjolen drar ingen steder, og den henger godt i garderoben, uten bolero. Ikke sant? Det prøvde jeg å si til meg selv også. Jeg var tydelig og nokså bestemt, men vet dere hva jeg fikk tilbake????: "FORSTÅR DU INGENTING, DET HANDLER DA FOR SVARTE IKKE OM BOLEROEN I SEG SELV."

 

 

Sånne hersketeknikker har jeg vanskelig for å ikke ta inn over meg. Ja, hvem kan vel stå i mot det manipulerende presset.  Derfor sitter jeg nå her i kveld, helt uten neglelakk.

...og strikker på noe som kan se ut som en bolero....

Men det handler visst ikke om det....

Men om noe jeg er for dum til å forstå....

Dette er jeg altså blitt tvunget til, helt av meg selv.

 

 

 #strikk #håndarbeid #avhengighet #hjemmelaget

 

 

 

OI!! Jeg som trodde det var en UFO.

 • 18.07.2015 kl. 19:11

Jeg trodde vi hadde fått en UFO i hus. Etter hvert ble jeg også ganske overbevist. Det var da visselig en UFO som lå der på gulvet.

 Det syntes jeg var veldig rart i grunnen. For jeg vedtok for nokså lang tid tilbake at slikt noe skal ikke forekomme i dette huset. Vedtaket i seg selv var nok et sånt diktator-vedtak, for ingen i familien skjønte hva jeg snakket om. Tror faktisk at noen av det mer voksne slaget i heimen, ble en smule betenkt da jeg sa; " og sånn UFO-skuff, for oppbevaring, det ordner jeg i alle fall ikke. Det er det samme som å ha tapt. Her i huset gjør vi ferdig ting vi starter på".  Men siden jeg nå har en mann som har utdanna seg i psykiatriretninga, og god til å forholde seg til galskap og sånt, ble det ikke mer snakk om det.

Men da jeg så det som jeg trodde var en UFO, liggende der på gulvet, kapitulerte jeg en smule. Så smått begynte jeg å planlegge...hvor skulle den skuffen, -den til oppbevaring av UFerdige Objekter, etableres?

Nytt vedtak ble gjort, det ble et hastevedtak denne gangen, for på gulvet, kunne den jo ikke være. Sånt noe forekommer IALLEFALL ikke her i heimen, UFOer på gulv, -uhørt!!

 Men da jeg skulle løfte det som jeg trodde var en UFO opp i den nyetablerte UFO- skuffa, skjedde det noe rart. Jeg så den opp mot lyset.... med Holsnakken og Haversjøvatnet i bakgrunnen...........og jeg så den plutselig helt KLART. Det gikk opp for meg at DETTE ER JO INGEN UFO, DETTE ER JO EN NESTEN FERDIGSTRIKKA DAMEKJOLE! Gjett om jeg ble GLAD, for ikke å snakke om LETTET.

Jeg slapp alt annet jeg holdt på med. JA, akkurat det var jo en smule synd. For de blomstene kom seg aldri opp i de krukkene.

  

Bunadsvæske ble aldri hengt opp på bunaden.

 

Og de brødene..... trist historie...

  

 

Men jeg strikket og strikket. Jeg strikket så det sprutet. JEG OG DEN NESTEN FERDIGSTRIKKA DAMEKJOLEN, SNAKKET SAMMEN. Ja, det var nesten en melodi opp i all kommunikasjonen, - vi SANG!

Og akkurat i det øyeblikket vi var på tur opp på beina for å danse, så jeg at den var FERDIG. Ja, den nesten ferdigstrikka damekjolen, var FERDIGSTRIKKA.

Jeg kunne løfte den opp og henge den ut i lyset! Glede og varme strømmet gjennom kroppen. Ja, det må bare innrømmes, ja jeg var OPPRØMT!!

  

 Men så var det den skuffen da. Den nyetablerte hastevedtaket. Hva skal jeg nå gjøre med den nå.....

 

#strikk #kjolestrikk #strikkakjole #håndarbeid #hjemmelaget 

 

 

 

 

Nei, men her ligger det en uferdig strikkavott som det står Kenneth på.

 • 16.07.2015 kl. 09:52Det er da helt unødvendig. Det er ingen her som trenger en uferdig strikkavott som det står Kenneth på.  Den bare dukka opp, mens jeg tilfeldigvis rydda litt i sysakene mine. Ikke en gang trådene er festet. 

  

Men den minner meg om noe......

-Jeg hadde den med på et strikketreff.. Jeg strikka og strikka, helt til en sa; "den der blir for liten for Kenneth". Det var de andre enige i, ... men likevel strikka jeg den ferdig.

Så dro jeg hjem og strikka større votter, et helt par denne gangen.. Jeg strikka to som passet. Et par som Kenneth fikk.

 Etter det,  kunne jeg jo egentlig bare ha kastet den votten, for ingen hadde jo nytte av den lenger. Men det rare er, at den ble liggende... Den alt for små votten, den som det står Kenneth på.

Men den minner meg om noe...

-At hvis man virkelig gir jernet, kan et liv helt forandres.

-At det ligger en mengde av muligheter og håp inni oss alle.

Og når jeg går her og rydder og steller, tenker jeg at nå er det vel på tide å kvitte meg med den votten. Den duger jo ikke til noe som helst lenger.

Men den minner meg om noe....

-At om man kjemper, når rusavhengighet har stjålet hele livet ditt, og gitt det bort til et helvete,

-kan mulighetene som byr seg, gi deg noe helt nytt, og enda større en de fleste får erfare.

Så egentlig tror jeg den votten skal få ligge her en stund til. For hver gang jeg finner på å rydde i sysakene mine, er den der,

for å minne meg om noe,

- noe om en mann som heter Kenneth,

-og hva som er mulig, om man gir jernet.

 

  

#strikk #hjemmelaget #håndarbeid #rus #rusavhengighet #kamp  

 

 

 

I dag er jeg blitt tvunget til å kjøpe garn.

 • 14.07.2015 kl. 23:16

I dag har jeg handla på salg. Ja, ikke det garnet jeg ble tvunget til å kjøpe. Nei, det var ikke på salg, nei. Det kosta flesk. 

 Men det  var helt nødvendig, det garnet altså, fordi jeg tidligere på dagen allerede hadde handla, - på salg. Impulskjøp har jeg hørt at det heter.  

Neida, den kjolen trengte jeg ikke. Jeg sa det visselig til meg selv også: "Du trenger egentlig ikke den kjolen".  Gudene må vite hvem av oss som hørte på hva, men billig var den og handla ble den.

 

Men jeg skjønte det med en gang, ja før jeg gikk til kassa. Noe må der være på toppen. Det kan ikke henge en sånn kjole hjemme, uten at jeg har strikket en bolero som passer til. Det er helt umulig. Og jeg sa akkurat det til meg selv også; "nå blir det nødvendig å strikke en bolero." Vet dere, det ble protester, ganske store også. Jeg skjønner ikke hvorfor? Kan det være så vanskelig å forstå at jeg må strikke bolero til den kjolen akkurat nå? Det blir jeg jo TVUNGET til. Og det er ganske vanskelig å strikke bolero uten garn. Det er OPPLAGT. Jeg driter vel i at jeg har nok å gjøre og at huset står på hode rett før feriegjestene kommer. Man må da PRIORITERE.

Da jeg endelig var sluttet å diskutere akkurat det, med meg selv, kom jeg bare til å si, sånn helt naturlig og enkelt til ho i kassa: "Nå må jeg komme meg i en garnbutikk, må jo få strikka meg en bolero til den kjolen der". VET DERE HVA HUN SA? "Hadde det ikke vært mye enklere og billigere å bare kjøpe en bolero." MEN SKAL DA HUN OGSÅ BEGYNNE NÅ!!!  JEG HAR MER ENN NOK MED MEG SELV OPP I ALT DETTE STYRET.

Så flere orket jeg ikke fortelle det til, før garnet var innkjøpt. Ja, det som IKKE var på salg, men som jeg ble TVUNGET til å kjøpe, fordi jeg allerede hadde handla på salg.
 #Strikkabolero #bolero #Ihjemmelaget #strikk #håndarbeid #hjemmestrikk

 

 

 

 

 

Hvorfor ligger det en nystrikket babykjole på barkrakken sammen med en lepomade og en saks?

 • 14.07.2015 kl. 01:27

Ja, det kan jeg ikke forså noe av. Klokken er midt i natten og plutselig dukker det opp en fersk babysak på barkrakken her hjemme, ...sammen med en lepomade og en saks.

 Det kan vel aldri være....?

Nei, meg er det i alle fall ikke, for jeg hadde helt andre planer..

 

Ja, hvorfor ligger det en rosa babykjole her?

Strikket på pinne 2,5 med babymerino? Det garnet fra drops.

200 masker er lagt opp, kan det se ut som.

Er det noen som vet noe som helst om denne nystrikka kjolen?

 

Det kan vel aldri være....?

Nei, meg er det i alle fall ikke, for jeg hadde helt andre planer.

 

Og hvem i all verden har etterlatt seg stua i et rot. Knapper, garn og ...kaffe...


Det kan vel aldri være....?

Nei, meg er det i alle fall ikke, for jeg hadde helt andre planer.

 

Og jeg kan ikke annet enn spørre igjen; hvem kan det være som har satt på strykejernet midt på natten, og dratt fram strykebrett og bare laget rot på stua....

 


Det kan vel aldri være....?

Nei, meg er det i alle fall ikke, for jeg hadde helt andre planer.

 

Nei, det tror jeg altså ikke noe på.

Nei, jeg............

Det kan vel aldri være meg, for jeg er jo av det fornuftige slaget.

 

#babykjole #strikk #hjemmelaget #håndarbeid #babystrikk 

 

 

 

 

Det har fullstendig stoppet opp i toppen

 • 13.07.2015 kl. 12:26

Det er helt fortvilende. Kjolen jeg strikker på har stoppet opp i toppen. Den vil ikke videre. Nå må jeg diskutere med den også. Ja, dere vet, har jo kranglet mye allerede underveis, ....helt med meg selv. Jeg skrev blant annet  om det i går. Nå krangler jeg mest med kjolen. Alt jeg foreslår videre, blir vendt og vridd på og ingenting fungerer. Det er jo egentlig litt dumt da, siden jeg hadde tenkt å bruke den om ei ukes tid.

 

 

Men midt oppi diskusjonens hete, skjer det noe der nede.

Så godt det er da, at når det stopper opp i toppen, kan det løsne i bunn.

 

   

    

Hva som videre skjer, er det ingen som vet. Men en ting er alle involverte enige i. Om den skal det ikke skrives mer, før den er ferdigkranglet.

 

#strikkakjole #strikkekjole #strikk #hjemmelaget #håndarbeid #heklekant

 

Nei, men der er det pinadø blitt hengt opp i treet igjen.

 • 12.07.2015 kl. 08:50Ja, da mener jeg det strikketøyet som en idiot la opp til ... og  som ble hengt opp i tre her.

Ja, den kjolen som jeg kranglet så mye meg med selv om, at jeg til slutt bare gav etter og strikket marerittmidje på. Dette til tross for vettuge argumenter. Det skriver jeg nokså utfyllende om her.

Skjebnesbilde gjentar jeg her for dere, slik at dere virkelig skjønner galskapen i det.Jeg strikket og jeg strikket, -hvit flettemidje, mens jeg tenkte; "men dette gikk jo ikke så verst". Og jeg følte at jeg var forpliktet til å si det til meg selv også, siden jeg tross alt hadde vært så sur. Så jeg sa; "men kjære, dette gikk da ikke så verst" og videre sa jeg noe jeg ikke helt forsto;  "jeg tror sannelig at jeg strikker en nokså lang midje". Det var nok gleden av og oppdage at det ikke var så fryktelig vanskelig, som gav det  utslaget. For hvor jeg skal gjøre av den midjen, er ikke så lett å forstå. Det er nå ikke helt sånn kroppen min er laget da, -for lange midjer, altså.

Så jeg strikket og strikket, lang hvit flettemidje.. Deretter holdt jeg strikketøyet opp foran meg og sa; "det ble da helt nydelig". Det var meg enig i, men jeg oppdaget fort rynkene i panna. Ja, særlig de rett over øya, de som har en tendens til å markere seg når ikke alt er som det skal. 

Det likte jeg slettes ikke, så jeg sa til meg selv: "du er vel enig, det er ikke bare noe du sier?" "Selvfølgelig er jeg enig, helt nydelig, Gjør ingenting at det er hvitt, det er jo sommer. Da er hvitt fint". Jeg ble en smule overrasket over svaret, men siden jeg ikke orket å gå inn i en krangel så nære innpå den forrige, la jeg meg på en lite konfronterende tone: "Hvitt er ikke helt meg, men den var nydelig uansett". 

"UANSETT???? Det var da som... " Men det var det selvfølgelig ingen som sa høyt. Det hadde bare vært å be om bråk. Jeg smilte til meg selv...mens jeg rakk opp hele marerittet. Ja, da mener jeg den lange, hvite midjen. 

 Og det skal sies, det et var ikke bare meg som ble overrasket over den vendinga.

 

 

 

Nå har jeg hørt at det på slike tidspunkt er lurt å legge bort arbeidet og gjøre noe helt annet. Siden alternativet for meg ble noe forefallende husarbeid, strikket jeg videre på den kjolen.

Jeg strikket og strikket, og da jeg var kommet et stykke, holdt jeg arbeidet forsiktig opp foran meg selv, uten å si noe. Da begynte bråket igjen..

 

 

 

"Du kan vel vise det meg skikkelig, du trenger vel ikke å gjemme det bort", var alt jeg fikk høre fra meg selv. Så skjelvende lar jeg meg få se utfallet av hele greia.

 

Mer skulle det ikke til for at jeg roet meg betraktelig, og la strikketøyet bort.

Ja, for litt forefallende husarbeid er av og til en nødvendighet, -og det orker jeg ikke å krangle på.

 

#Strikk #strikkakjole #håndarbeid #hjemmelaget

 

Jantelov -på facebook.

 • 10.07.2015 kl. 08:01

 

DET MÅ DA VÆRE MÅTE PÅ GRÅDIGHET!!

Jeg kvapp litt til, idet facebookstatusen traff meg der jeg satt på do, midt i natten.

Den var publisert på en håndarbeidsside jeg er flittig bruker av.

 Jeg leste videre og tenkte; "Nei, men dette var da litt av en tullhøne", -og da tenkte jeg ikke på høna på do.

 

Statusen ble raskt slettet av administrasjonen. Raskt nok til å hindre baluba, heldigvis.

Likevel seint nok til at jeg fikk den med meg.

Og jeg, jeg sliter med å unngå baluba.

 

Budskapet i innlegget var som følger, og jeg advarer, dette er fri tolkning fra ho på nett på do på natt.

Du  dumme, slemme menneske som kan opprette en egen side og promoterer eget design og ideer, du har ikke lov å tjene penger på stakkars oss som bare helt frivillig er blitt medlem av siden din og som ikke vil se noen som helst form for noe som har med salg og kjøp å gjøre på facebook. Du skal ikke tro at du er noe.

Og jeg advarer igjen, det kan være at jeg oppfattet litt feil den stakket stunden på do. Og da beklager jeg, for den der kvalmen som fulgte, kunne jeg gjerne vært foruten.

Opplevelsen av at det faktisk legges ut en del slike statuser, kan være overdreven. Det kan jo bare være meg som overreagerer. Ja, det kan det nok. Men kan det også være sånn, ja, rett meg om jeg tar feil, at når de legges ut, er det typisk at det er sånne kvinneaktige mennesker som legger de ut, myntet på andre kvinneaktige mennesker? 

 

Kanskje det egentlig ikke hadde vært så dumt da, at facebook var uten promotering, kjøp og salg. En sideeffekt som ikke har noe med denne saken å gjøre, er at vi hadde blitt kvitt alle de der kjøpe-selge-bytte-sidene. Da slapp vi å holde på med sånn der gjenbruk og være miljøbevisste. Ja, og de der oppslagstavlene som finnes for forskjellige kommuner, de som påvirker oss til å kjøpe billetter til kulturelle begivenheter og offentlige arrangementer. Å, fysj, ja, dem hadde vi sluppet. Ja, hadde vi bare blitt kvitt den der reklamen, den som holder facebook gående, ja det hadde vært en befrielse.. Den regninga kunne vi jo bare betalt selv, - det hadde vi brukere vel gjort med stor glede? Eller?

Men ikke minst, og det som er viktig her, er at vi hadde sluppet unna alle de som tror at de er noe, som tar i bruk facebook til å markedsføre egne produkter. Ja, disse damene som utnytter systemet rått til å tilby unike, flotte varer, oppbygget gjennom mye slit og med hjelp av høy kompetanse. Grundere som jobber seg opp og frem og får til noe, skaper seg en inntekt.... ja, dem hadde vi også blitt kvitt. Og det er vel akkurat det vi vil, gjøre det så vanskelig som mulig for dem, å vise hva de kan og hva de har? Er det ikke?

  

Selv om jeg nok kanskje tror, at det er en liten del av oss kvinnemennesker som tenker sånn,

-så er den lille delen for stor.

Av og til tenker jeg, og rett meg om jeg tar feil; VI KVINNER ER KVINNER VERST.

 

 

En ting er i alle fall sikkert.

Det hadde vært godt med facebook uten jantelov.

DET FÅR DA VÆRE MÅTE PÅ SMÅLIGHET.

 

 

 #jantelov #facebook #kvinner #strikkeside #strikk #grunder  #håndarbeid 

Ikke TENK på det engang!!

 • 09.07.2015 kl. 02:58

Jeg er kjempegod på å snakke til meg selv. Som oftest hører jeg etter også.

I går var en sånn dag da jeg og meg hadde en god og forståelsesfull dialog.

Ja, det begynte i alle fall bra. Jeg putret sammen med meg og kosesnakket om den kjolen som i starten virket helt håpløs, men som jeg etter hvert har fått troen på. Ja, den som dere fortsatt kan lese om her ...og her.

 


Jeg sa til meg; "den blir da betraktelig bedre enn forventet". Det var meg helt enig i. Den skal være enkel. Hullmønsterstripene skal følge kroppen helt opp til skuldrene. Samme farge skal brukes. Alt dette var klart avtalt jeg og meg imellom. ENKEL, fordi armene mine skal synes.... og da kan det fort blir litt mye sånn helhetlig sett.Alt var i skjønneste orden og i hjemmet var det harmoni, helt til jeg fant ut at jeg burde ha noe å måle etter. En strikkakjole jeg bruker mye og som jeg føler meg komfortabel i. Valget falt på denne, litt tilfeldig, men den passer meg egentlig godt.

Etter det var helvete løs. Jeg så det på meg med en gang.. blikket, kroppsspråket, den sitrende uroen. Gud som vi kranglet. Gjengir kun bruddstykker av bråket som nå kom, og da i hovedsak hva jeg sier, fordi det tross alt er jeg som er den mest fornuftige her.

 

IKKE TENK PÅ DET ENGANG.

Den midjen kan du se helt bort fra. Den er et mareritt.

Du lovte det var siste gang.!!! DU LOVTE!!!

Nei, nei, nei, NEI!!

Aldri mer, sa du!

Vi var enige, SE PÅ MEG NÅR JEG SNAKKER TIL DEG!!!! ENKELT, hører du, ENKELT!! Kjolen skal vær ENKEL!!

Jeg går ikke i gang med den marerittmidjen, det er garnbytting og øking og fletting og... NEI!

Hør på meg, HØR ETTER; Jeg kan være ferdig i morgen. Hør,- i morgen.

NEINEINEI!

Ikke tenk på det engang.

 

  

 

 Og for at dere virkelig skal skjønne hva bråket handlet om, drister jeg meg til å gjengi midjen i koder, fra en oppskrift dere allerede kan finne gratis på nett her.

 

 

Galskap, ikke sant?

 

 

 Men da jeg våknet i morges og virkelig skjønte utfallet av gårdagens konflikter, i all sin grufullhet, hadde jeg bare en ting å si til meg selv:

 

"IKKE SNAKK TIL MEG,

-IKKE TENK PÅ DET ENGANG!!!!"#Kjolestrikk #strikk #håndarbeid #hjemmelaget #dropsdesign

TID ER TID OG PENGER ER PENGER

 • 08.07.2015 kl. 11:47Tid er tid og penger er penger. Kom ikke å si noe annet.

I alle fall ikke hvis du lever i en håndarbeidsverden,

-og der lever det mest damer....

 

Der skulle det tatt seg ut å hevde at tid er penger.

 

Da kunne jeg bare sagt noe sånt som dette ved neste oppdrag; "Et par selbuvotter, ja, ca.15 timers arbeid, det blir sånn 150 kroner timen og med garn blir det"... og så tar jeg frem kalkulatoren og regner litt på det og sier; "2250,- kroner, men da spanderer jeg garnet"....og etter litt kundeprotester, kunne jeg videre si; "OK, du har garn selv ja, da blir det 2150 kr og da er timelønna dårlig og fradraget godt"

 

 

Ja, det skulle tatt seg ut det,

i vår koselige håndarbeidsverden,

-der det lever mest damer.

 

Nei, spark de som hevder at tid er penger inn på ei håndarbeidsmesse,

og la de få se på virkeligheten,

-der det ferdes mest damer.

 

 Strikka og solgte et avansert mønsterteppe for noen år siden. Det var flaut, - å ta 2000 kroner.

 

 

Jeg hadde jo bare brukt sånn ca 500 timer på det + en 30 års lang kompetanse og arbeidserfaring i strikkeribransjen. Og egentlig trengte jeg jo ikke de pengene. For det er bare noe jeg gjør, på FRITIDEN. 

 

Så ELSKER jeg jo å strikke, burde jo være takknemlig for at jeg kan det,

-og for at jeg FÅR LOV å gjøre noe jeg liker. 

  

Ja, selvfølgelig;

Jeg kan, fordi jeg har øvd og slitt og lekt og lært gjennom mange år, -men det har tatt tid.

Jeg gjør noe jeg liker og gleder meg over, -men det tar tid.

 

Og tid har jeg ikke mer av enn andre, 24 timer i døgnet, er tilmålt oss alle.

Så vet vi alle at det tar tid å være mamma, være kjæreste, være yrkeskvinne.

Jeg elsker alt dette også.

 

business time concept

 

Men tid er ikke penger, tid er tid.

Penger er penger.

Egentlig er det tid jeg trenger, mer enn penger.

 

 

Gud bevares, det er da mye jeg må bruke tid på også, som jeg ikke liker, som jeg verken har mye kompetanse på  eller glede av. Men har hørt at det er ganske mange, som har en betydelig mer og bedre erfaring i slike må-ting, som jeg er dårlig på..

 

Da er det vel bare å bytte da. Tid mot tid. Produkt mot produkt. Har laget prislisten allerede.Ja det skulle tatt seg ut det!!

 

 

smiley devil heart

 

 

  

Tilpasning og det kritiske punktet, -MAGEN.

 • 07.07.2015 kl. 13:47

Av en eller annen grunn fortsetter jeg å jobbe med det strikketøyet en IDIOT har lagt opp,

og som dere allerede vet alt om gjennom dette innlegget.

 

Det stiger oppover, -på pinnene

og på min indre skala for brukelighet.

Tiden er kommet til det kritiske punktet i tilpasningen,

-MAGEN.

 

 

Av en eller annen grunn, hadde jeg lenge en tendensen til å justere så brått inn med magen,

at strikkaklærne mine kunne brukes av modeller.

Synd at jeg ikke er modell da, selv om jeg ofte trodde jeg kunne klare å bli det,

ja til og med før siste tråd var festet.

 Da jeg var 20 år, veide jeg under 40 kg. Jeg stod i speilet, og kunne stolt, helt uten pupper,

 fastslå at jeg var flink pike og kunne klare å nå alle de mål jeg satte meg i livet.

Men jeg gikk i alt for store klær.

 

 

Vel 10 år senere, veide jeg det dobbelte.

Stolt struttet jeg med babymage og ville synes,

vise hele verden hva jeg hadde klart.

Men jeg gikk i alt for trange klær.

 

 

Mye senere forstod jeg;

at det å klare og det å være, var to helt forskjellige ting. 

 

En gang holdt jeg på å dø. Da trengte jeg ingen klær.

På operasjonsbordet var jeg naken.

 

Etter det var kroppen min lenge kun besatt av en tanke; å ikke dø.

Og besettelsen for å være på den sikre siden, å helgardere meg mot døden,

gjorde at jeg ikke brydde meg om hva jeg hadde på.

 

Mye senere lærte jeg meg å leve. Det å være inne i kroppen min.

Ja, sånn funderer jeg mens jeg øker ut ..og inn... i lille lerke.  

 

Og så smiler jeg litt, for i ettermiddag skal vi kose oss, familie og venner,

med god grillmat og ren samvittighet.

 

og jeg vet da råd. #Flinkpike #sommerkropp #sk2015 #strikk #kjolestrikk #håndarbeid #tilpasning

 

 

 

 

 

 

 

 

MAMMA, KAN DU STRIKKE NOEN BABYKLÆR TIL MEG.

 • 05.07.2015 kl. 16:35

Ja, omentrent det kom min 17 år gamle datter og spurte meg om for noen dager siden. Hva svarer man på sånt????

Hva!!!! Frida, har det rabla helt for deg?

Hvordan kunne du ....   umodent og dumt, idiotisk???

Hallo...helt hodeløst... utdanninga da? Økonomi?

Hva innbiller du deg?

 

Nei, sånn svarer man vel ikke. Sånt noe stenger man inni i tankebobla si.

Blir uansett bare bortkasta lyd, som ikke virker.... for noen.

 

Så jeg svarer på det hun spør om; "....kan vel fikses, trenger du det snart..?"

"Neida", sier hun "....om en stund, et par uker eller tre, tror jeg. Du har god tid".  

 

Aha, hun skal gi det til noen. Jeg får et oppdrag.

Et strikkeoppdrag, ikke et bestemoroppdrag.

LETTELSESFØLELSER.

Tankebobla tømmes for orda med utheva, tykk skrift og fylles med sarte, søte, yndige ord.

Dem kan man godt kaste bort litt lyd på. Sånt noe virker... for alle.

 

Legger opp med rosa garn..

Drops baby merino.

Rundpinne 2,5

 

 

 


Får lyst å kopiere mønsteret i den digre monsterkjolen (som jeg av en eller annen grunn strikker videre på)

og lage den bitteliten og søt.

Gjøre opp for min egen idioti.

Som mange allerede har fått inngående kjennskap til gjennom dette innlegget.

 

 

 Så istedet for 600 masker, blir 200 lagt opp.

Og så strikkes det samme hullmønsteret i striper oppover skjørtet,

- akkurat som i monsterkjolen.

Nå får vi bare håpe at babyen er av det feminine slaget.

Rosa babykjole gjør seg dårlig på nyfødte med tut. 

 

#babykjole #monsterkjole #babystrikk #babysnakk #strikk #familie #håndarbeid

 

Familien min er KJEMPEHELDIG som har en så flink strikkemamma

 • 04.07.2015 kl. 13:08

 

Helt sant. De er kjempeheldige. Ofte blir jeg fortalt det av andre også. For at jeg bare MÅ forstå..

Bare se på babybildene av Frida. Strikkinga tok helt av da jeg ventet henne for snart 18 år siden, et vell av vakkert babystrikk bare veltet ut av flinke meg. Se så glad hun er for denne hentedressen. Er det rart hun smilte tidlig? 

Etter hvert ble det mer dongeri og hettegenser. Er fortsatt en veldig glad jente.... Tror det er pga de selbuvottene flinke mammaen hennes gav henne for en 3-4 år siden. Er det mulig å være mer heldig?

Anna foreksempel. Som nå er 12 år har fått akkurat det hun vil ha. Ja, av strikkaprodukter altså. Jeg tilbyr henne stadig nye hjemmelaga stikketing. Etter å ha vært gjennom oppskrift etter oppskrift... var det en mariusgenser ho jubla mest for at jeg tok fatt på; "Okey, da mamma, men ikke sånn vanlig da. Må være noe kult som ...ja ...ehh ...litt uvanlig, da". 

Hette på rundfella mariusgenser og lilla marius i stil med hundegenserne, finnner du ikke i hvilken som helst familie. Ho hadde de på seg under hele fotoshooten. Begge gangene. Så heiv ho nike- buksa på seg og bergansjakken selvfølgelig,  før ho la av gårde ut med vennene sine. Men ho var i alle fall i kjempegodt humør.

Brage på snart 11 år, er nok den heldigste av de alle. Strikkka han genser i eget design. I en garnkvalitet som ikke klør... neida Brage; "Den skal ikke klø!!".  Her vises den hengende i et blomstrende tre, mens vinden rusker i den. Det er bare for å understreke hvor unik den er.På kalde vinterdager, tar han gensern fornøyd og glad på seg, og før skolebussen går, svipper han innom garderobeskapet for å ta flisjakken med. Ja, sånn i tilfellet den designergreia begynner å klø. Men glad er han, ja det skal han ha. Veldig heldig.

Og sånne blide gutter fortjerer noe helt spesielt mariusaktig. Og siden han har Ylvis som gode forbilder, ble det "Foxmariusvest" på ham. 

Det er klart Brage gleder seg til hver en eneste bursdagsinvitasjon, for da kan han endelig få anledning til å bruke den flotte og spesielle vesten. Det hadde han da sikkert også gjort, hadde det ikke vært for bekymringen rundt det at det kan bli for varmt. Ja, siden vi nå bor her opp i varmeste nord. Der kan det fort skje...

Der er han litt lik pappaen sin. For det er jo en grunn til at denne jakka, ligger lagret i skuffen; "omgjøring til sofaputer".Jakka strikka jeg for over 20 år siden på pinne 2,5. Ja, dette sier jeg bare for at det skal forstås hvor flink jeg var tidlig i livet og at han, mannen min var umåtelig heldig som traff meg.

Men jeg har jo alle mine i tankene, døgnet rundt. Derfor blir jeg bare glad når Royen min bruker denne istedet for alle de varme strikkagenserne den flinke kona har strikket.Da slipper han den der overopphetingsproblematikken, som fort kan skje her nord... Han har også fortalt meg at Rosenborg er best. De har noe med seg som heter 4-3-3, det er det som funker. Det vet jo alle. Jeg elsker denne mannen. Han forteller meg ogå ofte at han er heldig som har meg. Klart det. Jeg er jo en flink superstrikker.

 

#hjemmelaget #hjemmestrikket #flinkpike #heldig #Strikk #familie #strikkemamma #familie

Klutedialog

 • 03.07.2015 kl. 16:58

  

 

Dialog, tatt fra en scene for kort tid siden.

 

Nordnorsk kvinne med litt lite søvn bak seg; " Koffør ligg det en rosa klut i oppvaskkommen??? "

Trøndermann som har levd ned nordnorsk kvinne med litt lite søvn bak seg i over 20 år; "Ka du meeeeneeeee?"

Nordnorsk kvinne med litt for lite søvn bak seg; "(oppgitt) Du veit åsså at på kjøkkene bruka vi bærre de kvite klutan!!"

Trøndermann som har levd med nordnorsk kvinne med litt lite søvn bak seg i over 20 år:  "Mæn dær e itj fleeeereeee kviiite kluuuta i skofffa."

Nordnorsk kvinne med litt for lite søvn bak seg; "Slutt å tøv. Vi har ju masse kvite kluta!!" 

Trøndermann som har levd med nordnorsk kvinne med litt lite søvn bak seg i over 20 år; "Kanskje dæm e i sjittnklærneeee. Vi mååååå vel sætt på no vask, sjø".

Nordnorsk kvinne med litt lite søvn bak sæg; "Sjettnklea og sjettnklea. Æg syns nukje vi gjør anna enn å vask klea i dettan huse..!! E sjitlei a sjettnklea".

Trøndermann som har levd med nordnorsk kvinne med litt for lite søvn bak seg i over 20 år; "Mæn dær e ju engen....kvi.... (ser ned i avisen)"

 

Dialog slutt.

 

Senere på dagen pusles det inne på vaskerommet hjemme hos oss. Da tenker jeg; det er da helt unødvendig av ham å rote der inne nå. Jeg har jo allerede fått beina på bordet og kommet i rette posisjon for å løse en aldri så liten klutefloke


#kjøkkenklut #klutealong #klutedilla #hjemmelaga #håndarbeid #strikkaklut #strikk  

Men hvilken IDIOT har funnet på dette da!

 • 02.07.2015 kl. 12:16

 

Ja, da tenker jeg ikke på den IDIOTEN som har hengt opp et strikketøy i et tre på en regnværsdag.

Da tenker jeg på den IDIOTEN som har lagt opp 600 masker med lille lerke på rundpinne 3, og trodd at det kunne bli noe brukelig.

Og den IDIOTEN som trodde at lengde på 80 cm var nok, sånn jeg så meg tvunget til en ekstratur til utlandet (Sortlland) for å få tak i 120 cm pinne.

Jeg lurer videre på hvem den IDIOTEN er som har bestemt  at jeg skal bli ferdig med denne til å bruke den om 3 uker.

Og får jeg vite hvem denne IDIOTEN er som har funnet ut hvordan man kan bruke 4 nøster på 10 cm og tro at 14 nøster er nok til å dekke det mest nødvendige på denne kroppen, hadde jeg fortalt henne at dette rett og slett er ren IDIOTI.

 Ryktet sier at denne IDIOTEN var observert i går kveld, i min egen stue, og er en person som tar i bruk enkle løsninger. For en IDIOT. 

 

#håndarbeid #lillelerke #strikk #strikkakjole #idioti

Don`t Ask me. Ask Ask.

 • 30.06.2015 kl. 11:34

Enkelte brumlete bass-stemmer har i den siste tiden hevdet at en strikkagenser til Ask, langt fra kan erstatte det han må gjennomgå sammen med to frustrerte fruer i flokken. De som har løpetid heeelt uten å løpe, og som du kan lese alt om her.

Men jeg holder på mitt, og vil gjerne gi ham verdens fineste genser i Karisma. Jeg er sikker på at han er KJEMPEGLAD...selv om når jeg med min lyseste og fineste "hunde-kose-lokke-stemme" roper: "Aaaask, nå må du komme, nå skal du prøve", så er han VEKK. Jepp, søkke VEKK. Har hørt at det på slike tidspunkt, er observert forsiktige bevegelse under dyna til Brage.

 


Om det er verdens fineste, har jeg ikke peiling på. For jeg har neppe oversikt over all verdens hundegensre. Og så har det noe med det der øyet som ser.

 

 

Men om det var en god nok erstatning........

Well, don`t Ask me, Ask Ask.

  

 

 
  

 

  Men det som det kan spørres meg om, er om jeg aldri går lei. Nei, aldri av hunder som Ask. Men av hundestrikkagensrer..... tja.....


#Hjemmelaget #hundegenser #hund #strikkagenser #håndarbeid #strikk #hundeklær

Derfor bare MÅ jeg lage verdens fineste genser til Ask.

 • 28.06.2015 kl. 12:21

Ja, det må jeg prøve på så godt jeg kan. Ikke sånn restegarnprosjekt. Har vært i flere butikker, i både by og land, for å finne rette garnet, i kledelige farger. Karisma ble bestemt, mest på grunn av navnet!! Kan ikke strikke en dårlig genser av garn som heter K-A-R-I-S-M-A. Og når jeg tenker på det nå, så er det egentlig et navn som må vurderes til neste innkjøp av det som blir kalt hund. Men det er en annen og mye mer hemmelig historie.

 Men Ask er Ask, og han er ikke vår en gang. Han er en feriegjest som har gitt oss mye ekstra i noen uker. Ekstrakos, ekstraglede og ekstrasjarme.


Men hvorfor må han ha genser, tro? Jo det skal jeg fortelle: I skrivende stund har vi to frustrerte fruer i flokken. Mira som er eldst, fikk det for seg at hun skulle ha løpetid. Ja, LØPETID. Vet du hva hun gjør når hun har løpetid? Nei, hun løper ikke, -ikke i det hele tatt. Hun går tre skritt og så setter hun seg ned og sier: Nei, men hva er det med den mu-usa mi, ja, dette må jeg sje-ekke litt. Og så sjekker hun. Etterpå går ho tre skritt til, stopper og setter seg ned og sier: Nei, men hva er det med den mu-usa mi, ja, dette må jeg sjekke litt. Og så tre skritt til....om og om igjen. Men løpe?? Nei.  

Ikke nok med det. Et par dager etter at Mira har fått sånn løpetid, der hun helt slutter å løpe, så tenker Lavendel, det hadde da vært rivende festlig om jeg også fikk sånn løpetid. Så det gjør hun. Men, ....løper hun, -NEI!! Hun går noen skritt, så setter hun seg ned og sier, Nei, men hva er det med den mu-usa mi, ja, dette må jeg sje-ekke litt. Og så sjekker hun. Om og om igjen. Men hun løper altså ikke.

Det som videre skjer er nokså enkelt og komplekst på samme tid. For rett som det er, kommer Mira til Lavendel og sier... Nei, men hva er det med den mu-usa di, ja, dette må jeg sje-ekke litt. Og så sjekker hun,...grundig og ofte. Det samme gjør Lavendel, på Mira.

Så kommer trusene frem. Sorte skinntruser. De må på. Tror du de løper da?.... NEi! De sitter bom fast, er helt statue. Da kommer Ask inn i bilde. Nei, men har dere fått tru-use da, ja, dette må jeg sje-ekke litt. Og det gjør han også, grundig og ofte. Nå slutter han også å løpe.

 

Men festlig er det, fryktelig festlig. Det kan bli i overkant festlig, så for å være på den sikre siden at akkurat det ikke skjer, må Ask få på seg shorts. Bula shorts. Gutten har jo stil. (hvis man ser bort fra damebindet, da)

 


Men da shortsen er på, blir også Ask helt statue, og han som ikke er skyld i noe av de greiene her, blir stående helt i ro. Da blir Mira og Lavendel veldig interessert og sier: Men kjære, har du fått deg bu-ula du, ja, da får du ikke pu-u.... LAVENDEL OG MIRA, I ANSTENDIGHETENS NAVN!!

Men det er noe i det. Han må leve med luremus i flere dager til. Da tenkte jeg; han må få seg genser. For er det er jo en åpenbar kjensgjerning, at unge gutter som  ikke får ha seg, synes at hjemmelaga strikkagenser er en KJEMPEGOD erstatning.

 

Så nå gjør jeg min flid, for å lage verdens fineste genser, i Karisma, til en uheldig liten sjarmør i bulashorts.

 

#hjemmelaga #håndarbeid #løpetid  #luremus #strikk

 

 

ADVARSEL: Smittsom epidemi truer folkehelsa.

 • 27.06.2015 kl. 19:02

Fra flere hold er det blitt rapportert om oppblomstring av en svært smittsom sykdom i Norge. Dette vekker oppsikt og bekymring, da den på kort tid er blitt etablert og fått rotfeste i mange hjem. Folkesykdommen har fått navnet Klutegalskap, også bare kalt KG. Symptomene viser seg i form av en gradvis forsterket lyst til å ta frem rundpinner 2-3 og gå til innkjøp av bomullsgarn, til tider også med bambusinnblanding. Har selv de siste ukene observert flere få denne svært smittsomme tilstanden. Gode venninner, nære familiemedlemmer og kollegaer, blir stadig observert i klutemodus. Det er med frykt og engstelse jeg observerer at flere tar klutestrikken frem på venterom, pauserom, på busser og i kafeteriaer.

Uformelle kilder, rapporterer at viruset nesten utelukkende rammer det kvinnelige kjønn. Samfunnskonsekvensene kan bli store. Flere ektemenn har måtte legge seg alene om kvelden, og dette kan ha hendt flere kvelder på rad. Hybelkaniner i hjem som tidligere ble betraktet som respektable, har fått utvikle seg og formere seg ukontrollert uten innblanding. I enkelte familier har mødres klutegalskap ført til at ungdommer har måtte ty til å brette klærne sine selv, med de uante konsekvensene dette kan ha medført.

 

Selv har jeg følt meg rimelig godt beskyttet, da jeg tidlig skjønte faren og tok avgjørende forholdsregler for å beskytte meg selv og familien for denne stygge trusselenMen natt til fredag, følte jeg at noe likevel var i gjære. Våknet til midt på natten, av naturlige årsaker. Men før jeg tuslet ut på didelidattenrommet, rev jeg til meg min androide smarttelefon og tok den med. På doskåla kjente jeg irritabiliteten stige, da det viste seg at det var dårlige Wi-Fi signaler i det omtalte rom. Jeg hadde nemlig fått en en uavsindig trang til å sjekke en facebookside som er kjær og kjent for de som lider av klutegalskap. Jeg innså at jeg var rammet av sykdommen, da jeg omsider fikk opp nettsiden og oppgitt kunne konstaterte at nytt mønster ikke forelå.

Det var omentrent da jeg forstod det. Mine forhåndsregler hadde vært bortkastede, Smitten må komme inn gjennom synsinntrykk og  munnbind er å betrakte som lite hensiktsmessig i så måte. Fredag morgen var det heller ingen klutemønster på den siden jeg ikke tør nevne navn på, og symptomene mine gav seg utslag i en slags frustrasjon som også inneholdt en grad av sitrende forventning.  Skrekkslagent forsøkte jeg å ta mine forholdsregler.

  

Fikk da et velmenende råd av min ektemann om at det ikke var lurt å ha tildekket hode når man først jobber i hjemmesykepleien. Det kan lett føre til at en kjører utenfor de fastsatte grensene for det som er vei. Samtidig kan enkelte pasienter kunne føle seg oversett. Konsekvensene var store. Men for å gjøre en lang historie kort, hev jeg meg over "Amors piler" (ikke spør), da jeg kom hjem på fredags ettermiddag. Jeg var hekta, og helt besatt av KG.

Jeg strikket og strikket som aldri før. Klarte så vidt å legge strikketøyet bort under familiekosen på kvelden. Men da tv-krimmen kom på, snek jeg garn og pinner oppi fanget igjen. Og da jeg endelig var ferdig, tenkte jeg NÅ, ja, nå skal jeg ta litt oppvask og klesvask og sånt som er påkrevet en husmor å gjøre. Ja, for mange husmødre gjør vel det, klokka tre om natten??

Neste morgen skulle jeg ta fram produktet av min galskap. HVA, hva er dette??? Ingen klut?? Hva har jeg gjort?

 Er det virkelig sant. Jeg var ikke smittet av KG? Jeg hadde strikket noe helt annet!!!! Kan det være, ....at jeg har en egen beskyttelse mot KG. At jeg er så sterkt og varig rammet av HG, -hundegalskap, at kluteviruset blir fordrevet?

 

 (Pausebilde mens Michel bæsjer)

 

Nå kan jeg slappe av og glede meg til...fredag... Nei, nei, nei... Tenker ikke på fredagen jeg, nei. Å, nei, den der biter ikke på meg, nei.... Nye mønster eller ei... Phø.. Jaja, kan nå være jeg stikker innom siden da, når jeg først skal på didelidatten om natta,...for å se,... bare litt.... Og av en eller annen grunn har jeg garn.. 

  #klutegalskap #håndarbeid #kluter #bomullsgarn #hjemmelaget #strikk

Tovet veske i kontstrikk

 • 23.06.2015 kl. 15:44

Sånn ble mitt første forsøk på kontstrikk.

 Vesken er litt større enn jeg hadde tenkt.

Strikket med en fri innstilling i big delight.

Brukte nesten 6 nøster.

Tovet på 60 grader i maskin i 2 timer sammen med annet tøy.

 

Ikke helt tør på bilde...Det synes.

 

Her er noen bilder fra strikkeprosessen

      

 

#kontstrikk #strikk #tovetveske #veske ##strikkeveske #toving #håndarbeid

En skappelaktig bursdagsgave er ferdig

 • 21.06.2015 kl. 04:12

Endelig er bursdagsgaven ferdig. Den er strikket drops alpaca  mix og drops alpaca silk brushed.                                                                                                                                                     

 


Fargen er litt ubestemmelig. Skulle strikke grå, men ble litt lurt av nettbilde av drops alpaca brushed. Så den er sånn borti jordfarga grå eller grålig jordfarge.

 

 

 

Jeg er ikke noe glad i å strikke med tykke pinner. Selv om det er færre masker enn med tynnere pinner og garn, bruker jeg mer tid på hver maske Det tar nu tid, det også.

Derfor ble jeg så glad da den endelig ble ferdig at jeg gikk ut på verandaen for å ta bilde, selv om klokka er nesten fire på natten. Bare for å ha det sagt, det er helt unødvendig med blits her om natten.Ble fristet til å prøve den, og det var nesten en tabbe... for jeg ble ganske forelsket og begynte å leke med tanken på å beholde den selv... Jeg har jo bare en gammelrosa, en blåturkis og en lilla skappelaktig genser fra før... Nei, nå må jeg skynde meg å få den pakket inn og trippeldobbelteipe. Så forsvinner fort slike kjetterske tanker. Håper jeg ....                                                                                                                                                                                                                                                                

#skappelgenser #strikkegenser #hjemmelaget #håndarbeid #strikk

SKYBERT!! Gje dæg!

 • 20.06.2015 kl. 13:38

I dag e æg så overvelda a tuillskapen tell han Skybært, at æg må ta det på morsmålet, Bøsk.

 

Æg hoill ju på med alt mulig, gænser, kjole, ubestæmmelig kontstrikk osv...

Og kjolen krævd længre pinne, så då æg sku inn i garnbutikk i går, førr å få med en 120 cm rundpinne, sneik han Skybert sæg me, og putta oppi nåkka rosa ubestæmmelig!!!!

Sjærp dæg Skybert!! 

Ikje nok me det! Plutselig plinga det inn ei melding fra postn.... hentemelding.Drops... BELLA....

SKYBERT!!! Har du hækka PCen min og bestelt garn????

Æg har NOKK garn... NOKK

 

Hæææ, ka farsken, ny hentemelding....Nei, den ska æg ikje lægg på dæg. Den træng æg verkelig førr å få gjør ferdig kontprøveprosjæktet.

Katti det nu enn blir når æg må bruk kræfta og enersji på dæg, Skybert.

 

 

Neineinei, kæm har lagt dennan posen på bænken. ?????Æg tør ikje sjå, tør ikje......

SKYBERT!!

 

 

Mæn nu e det tid førr å kom sæg på seinvakt.

Sjøl strekkera må arbei innimella.

 

Å du Skybert, ska vær heime ilage alt garnet du e skyld i.

Å DU KØDDA IKJE MEIR!!!

Michel må ha sommergenser.

 • 19.06.2015 kl. 01:24

Ja, tror det er akkurat det hun sier; "denne saken i drops nepal, blir alt for varm for meg nå når det er sommer".  Og så hvisket hun til meg ...at den må være i bomull og søøøt med litt blonderhekling i rosa. Vel, hvem kan vel motstå denne lille søtnosen. Sommergenser skal bli....i løpet av sommeren.

 

video:20150618235521

Nattantrekket er kommet på. Natta alle dere.


 

Jeg strikker Skappellignende genser.

 • 17.06.2015 kl. 19:32

Ja, helt ordinært, frem og tilbake. Er egentlig kinostrikk, altså sånt strikketøy man tar med i mørke på kino og på bilturer. Sånn man kan strikke på uten å se. Og når filmen er over, eller bilen er kommet frem, kan man se ned å utbryte: "Oao, så langt du er kommet Tone, GODT JOBBA". Da er det også godt at jeg kjenner ei jente som så veeeldig ønsker seg en skappelaktig genser i bursdagsgave.

Det er bare det at jeg i samme bursdagen har tenkt å ha på meg en kjole som jeg har strikket og dikta opp selv.... Så i ledige stunder har jeg lagt opp 600 masker med lille lerke....  Og jeg må strikke fort og mye for å bli ferdig i tide.... Så det kan ikke bli mye opprekking og sånt dill. Vel, blir jeg ikke ferdig er det jo ikke krise. Men akkurat nå er det dette jeg har så veldig lyst til å holde på med. EN TING OM GANGEN er et tips jeg lærte av pappaen til Albert Åberg, så dette er bare snikstrikkingstrikketøyet mitt. Det er altså bare når suget blir for stort, at jeg drister meg til noen masker....
Men det jeg EGENTLIG suger etter, er å gjøre ferdig det ubestemmelige prosjektet i STORT kontstrikk. Det er bare så synd at jeg er gått tom for garn og venter og venter på hentelapp i postkassa. Med en gang jeg får tre nøster big delight i hende, kaster jeg meg over prosjektet. Det verste av alt er at jeg ikke aner hvordan resultatet blir. Men det er akkurat det som gir meg mest sug.


Og i hvet øyeblikk, venter jeg inn i heimen en seterdalskofte. Ja, det er bare en bol altså. Armene mangler. Jeg har tatt på meg en "to-armers-jobb". Den skal visst være ferdig til ....ehh...i går.

 

 

 

Så er det å vente at det går hull på ting og tang. Som "tommelting" og pekefingertang".

 

 

 

NO PROBLEMA

TEIPA BARE TEIP PÅ.

 

  

HA EN GOD STRIKKEKVELD!!

 #håndarbeid #strikk #hjemmelaget

Kinogenser

 • 14.06.2015 kl. 19:27

NÆÆÆÆIII, er fri for garn. Ja, ikke helt fri, da. Har alt mulig annet enn akkurat det jeg trenger nå. Var så spent på å bli ferdig med dette forsøket her på kontstrikk...


Men må ha mer for å avslutte prosjektet. Har tastet litt på mobilen og ny ladning med big delight er bestilt. Nå er det bare å vente.....

Hva skal jeg gjøre i mellomtiden. Jo, kino er jo greit. I kveld drar familien på Jurassic park. Det er koselig tidsfordriv.

Det er bare det at for meg blir det helt feil å se film uten å ha noe  fanget. .. Men siden det er bekkemørkt i kinosalen, må det være noe som man kan strikke i mørket.

 

Tenkte å ta noe av garnet jeg fikk i posten forrige dagen å legge opp til en babykjole.... Og bare strikke rett rundt og rundt... til filmen er ferdig...

 

Eller...jeg var på messe i dag. Kjøpte masse lille lerke i en ubestemmelig blålysegrønn farge. Blir fint til en sommerkjole til meg selv, tror jeg. Bare å legge opp og strikke rundt og rundt...til lyset blir slått på. Da blir det en herlig overraskelse hvor langt jeg er kommet.

 

 

Eller kanskje noe annet dropsgarn jeg fikk i posten forrige dagen, kan brukes til strikk i bekmørket.... ??

 

Klart det. Det blir bra. Legger opp 80 masker på pinne 7 med en tråd alpaca silk og en tråd alpaca mix. En Skappel er god å ha. Den er også god som kinostrikkegenser.
 

 

Men snart begynner filmen, så nå må jeg fly...

 

#skappelgenser #strikkegenser #håndarbeid #strikk

 

 

Dette har jeg aldri gjort før, så det kan jeg sikkert.

 • 13.06.2015 kl. 17:39

Ja, det var litt sånn pippi-innstilling jeg hadde i går kveld, da jeg fant ut at jeg skulle bruke denne teknikken. Gikk inn på you-tube og så en video. Deretter satte jeg i gang med big delight og rundpinne 7.Det var kjempegøy. Og så gikk det jo så fort. Hvorfor har jeg ikke prøvd konting før? Jeg strikker rundt, og fant ingen videoer som viste akkurat det. Men man impoviserer jo litt. Så nå går det rundt og rundt, i raskt tempo.

 

Men hva ska det bli? Kan det brukes til noe, eller blir det opprekk eller søpla? Ja, det vet ingen ennå... Men jeg har en ide.... og kanskje blir det bra... eller ikke...

Ei er iallefall begynt  å venne seg til mor sine garnnøster og rare ideer...... og har ingen bekymringer i så måte.#konting #strikk #grublestrikk #håndarbeid #hjemmelaget #bigdeliht

 

JJJJJESSSS GARNPAKKE!!

 • 12.06.2015 kl. 20:11

Sånn er det bare, HJERTEHOPP  og LYKKEBRUS; garnpakke er kommet i posten.

  

Salg på drops, går ikke dette hus forbi.

MÅ HA, BARE MÅ HA.

Hva det skal brukes til?    Ehhhh...får se..

Det trengs nok uansett.

Det meste av garnet jeg handler, handles på nett.

Drømmer om en lokal reindyrka handarbeidsbutikk her i Bø... 

som jeg kan gå inn i og få hjertejubelbrusehopp oftere. 

 

 

 

Men hva skal jeg gjøre med alt dette garnet, da. Alt er ull.... Blir ikke mange kluter av det, nei.

 

Hm, finner frem pinnene og legger opp Big delight på rundpinne 7. 160 masker....

Hundegenser.... neeei, da må vi først få noen større av det slaget.

Det må da bli til noe...eller..

Jo Grublestrikk, blir det alltids.

 

 

 #grublestrikk #strikk #garnpakke #bigdelight 

Hekta på hundeklær

 • 10.06.2015 kl. 22:34

 

Ja, det er jeg. Hekta på å strikke til de firbente. Har mye annet håndarbeid å ta fatt i. Det blir utsatt.. Rundt om i landet produseres det Nancykofter og spesialdesigna mønstersokker. Klutealongen samler strikkenorge til klutestrikk. De vakreste kluter blir produsert i flotte farger og kvaliteter. Hva gjør jeg? Jo, -Strikker hundeklær.

Begynte vel med at Mira og Lavendel som er to herlige puddelmixer, fikk sommerklippen. Tenkte at jeg like godt kunne lage dem noen gensere av restegarn etter en lilla Marius jeg hadde strikket til min datter Anna. Selv om det er sommer, så er det kaldt her og en stor overgang å få bort så mye pels. Etter det var det flere som kom med bestillinger, og noen flere ble laget.

Men i forrige uke fikk vi Michele. Og hun trenger ingen sommerklipp. Hun trenger klær, både sommer og vinter, når hun skal ut. I alle fall her i nord.
Noe blir for stort, mens andre blir litt i knappeste laget.Men det blir klær til liv og lek, søvn og kos.

 

 
 

Men så fikk Caisa, en havaneser i Mjøndalen høre at to venner hadde fått lilla Mariuser. Da ville jo hun ha en sånn hun også. Nå er den ferdig og klar til avgang. Lavendel, som er en god del tyngre enn Caisa, får være modell... Lilla Marius, med rosa tøtsj.Nå er det vel slutt på hundegalskapen.... Nå skal jeg vel begynne med sånn vanlig håndarbeidsarbeid..... Vel, vi har fått en sommergjest, en hvit, skjønn bamse, som både ønsker seg sommerklipp og strikkagenser. Å, da var det vel ikke så dumt likevel, at jeg er hekta.

 

 

#hundegenser #hundestrikk #strikk #hjemmelaga #strikk

Joda, helt klart for stor.

 • 08.06.2015 kl. 16:03

Ikke Michel, da. Ho er akkurat helt perfekt. Ikke for stor og ikke for liten.

Men genseren blir litt sånn; "hjelp, jeg drukner" - genser.

 

 På tur, går det fint, men blir litt verre sånn inne. For midt i sin dypeste søvn, kan hun tre beina inn i kroppen på genseren og vips er hun fanget. Det kan vi ikke ha noe av. :) Det er lettvint at hun har klær på seg inne også, for vi trener renslighet, og plutselig er det sånn..."må bare, må bare".......  Da er det ikke tid til påkledning for ei som fryser lett.

 

Vi er forresten mye på tur, jeg og hundene. Da går vi som regel ned til et vann vi har i nærområdet. Her er mye elg og noe rev. Jeg er ikke så bekymra for dem. Men for ørna, som vi ser daglig, er jeg redd. Mangt et kjæledyr er tatt av henne. Derfor er de to vi har fra før, kjempegode på innkalling, men man kan aldri vite.

 

Lavendel og Mira
 

 

 

 

Lavendel plumpet ut i vannet. En Marius var ingen hindring.

 

  Ei til som vil prøve det der :)

 

 

 

 

Lavendel i farta, alltid i farta.. !!!

 

 

Michel på oppdagelsesferd 
 

Joda, helt klar for stor den genseren. Da har jeg bare en ting å gjøre.

Legge bort et oppdrag jeg har tatt på meg....

arma tell en Islending....

 

Og grave litt i restegarnet....og legge opp til noe nytt. .

 

 

Godt hun er så bitteliten, for den må bli ferdig NÅ!! 

 

#hundegenser #Hjemmelaget #russisktoyterrier #håndarbeid #strikking #strikk 

 

Bilstrikk ble til sommertunika

 • 06.06.2015 kl. 14:06

Måtte jo finne på noe lettvint bilstrikk til den lange turen for å hente hjem Michel. 6 timer en vei. Rett før vi dro, fant jeg frem noe tyrkiagarn i bomull jeg hadde kjøpt for rundt 40 kr. Raska med meg en rundpinne. Da turen startet, så jeg på garnet at det skulle brukes pinne 4,5. Jeg hadde tatt med en på 5,5. Ja, ja, tenkte jeg. Det får bli noe luftig noe. Fort og lettvint ble det. På turen hjem ble det ikke noe håndarbeid. All konsentrasjon gikk til den nye jenta vår.

 

 

Men toppen funka den. Ble ikke kjole, for det hadde jeg for lite garn til. Her er det som ble igjen...

 

 

Så hekla jeg en stor, liten blomst av mandarin petit, for litt moro skyld.

 

 

Og ho vi henta er så smått begynt å venne seg til at fanget ofte må deles med noe garn og pinner...


Den rosa genseren ble også litt stor. Men den må ho bruke i dag. For nå skal jeg og sønnen ut på tur med alle tre firbeinte, så blir ho litt kjent ute også.
#Sommertunika #tyrkiagarn #håndarbeid #strikk #hekling #hundegenser #heklablomst

Rosa hundegenser, -mens vi venter.

 • 03.06.2015 kl. 20:09

I dag har jeg strikka en rosa høyhalsa genser til ho som ventes i morgen. Våre STORE hunder på 3,5 og 5 kilo, kunne ikke være modeller til denne lille sak. Så her er den, uten hund. Men i morgen......

 

 

 

 

Ja, da var bare spørsmålet, hva skal man ta fatt på nå? Vi har en lang kjøretur foran oss i natt....og strikketøy er så klart påkrevd når man inntar passasjerrollen.

#hjemmelaget #hundegenser #hundestrikk #litenhund #strikk #håndarbeid

Sommerjakke til baby

 • 02.06.2015 kl. 20:07

Har strikket en liten sommerjakke. Ca. 6 mnd. størrelse, tror jeg. Et artig lite prosjekt, inspirert av vaffelstrikk.
 

 

 

 

 

 #vaffelstrikk #babyjakke #strikk #hjemmelaget #babystrikk #håndarbeid

Utfordrende strikk

 • 30.05.2015 kl. 13:27

Har to små firbeinte jenter. Fangbarn begge to. Man må jo prøve å få det til...to ting på en gang; kos og strikk. Her er Lavendel kosesyk. 

 

 

 

 

 

 

 

Litt problemer kan det jo by på når jeg er igang med ny grublestrikk i baby summer, inspirert av vaffelstrikken fra sommerkjolen. Denne gangen skal det bli en slags jakke. Men grubler jo en del...hele veien til den blir ferdig. #sommerjakke #babyjakke #babysummer #strikk

Sommerkjole i baby summer.

 • 26.05.2015 kl. 17:04

 

 

En liten sommerkjole er ferdig. Liten, men likevel større enn de jeg har strikket til henne tidligere. Månedene går og jenta vokser. Denne er vel passelig til ca. et halvt år. 

 
 

 

 

 


 


 

 

#babykjole #strikkakjole #babysummer #strikk #håndarbeid #hjemmelaget

Baby summer

 • 24.05.2015 kl. 14:09

Da er jeg godt i gang med nytt grublestrikk. Tro hva det blir denne gangen? Er selv litt i tvil om forløpet videre.

 

 


For flere måneder siden bestilte jeg noen pakker med baby summer fra Ice yarns. Garnet er blitt liggende. I går fant jeg det fram og la opp 300 masker på pinne 2,5.

Jeg ble virkelig positivt overrasket av dette billige tyrkiagarnet. Består av 60 % bomull og 40 % acryl. Det er mykt og godt tvinnet. Herlig å strikke med.

 

Har bare to farger; hvitt og lilla..... men kanskje kan jeg blande med litt sølv.... og lage vevsstrikk???

 

 

Eller kanskje bare helt hvit med hekla sølveffekter???

 

#babysummer #babystrikk #bomullsgarn #strikk #håndarbeid

Jakke i Sienna og drops you 4.

 • 22.05.2015 kl. 16:21

 En ny jakke har tatt plass i garderoben.

Er en av mine mange grublestrikk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sienna ble tilfeldig kjøpt inn. Se her.

Så ble det litt strikk og mye opprekkings. Se her.

Og selv når jeg nesten var i mål....kunne den ta flere veier. Se her.

 

#sienna #dropsyou4 #hjemmelaget #hjemmestrikket #Strikk #håndarbeidet

 

 

 

 

 

 

 

Grublestrikk 2

 • 22.05.2015 kl. 03:29Ja, sånn kan det gå. Det er bare et par meter tråd igjen. Snakk om beregning.... på salg, uten snøring på hva garnet skulle brukes til. 11 nøster Sienna, så var jakka sydd sammen.

Det ble verken raglan eller runfelling. Nå gjenstår bare resten. Er ganske så langt fra ferdig. Må gruble litt på det. Farge, teknikk, ....hvordan og hvor...  Blir det rødt eller blir det orange?

Petrol blir det ikke, for der er både lager og butikk finito. Og jeg er tanketom og trett. God natt. 

#hjemmestrikket #strikk #strikkajakke

Grublestrikk

 • 12.05.2015 kl. 18:36

Har tatt fram garnet fra siste unødvendige nødvendighetshandling. Petrolfarga Sienna. Tenkte; "nå legger jeg opp til meg selv, og strikker en helt ordinær jakke...". Og det gjorde jeg. Kom litt oppå magen, før alt gikk til opprekkings. Dette fordi jeg forstod at det ble påtvunget nødvendig for meg å gå opp ca 20 kg for i det hele tatt få den til å henge på. Orka så ikke tanken på perlestrikk. La opp igjen (noen færre masker), og strikka vrangbord. Fortsatte med hullmønster...stoooore hullmønster. 

Kom heldigvis ikke så langt opp på magen som første gangen , før pinnene gikk av og det gikk til opprekkings Igjen. Sienna og stort hullmønster....mmmmmNEI!! 

Så la jeg da opp på nytt. Kuttet vrangbord og strikka et slags mønster bare med vang og rett... og nå er jeg kommet godt avgårde UTEN OPPREKKINGS. 

 

 

 

 

 

Men den blir jo kanskje litt  FOR ordinært og kjedelig...  Så tankene går. Jeg hekler på kant. Jaaaaa,...kant i en knallfarge. Det blir kjempekult og gir jakken litt særpreg. Sjokkrosa kant. JEPP.

 

 

 

 

 

 

Og akkurat i det jeg har bestemt meg, så ombestemmer jeg meg. Orange må kanten være, der er jo orange spetter i garner. Men det blir da kulere med krage. En stooor heklakrage i orange..  JESS!!

 

 

 

 

Eller, det kan jo bli for spesielt også. Hva med en rød hette. Jeg elsker jo hetter, og liker sånt som ingen andre har. Jaaa, hette må det bli. Rød hette.

 

 

 

 

 

 

 Men, men, det blir jo rart med bare en rød hette, sånn helt uten videre. Jo, må være mer på jakka som er rødt.. Røde armer, og kanskje en bitteliten kant rundt... Det kan bli bra!!! JA!! HELT KLART.

 

 

 

 

 

 

Det betyr jo bare en ting; at jeg må ut å finne rødt garn i morgen... og at jeg får ufattelig mye petrolfarga Sienna til overs, som igjen går til nye grubleprosjekt....

 

Men i morgen er i morgen. Inntil da er det mye igjen å fundere over... mange farger å ta i betraktning. Og i tillegg skal jakken ha form. ..Blir det isatte armer, raglanfelling eller rundfelling ? 

Og for alt jeg vet, så kan jakken være gått til opprekkings lenge før den tid. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marie Isabellekjolen

 • 10.05.2015 kl. 18:29

 

Ja, vi er så heldig å ha fått en liten, skjønn prinsesse inn i familien vår. Etter babytørke på alle kanter, ble eine niesa mi mamma for første gang. Mamma til Marie Isabelle. Ho er helt bedårende, Prinsesse med stor P.
Da fikk jeg litt sånn kick på babyklær. En dag jeg satt å lekte meg med mønster og fargesammensetninger, tok denne form. Den er egentlig veldig lett å strikke, og oppskriften får jeg stadig spørsmål om. Er strikket i babymerino extra fine fra drops, og størrelsen vil jeg tro er 0-3 år. Det er bare det at skal jeg lage et skikkelig mønster som andre kan strikke etter, må jeg også skrive ned flere størrelser... og beregne meg frem til eller strikke flere  størrelser. Og det kan bli litt av er arbeid.. Men nå er jeg i gang. Nå blir det mønster på Marie Isabellekjolen.

 

Oppskrift finner dere her.

 

#Marieisabellekjolen #strikk #babystrikk #prinsesse

 

 

Genser til Maya

 • 07.05.2015 kl. 02:52

NÆI, MÆN KA FARSKEN E DETTAN???

 

 

 

Jo, dere skjønner.... Maya har fått vårklippen, og fryser litt ute i den skarpe vårlufta.

 

Og Maya er ikke vår lille hund, men jeg liker å kalle henne barnebarnet. For hun er vår Miras lille datter.

Derfor var det bare å gå i gang.

I Merino ekstra fine fra drops, ble denne lille saken til.

Og Mira får vær modell. Modellmamma.

 

 

 

Oppskrift finnes her.

 

 

 

 

#hundegenser #hundestrikk #håndarbeid #strikking #strikk

 

 

 

 

Garn til bare 345,-

 • 02.05.2015 kl. 13:01

Forrige dagen ble jeg tvunget til å besøke en garnbutikk. Kall det tvangshandling, avhengighet, drift...whatever... Men innom måtte jeg. Det jeg trengte var litt lilla Sisu for å avslutte en liten hundegenser. Kunne lett ha sendt en annen i mitt æren, en som ikke ennå er rammet av garnavhengigheten.

De hadde ikke Sisu... de hadde salg. Oh my God. SALG.. på garn. 

Det skulle vise seg at jeg trengte det meste. Det på tross av at elfakurv etter elfakurv hjemme bugner over av garn. Garn i alle farger, tykkelser og kvaliteter. 

Jeg trosset trangen og kjøpte kun noen få nøster, ....tilsammen ble det bare 345,- nesten "gittbort"..

Hadde jeg gått i andre butikker denne dagen, og funnet en topp på salg til 345,- hadde jeg tenkt: "For dyrt, klarer meg egentlig med de jeg har hjemme..." Eller funnet et par gode vårsko til 345,-... hadde jeg sagt til meg selv; "Gud, det va dyrt til salg å være. Kan godt klare meg med paret fra i fjor." 

Men dette er jo GARN. 
Nå funderer jeg på hva jeg skal gjøre med dette garnet jeg nesten fikk gratis.

Skal gi Fabeln til søstra mi.. Jeg mener den stakkars dama er jo i Tyrkia, langt fra garnsalget i nord.

Men petrolfarget Sienna...hmm... Joda, det var en dyd av nødvendighet.

 

#hjemmestrikket #garnsalg #garnavhengighet 


 

 

 

 

 

 

En Marius -igjen.

 • 28.04.2015 kl. 23:23

Hva er det med #mariusgenseren ?

Må ha, bare må ha den.

Populariteten blusset opp for noen år siden...og ble værende.

De er nesten blitt et ikon, et romantisk nasjonalsymbol, man ikke drar korttenkte spøker om.

Gud forby om noen på en eller annen nettside for strikkeentusiaster, kan komme til å nevne at den ikke faller helt i smak. Da står en i fare for å vekke heftige, såre følelser, som lett kan ende i en voldsom krangel om respektløshet og alskens andre kraftfulle uttrykk.

Ja, hva er det med den #mariusen ?

Selv er jeg personlig ikke særlig tilhenger... (...sa jeg det?). Det er ikke fordi den ikke er fin, bevare meg vel. Den er bare så himla VANLIG, den er OVERALT. Likevel ble jeg fanget av tanken om at alle stikkemammaer med respekt for seg selv, bør lage minst en til hver av ungene.

Problemet var bare det at eldstejenta ikke under noen omstendigheter kunne tenke seg en. Hun var veldig tydelig i avslaget. Yngstemann vil ikke ha strikkaklær i det hele og store. Han er tilhenger av flis. Men den mellomste, ho Anna, henne fikk jeg overtalt...  etter litt om og men...

Med lilla #sisu på pinne 2,5 og 3 ble den til...og jeg vet ikke helt om jeg kan kalle den en #mariusgenser, for jeg hadde ikke mønster, men strikket etter et bilde. Maskeantall, inn- og utfelling og lengde er ren slump. ....Men hun har da brukt den. En gang. Til fotografens ære.

Da er det godt vi har to små firbente. Selv om det ikke kan sies at de er særlig motebevisste, så er de glad i å ha det godt og varmt på kjølige dager. Derfor er faren stor for at de lilla små, blir godt slitte med åra. Og det er jo det som er fint, å se at det en lager, kan brukes og blir brukt.   

 

 

 

 Nevnte jeg forresten at jeg har evnet å overtale henne tidligere også, ved et par anledninger. En av gangene, var med hette... Anna Rødhette.

 

 

#strikking #strikk #hundegenser #hundemariusgenser

 

 

 

Tone

Mamma, kone, sykepleier og strikkeslave. Her er hverdagen min i garnets floker, -på godt og vondt.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no