Alle mus fikk nye hjem på få minutter.

 • 29.11.2015 kl. 15:33

Hvem skulle vel tro, at alle julemus gikk hen å fikk nye hjem i løpet av noen få minutter. Ja, her sitter Fridajenta vår og ser over vekslepengene før dørene åpnes på messa som var i går.  


Dinglemusene , som var 20 i antallet, var solgt ut på ca. 5 minutter, og gråmusene, 8 av stykket, gikk ut ganske raskt, de også.  Heldigvis hadde jeg Frida der til å styre kassa. Jeg hadde ikke helt hodet på plass, for tro det eller ei, jeg var sliten, fryktelig sliten. Og før første halvtime var gått, hadde jeg bestilling på 10 dinglemus til, som skal lages før jul.

Hva er det så gjør denne karen ..(.eller jenta,... hvem vet), så ettertraktet? Heklamus med stort hjerte og med bena dinglende utfor kanten av store høyder. Musa med strikka lue og tova hjerte. Jeg er så overrasket. Så veldig, veldig overrasket.


For i høst skulle jeg bare forsøke noe,.... og det ble Singel Dingle. Den aller første Dinglemusen. Og ei venninne, ho Anita, var jammen den som adopterte den første. Det skriver hun blant annet om i et blogginnlegg her

Og jeg som hadde tenkt å legge ut oppskrift, så snart det ble litt tid og rom for det, er blitt oppfordret til å tenke nye tanker. Og det tror jeg kanskje at jeg skal gjøre. For nå jobbes det med mere kommersielle tanker, som designpatent og oppskrift som lastes ned mot betaling. Men ennå finnes den bare inne i et Toneart-Tonehode.

Men hva er det som gjør at den er blitt så populær, vet jeg ikke.

Mye ble solgt, men mange sitteunderlag, ble med hjem. Ja, først tenkte jeg at det var nå litt rart, siden de ikke ble satt så veldig mye dyrere enn garnet jeg lagde dem av. Men så kom jeg på, jeg hadde jo laget en hel bataljon av det slaget. Og det er vel bare av den grunn at jeg syntes det var så utrolig mye gøyere å hekle sitteunderlag enn å hekle på mus.  Så ennå har jeg ca halvparten av de igjen, men de går nå ikke ut på dato. Ennå finnes det folk med fargerik smak, og sitteunderlagene i ren ull ligger nå godt her.Og så var det jeg som hadde tenkt å hvile strikke-hekle-lysten en periode, etter at denne messen var over. Slik at jeg kunne slappe av med julestress. Vel, det ble jo noen bestillinger da, så helt julebakst er det dessverre ikke blitt i denne heimen ennå. Men snille mannen min vasker vinduer i dag og alle gardiner er på tur til utbytting. Julestjerner og julestaker er under testing. Joda, vi får jul vi også.

Snart skal vi kjøre eldstejenta inn på hybelen. Og mammaen har gjort klar 24 pakker som skal henges direkte opp på hjertekalenderen hennes på Sortland. Det er bare å hekte de rett opp. Men ennå er det et par dagen igjen til de to neste adventskalenderne skal være ferdig. Imens har jeg litt strikke- og heklearbeid å gjøre.

#julemesse #dinglemus #gråmus #sitteunderlag #hjemmelaget #adventskalender

 

 

Nå har jeg lenge ligget på latsiden.

 • 27.11.2015 kl. 20:38

Det har jeg sannelig. Så lat har jeg vært, at det er gått godt over en uke siden jeg i det hele tatt luktet på blogg.no. Er det mulig? Ja, det må da være måte på latskap. Har man blogg, så har man blogg. Skjerp deg ToneartTone.

Hva i all verden har jeg funnet på i alle disse laskapdagene? 

 

I dag har jeg foreksempel har jeg vært med på flyttefot. Nisser, mus og engler har fått sin egen krok på museumet her i Bø. Nå venter de bare på nye hjem. ...

Men hallo. Godt over en uke, ToneartTone, uten et blogglivstegn, uten et eneste innlegg.

 

Jammen, jammen, jammen,  jeg er jo husmor, mamma, fritidsaktivitet-venne-hente-bringe-hentepånytt-sjåfør, hobbykokk, husrengjører, advendtkalenderpakkeinnpakker og sykepleier. Ikke bare latskap det, vel.

 

Ja, også blir det jo et og annet håndarbeid også. Som den fillerya...

  

Ja, også den andre fillerya...

  

... og tre dinglemusene med hvite hjerter....

 

 

 

Ikke har de fått noe navn, engang. Det har nok noe å gjøre med den latsia, men også fordi disse Gråmusene kom så kjapt. Det ble liksom ikke tid til å være oppfinnsom..

  

Heller ikke de fikk navn. Latskap eller ei. En nisse som ligna noe så voldsomt på dinglemuskonseptet, satt her plutselig. Bare uten strikkalue. Hadde sånn rett-opp-heklalue.

  

Men tror dere han fikk navn?? Å, neida. Det ble det nok bare tull med, for to dinglemus tok plutselig oppmerksomheten fra alt dette... 

 

Og navnet deres... Nei, ikke spør meg, for de ble ferdig 20 minutter før de kom på museum... Snakk om heftig livsløp de fikk de Dinglemusene.

 

 Men siden jeg er i det latskapende hjørnet, sitter jeg her godt plassert i sofaen.... og koser meg med noen dekorhjerter.... 

 De kan jo være fin å pynte med. Både på pakker, greiner og fat.

Tror de skal få være med på det museumet i morgen.

 

Så til tross for latskap, så har det vært ei ganske heftig god uke. I morgen blir det liv, på et museum i Bø, -forhåpentligvis.

 

God helg til alle lesere, spesielt til dere multifunksjonelle mammaer, som har mange forskjellige roller i ei travel tid.  

Godt salg til alle flittige, flotte, flinke sjeler som stiller med hjemmelagede produkter rundt om i landet og spesielt til dere på Bø Museum.

 

 

 

#Dinglemus #Gråmus #julemarked #julemesse #håndarbeid #jul #hjemmelaget.

 

Julenissen er kommet

 • 17.11.2015 kl. 17:49

Det har akkurat ankommet en julenisse her.

Ennå vet jeg lite om ham og om det kommer fler av samme sorten. Det tok tid å få ham hit. Mye pirkearbeid må jeg si.. 

 

Litt annet håndarbeid har jeg da også fått til. Ikke akkurat skjønnsøm, men godt nok for ei kjøttrull, eller to. Snart skal stoppnåla til pers igjen. En til skal i laken før dagen er omme.

 

Men det er ikke bare kjøttrulla som får smake laken. Har en engel som også måtte ta dukkerten. 

  

Ho  var jo så slapp i vingene og hadd store problemer med å fly. Fikk tips om limblanding, men akkurat da jeg skulle gå til avstiver-verks, oppdaga jeg at limbeholdninga i heimen var tom. Og jeg er litt sånn at det som skal skje nå, det skal skje NÅ!! Så den stakkars engelen fikk smake sukkerlaken.

 

Men det funka det. Ble flyvedyktig den sarte frøkenen.

 

 

Ellers har det blitt mye tulling her. Mannen har tulla mest. Nøste på nøste.

 En filleting er under produksjon..... Og jeg gleder meg til fortsettelsen.

#julenisse #heklanisse #hekling #selvlaga #hjemmelaga #håndarbeid

Skjærp dæg, matmor!! Det vakje dettan du sku gjør i helga.

 • 15.11.2015 kl. 16:48

Lavendel er bra oppgitt; " Dette er altså ikke filleryer!!! Du hadde jo en helt klar agenda for helga. Sengetøystrimling og filleryer. Gleda meg til å røske tak i strimlene og fyke rundt og lage herlige knuter. Ja, sånn som jeg pleier å gjøre når du strimler. Så kan du fyke etter å si: "Skjærp dæg, Lavendel"  Ja, sånn som du pleier å gjøre. for strimling, det bestemte du deg helt klart for her. Skjærp dæg, matmor. Hva skal dette bety?"Jammen, jammen, Skulle jo bare.... Ja, skulle jo bare ...  ho Cortina Soft ropte og ropte på meg,...og Ja, det ble noen ruter, ja... Hva jeg skal med dem?  Det skal jeg si deg, kjære oppgitte Lavendel.

Jo..... Tanken var å hekle dem sammen, med brede parti mellom . Og det gjorde jeg da også. Helt til det akkurat i siste parti viste seg at ho Cortina soft ikke va enig og gikk tom.

TOM????? Ja, tom!

Det var omentrent da jeg kom med tre sterke, svært nordnorske uttrykk. Så gikk jeg på do, og satte meg godt til rette for å ta tellinga. Hadde roa meg ganske så greit ned da jeg var kommet til 143. Ja, i alle fall så pass at jeg kunne gå tilbake til familien min og rekke opp alle partiene mellom rutene, uten så mye som et ord. Ikke et bittelite et engang. Nei, kjeften stod som et strek. Så sydde jeg heller rutene sammen, mens midterpartiet i ansiktet gradvis restituerte seg.

 

 

Ja, alt dette var i går. Men i dag fikk vaskemaskinen gjøre sitt. Og nå henger hele prosjektet til tørk....

 Har forresten mer som henger til tørk. Ja, ho Cortina soft var lunefull i går, lokka og lurte meg. Så litt strikking ble det også.

 
Men det må sies, hvis man først skal reflektere litt rundt hekling og strikking og sånt på en dag som denne. Strikking av denne mindre veska, tok 5 ganger så lang tid som heklinga. Mens heklinga trakk 3 ganger så mye garn... Utrolig. Ikke sant? Men at tovaprodukter krever svært mye garn, fordi vaskemaskinen har det med å stikke av med så fryktelig mye av det, er jo en kjent sak. Derfor er det egentlig toskeskap å lage slikt til ei julemesse.

Likevel holder jeg på... Fant ut at jeg fikk nok garn til et siste underlag.

Men der tok jeg helt feil. For etter toving, ser jeg at de grønnfargene i nest siste omgang, er langt fra lik hele veien rundt.. Og derfor .... Værsågod Lavendel og dere andre to søte små. Dette skal dere få ha i hundekurven deres. Joda, bare hyggelig dere. Nå kan dere kanskje slutte med å legg dere oppi alt jeg lager. Holder med dette vel?

Men en ide jeg fikk var ganske god, på denne dagen. Underlag for varme gryter til å ha på matbordet.. Her før toving.Ja, og sånn ble de ferdigtovet.

.

 Men nå roper ikke ho Cortina soft fult så kraftig lenger, for ho er blitt bittelite. Av ca 130 nøster, er det bare dette igjen.

 

Så nå er det slutt. Ingen som roper, lokker og lurer meg i dag i alle fall. Hæææ? ... INGEN........eller....................

 

#Toving #hekling #strikking #hjemmelaget #håndarbeid #toveveske #sitteunderlag.

Mission Mus Completed, -trur æg.

 • 13.11.2015 kl. 18:55

Da tror jeg vi er fornøyd. Jeg, meg selv og musefamilien. Alle sammen er ferdig og klar til å ta turen til Museumet. De stilte opp til et gruppebilde her nå i ettermiddag.Han Rangel Dingle fikk jo selvfølgelig hjertet sitt. Han som hang i Zinkbøtta i går etter en heftig julebordkveld.

 

Ja, en skikkelig ranglefant er han. Og mens arbeidet med hjertet han pågikk, fikk jeg litt av en historie. Ikke det at han husket alt, men det han husket, er ikke passende å gjengi her. Håper han får en ranglete familie, sånn at han kan få litt forståelse for den han er.

 

Men med hjertet godt plassert, se jeg at han er da ikke så forskjellig fra de andre Dinglemusene.


Hvem vet hva som skuler seg av historie hos hver og en. Alle her har sin. Ingen er lik. Og alle skal de få nye hjem.

 

Men mus er mus og menn er menn. Min mann er akkurat kommet hjem fra en uke på jobb. Fantastisk flott. Jeg har forberedt han på litt av hvert. Se så sjokkert han ser ut!!!

  

Mest tull selvfølgelig. Han skal få tulle nøste på nøste på nøste. Om og om igjen. For jeg har vært så heldig å fått MASSE sengetøy som skal oppramses. Og det som skapet er fullt av, fylles gulvet opp av...

 


Se den sjokkerte MIchel, som ikke kan forstå hva som foregår her. Nei, det er bare å hive seg i oppremsingen, om ikke annet for den stakkars hunden sin skyld.

Ahhhh, ...helga er reddet.

 

#Dinglemus #gråmus #jul #julepynt #julemesse #hjemmelaget #håndarbeid #hekling

 

Også prinsesser og prinser trenger litt varme i baken av og til

 • 12.11.2015 kl. 21:16

Der var enda et par rumpevarmere ferdig. Nytovet og fersk.

Jeg synes da så sannelig at dette minner om sitteputer for prinser og prinsesser, sånne de kan bruke i vinterkulda for å holde baken varm.Men det er vel bare å hive seg på fler. For som jeg skrev tidligere i dag, her, er det enda betydelig med garn igjen... Men blir det flere av det rumpevarmende slaget, eller blir det en korg eller noen vesker, ja det har ikke denne dama enda bestemt seg for.

 

Men jeg er i alle fall ikke arbeidsledig. En dinglemus roper på meg. Han mangler hjerte, og han dingler slett ikke med bena på kanten av store høyder, slik dinglemus skal. Nei, han dingler etter en smal strikkelue oppe ved det tomme zinkspannet. Og han er ikke så veldig blid. Direkte sur, virke han. Ja, ikke se på meg da mus, det var du som absolutt skulle på julebord i går, og det før hjertet ditt var klart. Ranglefant..

 

Men det er vel bare å ta seg på tak. Uten hjerte går det trått i denne verden.

Det er jo fryktelig fort gjort.


Så hvorfor er det da så vanskelig å komme i gang? Hvorfor har jeg utsatt det hjertet i flere dager?

 

Kan det ha noe å si at ho Cortina soft roper på meg fra sparkjøp-eska si? At ho lokker og lurer en stakkars svak strikke og hekle-sjel, så jeg blir tvunget til å ikke ivareta det stakkars hjertebehovet til den siste Dinglemusa?

#Cortina #dinglemus #sitteunderlag #hjemmelaget #håndarbeid.

 

 

Det spinner rundt og rundt med farge etter farge.

 • 12.11.2015 kl. 12:28Rundt og rundt går det, med farge etter farge. Stort sett etter denne oppskriften. Rød på grønn og blå på lilla. Så bytter en til grå, nei, det forresten vi tar en rød, ---ehhh, .... ja det gjør vi. Og jeg blir helt rødblålillavillarulegrånnegruelig surra i toppen....Og det rare med det hele er at jeg stort sett er enig med meg selv.

Ja, ikke alltid, selvfølgelig. Her, for eksempel, blir det trumulter: Gærne dame, du kan da ikke legge møsegrønn midt i mot de der fargene, er du helt sprø eller?

 

Og så trosser jeg meg selv og gjør akkurat det som bare ser helt forferdelig ut i fanget. Og det føles helt deilig å gjøre noe som rett og slett ikke passer seg. Mosegrønn på rosa, hahaha, ja, det var pirrende ugreit, nesten fargeuetisk. Ahhhh,...høg på fargebølling.

Og haugen bare vokser og vokser.

 

Ja, det skal nesten godt gjøres at det finnes så mange frosne rumper i denne bygda at det lønner seg å lage flere. Så nå er det vel på tide å si stopp.

STOPP!!

 

No Hands Indicates Deny Decline And Stop
Licensed from: stuartmiles / yayimages.com 

Hallo Tone, Stopp sa jeg til meg selg. STOPP. Det er ikke bruk for mer rumpevarming her nå... KAN DU VÆRE SÅ SNILL Å HØRE ETTER!!

 

Nei vel!!


 


Og akkurat denne rumpevarmeren,  fikk jeg ideen fra av en gryteklut jeg fant på nett. Nemlig denne.

Bare det at det blir ikke sitteunderlag av gryteklutoppskrifter, så da må man føye på og improvisere litt. Og hvordan den blir? Ja, det vet ikke jeg. For den er under behandling i denne karen her akkurat nå.Nå er det altså stopp, BASTA. Ja, nå ER DET STOPP!!

Men, men, men... stakkars Cortina soft -nøstene, då. Hva skal vi finne på med dere da?

 

 #sitteunderlag #toving #hekling #håndarbeid #hjemmelaget

 

Nye gråmus

 • 09.11.2015 kl. 12:52

Syndig og Sindig Gråmus kom i helga.


De er ikke helt som de andre Gråmusene. Litt gråere i klesveien, og litt mer omgjengelig enn de andre.

Fru Syndig Gråmus har fått navnet sitt fordi hun er så utrolig frodig i språkbruken sin. Snill og god som dagen er lang, men har et syndig rått ordforråd. Heldigvis finnes det ikke særlige restriksjoner for sånt i denne heimen, så syndig kan hun gjerne være her. Banning har jo aldri skapt kriger, det er det vel heller bønner og religion som har gjort.....

Sindig Gråmus er av ....ja, den sindige sorten. Han blir ikke så lett overrasket og humøret og psyken er stort sett stabil. Det betyr ikke at han aldri blir sint, Ja, noen ganger kan han det virkelig koke over, og da handler det om urettferdighet og trangsynthet.

Sindig og Syndig Gråmus har vært sammen lenge...... De har liksomfunnet rytmen sammen og til stadighet blusser heftige forelskelser opp, dem imellom. Nesten synd om de skulle få forskjellige hjem nå til jul, -å bli skilt.

Jeg syns de minner meg om noen... disse to Gråmusene. Sindig og Syndig Gråmus, - alt annet en grå.

 

 

 

Vi har forresten hatt fellessamling i dag. Gråmusene og Dinglemusene har hatt allmannamøte. For snart er antallet 20, og det må jo feires... Festplanleggingen på går for fullt.

 Men først må en liten hvit sak bli ferdig. En av dem som dingler med bena, uredd og med stort hjerte.#gråmus #jul #hjemmelaget #hekling #strikking #håndarbeid

Ja, bære sett dær å sjå søt ut du, KRANGLE DINGLE.

 • 08.11.2015 kl. 20:12

Ja, søt kan han være, den kranglevorne dinglemusen.

 

 

Det ble bare bråk med denne karen. Men hva annet er det å vente, når navnet er  Krangle Dingle. Det er Dinglemusen sin det som ALDRI blir fornøyd. 6 ganger forlangte han facelift. Ja, 6 ganger,.... og jeg gjentar 6 GANGER, måtte jeg rekke opp det søte hodet hans og hekle det om igjen. 6 GANGER!!

 

Ja, han kan nå bare sitte der da og se uskyldig ut. Krangle kan han i alle fall.

 


Min skyld var det i alle fall ikke, at ansiktet til den nye Dinglemusa ikke ville sette seg sent i går kveld... Jeg gjorde mitt beste om og om igjen ... - i går kveld....

Ja, ehmmm...en lørdagskveld...

 

 

Og selv om stemninga egentlig var berusende god, så ble jeg så INNMARI LEI... av all den musekranglingen,

-at jeg ble en smule fristet til å åpne pakka fra Sparkjøp, som bare har ligget der i flere dager og ventet på å bli tatt i bruk.

Men jeg har en klar avtale med meg selv, -at den skal ikke åpnes før jeg har 20 mus i hus. Og sånne avtaler, det lønner seg å holde, ellers blir det bare bråk. Og å bråke med meg selv, gjør jeg ikke frivillig.

 

Heldigvis er det lettere å forholde seg til de to Dinglemusene som kom på torsdag.

Det er Yngle og Mingle Dingle. Ja de sitter litt i bakgrunnen for den kranglete Krange Dingle

 

 

De kan også se ganske så uskyldige ut, men det er de altså ikke.

Yngle har all verdens med unger, og det er jo i seg selv uskyldig nok. Men så viktig er det for den lille musa å få etterkommere, at hun er ikke så nøye med farskapet. Det kan fort bli så som så.... og hun mister lett oversikten over hvem som er far til hvem. Det blir jo et helsekkes styr med mye forvirring på en dag som denne, -FARSDAGEN.

Mingle er av det svært sosiale slaget. Han menger seg med alle, og elsker å være midtpunktet. Han er da også svært populær blant de andre dinglemusene. Det er egentlig litt rart at han er så populær. Han er nemlig typen som ikke ser andre tydelig, eller viser interesse for hvem andre er. Men sosial er han likevel, SVÆRT sosial, for det gjør at han selv føler seg sett.

Yngle og Mingle er blitt svært gode venner. For gode, kanskje.... Er redd det bare byr på mer styr.

 

Det er kommet to Gråmus i hus også. Det er Sindig og Syndig Gråmus. De er helt annerledes enn andre gråmus. Men hvite,....nei. For gråmus kan vel ikke være hvite eller...

Men det er en annen historie, som kan fortelles en annen gang.

 

#dinglemus #jul #julemus #hekling #strikking #hjemmelaget #håndarbeid

Dagens Dingle!!

 • 05.11.2015 kl. 14:38

Stikker bare innom en liten tur før jeg suser på seinvakt for å fortelle at det er kommet noen helt nye mus i hus. Dette er dagens dinglemus.De er akkurat kommet, så jeg er ikke blitt så godt kjent med dem.. Men jeg kan se at de har stort hjerte, og kan det som dinglemus skal kunne; nemlig dingle med bena, uredd på kanten av store høyder. Hva gjør det vel da at de ikke har helt samme farge på kroppen som de andre dinglemusene her. MEN, kan de kalle seg julemus, når de ikke er julerød???

Lua til den ene har falske fletter, og jeg er litt bekymret for om dette gjør han så pass annerledes enn de andre dinglemusene, at han får problemer med å finne sin plass i fellesskapet.


Men alt dette får jeg vel vite mer om etter hvert. Er spent på hva de heter disse hvite dinglemusene.

 

Nå venter en kommunebil på en sykepleier.

#Dinglemus #Julemus #Jul  #Julemesse. #Håndarbeid #hekling #strikking.

Det sitter en dinglemus på den gamle krakken vår

 • 04.11.2015 kl. 01:09

Men se, der er det kommet en liten grå sak hjem til oss.. En liten dinglemus sitter på den gamle krakken vår.


Nå er det lenge siden det kom en ny Dinglemus til oss, så nå ble jeg glad. Han må ha kommet i kveld.

Han ser i grunnen litt ensom ut. Stort hjerte har han også. Og som dinglemus flest, dingler han uredd med beina på kanten av store høyder.

Han heter visst Engle Dingle. Snill som en engel og gjør ingen fortred.

 

Han kan fortelle at det kommer flere. Og at de neste som kommer,  ikke er helt som de andre Dinglemusene. De er rett og slett ganske så annerledes. Jeg blir så nysgjerrig og spør ham hva han mener. Det vil han ikke si. Selv om han er en engel, merker jeg at han godt kan like å holde meg litt på pinebenken.

Men det er vel sånn det er. Selv engler, kan ikke være bare engler.

 

Men nå er han her i alle fall, Engle Dingle. Og skal vi tro ham, kommer det fler. Men ikke i kveld. For nå er det natta. God natt.

 

 

 

 

#Dinglemus #hekling #Strikk #håndarbeid #Jul #hjemmelaget

Omvendt

 • 02.11.2015 kl. 18:00

 

I går strikka jeg en omvendt julesokk. 

 

Dere ser vel at den er omvent? Klart det. Bare se den sammen med den første jeg strikket. Ble helt omvendt i fargene.

 Det hente litt tilfeldig. Trodde jeg skulle strikke mange sånne julesokker, men et dypdykk i garnarkivet åpenbarte at jeg nesten ikke hadde noe hvitt igjen,.... og en mengde med rødt. 

Etter litt småsnakk med meg selv, ble det enighet om at EN sokk til, kunne det alltids bli, men den måtte bli omvendt. Og rett fikk jeg. 

 

 

 

Men så var det det legebesøket jeg skulle på i dag, .... som skulle gå så greit. For selv om fastlegen er på Sortland, er kontoret så pass langt fra sentrum, at det  føltes rimelig trygt å ta turen uten å falle i garnfella. 

Og når man skal på sånn Sortlandtur...., er det flott at mannen gjerne er sjåfør. Da slår man mange småfluer i et smekk... med kjøre-sammen-tur, koseprat og småstrikk, på en gang. Jeg strikka på ei dinglemuslue og ante fortsatt fred og ingen fare.... 

  

Det var ikkke før etter legebesøket og hjemturen skulle gjennomføres, at jeg skjønte at helt smertefri ble ikke denne dagen heller.  

For vet dere hva han sa, den lure mannen min????: "Når vi først er på Sortland sammen, kan vi vel unne på oss et kafé-besøk." !!!! ????

Joda, Roy Rønne Luringen Gaasland... Det kan vi vel alltids. MEN VET DU EGENTLIG HVA DET INNEBÆRER????? Bildene satt på netthinnen i samme sekund. Bildene av alle hinderne som skulle passeres.... på vei til den kaféen. Den farefulle ferden...

 


 

For ikke å snakke om.....Men jeg stålsatte meg..... Jeg passerte hinder etter hinder på vei til lunsj med Roy Rønne Luringen Gaasland, uten så mye som en bitteliten nøstedott i veska engang. Og vel fremme ved kafé -bordet...satte vi oss ned sammen..... spiste og småprata... og jeg var bare SÅ fornøyd med meg selv...

 

Så for å feire litt, seirene mine, måtte jeg jo unne meg noe....

- og tasta et og annet tastetrykk på Samsungen min

.... og plutselig .... fikk jeg opp en ordrebekreftelse på 53 nøster av dette slaget...

 

 

Ja, men det kunne jeg vel unne meg. Så flink som jeg hadde vært....

 

 

#garn #håndarbeid #hjemmelaget #strikk #julesokk #jul  

 

Nåkken gånga går det rett åt hælvete!!

 • 01.11.2015 kl. 13:43

Ja, det tør jeg si på en dag som denne. Høststormen river i huset, og alt det der kjølige som følger med, siver inn og skaper hutring og misstemning.

Bedre blir det ikke av de idiotiske grytelappene jeg hekla i går. Trodde de kunne duge til noe, at de i alle fall kunne gjøre jobben som opptenninghjelpere i vedovnen. Men tror du det funka!! Nei, de ble så stygge at selv flammene ikke ville ha dem. 

Noe håndarbeid jeg prøver meg på, går bare rett til helvete.

 Jeg som hadde fått noen bra tips om hva jeg kunne bruke en det enslige garnnøstet jeg skrev om her, til. Det ble til at jeg hekla noen enkle grytekluter som jeg trodde vil funke bra etter en liten runde i vaskemaskinen.

 Men nei, de funka ikke til opptenning en gang!!!

Det er kun en ting å skylde på!!!! Er det noen som lurer? Nei, det kan det da ikke være!! Som vanlig på denne tiden, er det kun en som har skylda, nemlig HALLOWEEN!!!!

Så det så!!

For akkurat i det jeg skulle putte gryteklutene i maskinen, banka det på døra. Det var ikke sånn hyggelig banking som man hører rett før det står noen vennligsinnede i hjemmet vår og hilser hyggelig med brede smil. NEI, DET VAR...SKREKK OG GRU... MONSTERBANKING!!!!

Det er klart at et sånt sart hjerte som mitt, gjør noen ekstra hopp når man hører slikt. Det forvirrer hjernen fullstendig rundtomtull, slik at man trykker ON, før maskinen er innstilt på de korrekte TOVE-minuttene. Ja, så forvirret blir den ellers så velfungerende hjernen til den sarte dama, at ho ikke skjønner at maskinen nå kommer til å jobbe i flere timer...på 60 grader.Men tror du disse monstrene bryr seg om stakkars forvirrede damehjerner, ...eller hjerter..... ????

Å, nei, du.... de er bare ute etter en ting.... å meske seg med all verdens godsaker fra forvirrede, sarte damer.

 Det kom en hel gjeng, som etter hvert og slo seg ned foran TV, og heldigvis vanka det både film og pizza. Hva annet kunne man vel gjøre? Småmonstrer sier man ikke nei til. Å, NEI, SKREKK OG GRU.

Og festlighetene endelig tok slutt, oppdaga den sarte sjela her, at det lå noen sammentovde klumper i maskinen, som ikke kunne strekkes eller formes til noe som helst.

Da var det godt at de fleste monstrene hadde forlatt heimen, for de kraftuttrykkene som man kunne høre i heimen da, passer seg ikke engang for noe den grimmeste heks.

 

Men sitter her å tenker, at det kunne gått mye verre. Det var jo tross alt halloween, den forbannede dagen, der man ikke kan være trygg på noe som helst. Og den fillerya jeg heklet, ja, den ble ikke så verst. Den bærer ikke preg av noe monsterkødd, som jeg kan se, - i alle fall.  Men om den er hjemsøkt? Ja, det må det være opp til andre å finne ut av. For her skal den ikke være.

 

 #hekling #fillerye #mislykket #håndarbeid #hjemmelaget

 

Tone

Mamma, kone, sykepleier og strikkeslave. Her er hverdagen min i garnets floker, -på godt og vondt.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no