En liten engel.

  • 10.09.2015 kl. 17:09

En ganske liten engel henger i stua vår.

 Så veldig alene henger den og venter på jula. Den kom tidlig i år, juleengelen.

Jeg håper den kommer med et slags håp.

 

Helt alene.Men snart kommer det fler, selvfølgelig.

 Det blir ENGLEKOR.

ENGLESUPERBRUS.

 

Og oppskrifta, den har jeg ikke funnet på selv.

Den finnes flere steder på nettet og mange har blogget om denne lille engelen før.

 

Jeg fulgte denne oppskriften.

 

Selv er jeg kommet meg på bena igjen, og på jobb... og det er deilig å kjenne at kroppen fungerer igjen.

Nå funderer jeg og tenker jeg på julemesse,

-hva jeg skal lage,

-hvor mye jeg får laget,

-og hvor mye jeg skal ta.

Har aldri vært med på noe sånt før, og det blir ganske så spennende.

 

Men som vi vet, håndarbeid tar tid, så jeg får finne frem heklekroken igjen.

Ha en flott kveld, og masse håp, -håper jeg vi alle kan være med å dele, til de som trenger det.

 

 

 

#juleengel #hekling #strikk #julepynt #hjemmelaget #håndarbeid

 

En sliten engel og en Gråmus som tror at han er noe.

  • 08.09.2015 kl. 17:44

Ho er allerede sliten, juleengelen jeg hekla. Og ennå er det lenge til jul. Jeg kan se hun er sliten, fordi vingene vil liksom brette seg når jeg holden henne opp.

 

Hun får hvile seg litt her da, hvis det nå hjelper. Tror helst jeg må finne noe å stramme henne opp litt med...., sånn at ho kan henges opp til jul.

 Så er det ankommet en ny Gråmus. Det er Uno Gråmus.

 Uno er en kjekk, ung og singel Gråmus. Han tror at han er noe. Du kan se det på hele ham. Kroppsspråket, blikket, holdningen. Han VET at han er noe og at han er attraktiv. Derfor er jeg litt bekymret for oppholdet hans i grågarnskuffen, sammen med de andre gråmusene. For jeg har en følelse at det ikke er like akseptert blant alle gråmusene, at noen skal tro at de er noe. Jeg er bekymret for at de skal plukke det av ham, og det ville vært synd. Ikke sikkert det hjelper heller at også han har Whisky-flaska med.

Derfor skal Uno Gråmus få være her i stua hos oss en stund. For vi liker at både folk og mus tror at de er noe. Ja, vi heier på sånne og han skal gjerne få stå fremme en stund, selv om det er lenge til jul.

Uno Gråmus er alt annet enn en grå mus.

 

#hekling #strikk #gråmus #julemus #håndarbeid #hjemmelaget

 

 

 

 

 

Ei og anna Gråmus kommer også

  • 06.09.2015 kl. 14:02

Det er sånn at det ikke er så lett å være syk og ligge i senga å gjøre ingenting annet enn å bruke tid på å bli frisk. Hele tiden føler jeg, må bare, skal bare, det må jeg få gjort. Men nå har jeg altså forbud fra de andre i huset på å gjøre noe som helst, så da sniker jeg med meg litt håndarbeid inn i senga, for de her nakne gråmusene som har ligget her en stund, trenger jo klær.... Så jeg hviler og strikker, hviler og strikker.

 

 

Og endelig kommer Soda og Saga Gråmus


Soda og Saga 
er et vel etablert par. Sammen har de utviklet en helt spesiell interesse for spill. Særlig Candy Crush er et kjært tidsfordriv. De elsker å drikke Whisky, spise ost og spille. Likevel er de ikke usosiale. Nei, i alle fall synes de det ikke selv. De er god til å spille samtidig som de kan ha utdypende samtaler med andre mus. Soda og Saga Gråmus er veldig glade i hverandre. De krangler sjelden, men kan ha livlige diskusjoner.

 Det var godt de kom, for i grågarnskuffen var det begynt å bli opprør. Romeo Gråmus var irritert fordi bestanden av dinglemus var blitt så stor. Flere ganger ropte ham: "men vi var her først.".... og så kunne han si at dinglemusene var dumme, ja en helt annen rase med en helt annen kultur, og at de ikke hadde noe i Grågarnskuffen å gjøre. Særlig ille syntes han det var at det ble forventet at de skulle dele på godene. "Her er ikke mer Whisky i flaska enn det vi må ha selv", sa han sågar.

Så nå har jeg delt dem. Og det Gråmusene ikke vet, er at Dinglemusene har fått Hotellsuite, i øverste etasje av elfahyllen. De har jo så stort hjerte, og fortjener en liten påskjønnelse, etter ubehaget i Grågarnskuffen.

Men dette er Soda og Saga Gråmus, alt annet enn grå mus.

 

#Gråmus #julemus #håndarbeid #hekling #strikk #hjemmelaget

Dinglemusbestanden øker stadig.

  • 05.09.2015 kl. 19:23

Ja, det er i grunnen rart at bestanden øker. Men det gjør den.Rart, fordi husmora har hatt en fryktelig travel uke.

Full jobb. Syke barn, friske barn med alle mulige aktiviteter. Bodøtur,.... Ja, det e kanskje en helt vanlig husmoruke for mange, akkurat sånn det skal være innimellom. Men denne frua, fikk lite tid til både blogging og håndarbeid. Og når man i tillegg er startet med sånn der fysioterapi og skal TRENE, blir man jo helt satt ut.

Så satt ut, at når tiden til det som heter koseligavslapningshelg kom, lå husfrua med høy feber og tette bihuler. Jo, takk, det er jo sånn som skjer innimellom.

Men ikke så galt at det ikke er godt for noe. Man kan helt uten dårlig samvittighet avstå fra å delta i helgevasken. (det er det beste med hele greia) I tillegg kan man syne synd på seg selv og sutre og klage å få masse trøst og oppmuntring fra husbonden.

 

Men uansett hvor mye man prøver å prioritere viktige saker i slike travle perioder, som denne uka har vært, får man tid til LITT musearbeid. Ja, det finnes jo flyplasser, flyturer og venterom i slike uker også. Stunder som utnyttes.

 

Så allerede tidlig i uka, kom Dinglemus Jingle Dingle.

 Det er en lystig trubadurmus som traller og synger dag og natt. Helst går det i Jingle Bells, om og om igjen. Flere av de andre musene, stemte i starten ofte med. Det var tostemt og trestemt, og alle var i strålende humør. Etter hvert ble det vanskelig å holde tritt med Jingle Dingle, og stadig observerte jeg oppgitte blikk. Til slutt måtte jeg stagge den lystige musen, og ofte minne han på at innestemme er innestemme, til tross for sangstemme.

 

Senere kom Dinglemus Pingle Dingle

 


Det er en mus av det bekymrede slaget. Han er ikke spesielt redd for å sitte på kanten av store høyder å dingle med beina. Nei, der er han nokså lik de andre dinglemusene. Denne karen er født naturlig redd for folk. Ja, han kan ikke noe for det, men han er rett og slett redd for mennesker. Dette gjør at han er mer utsatt for fare enn andre mus. For nærmer det seg et menneske, går dinglingen med beina i et fryktelig tempo, og faren for å falle utenfor kanten, øker betraktelig.

 

Jeg fant raskt ut at både Dinglemus Jingle Dingle og Pingle Dingle vill få det bedre i grågarnskuffa sammen med de andre musene. Først og fremst fordi Romeo Gråmus har Whisky, og det tror jeg både vil gjøre godt for den ene og andre musen. Nå får vi bare håpe at karen har vett til å dele på godsakene.

  

Nå må jeg også finne min skuff. Helt uten Whisky,...men med en og annen nesespray..

#dinglemus #julemus #jul #håndarbeid #hekling #strikk #hjemmelaget

Tone

Mamma, kone, sykepleier og strikkeslave. Her er hverdagen min i garnets floker, -på godt og vondt.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no