Det kan bli litt mye mus, sånn i slutten av august.

 • 30.08.2015 kl. 10:49

Ja, det kan jeg kjenne på meg, at det kan bli litt mye julemus så pass lenge før jul. Vi har Dinglemus sittende på bordkanten 24/7 nå, og det kan bli i meste laget for familien vår. Selv om de er godhjertet og ikke gjør annet enn å dingle med bena, - uten redsel for å falle utenfor.

  

Jeg kjente egentlig at det ble nok allerede i går kveld, da Kringle Dingle kom.

 Dinglemus Kringle Dingle er veldig glad i alle slags kaker og godsaker. Derfor er hun litt rundere enn de andre Dinglemusene. Men ikke altfor stor heller, for hun er en ivrig dingler og får brukt opp ganske mange kakekalorier.

Hun er en dinglemusjente, men det har ikke alltid vært like tydelig. Siden hun er av det litt maskuline slaget, som noen jenter kan være, har hun ekstra mye maskara på seg. Dette for å understreke hvem hun egentlig er, så det har ingenting med jåleri å gjøre.Men nå kjenner jeg at de har fått dingle lenge nok på bordkanten vår. så tidlig på høsten. Nå må de snart nedi grågarnskuffen for å vente på jula sammen Gråmusene.

 

Jeg er i grunnen spent på hvordan det går. Ja, for Dinglemus og Gråmus er jo to helt forskjellige typer mus. Og det kan fort bli misforståelser og konflikter av sånt. Det er ikke alltid så lett å forstå hverandre på tvers av kulturer. Da hjelper det ikke alltid at man har stort hjerte, når man ikke føler at man hører til......

 

#Dinglemus #Gråmus #Julemus #Mus #hekling #strikk #håndarbeid #hjemmelaga #Jul

 

Flere dinglemus er ankommet

 • 29.08.2015 kl. 13:48

Endelig kom det flere mus av den dinglete sorten i vårt hus. Dette er Vingle Dingle. Han kom i formiddag, og vi har så vidt rukket å bli kjent med ham.

 


Og selv om Vingle også er av den uredde typen, som gjerne dingler med bena på kanten av livet, kan han ha vanskeligheter med å ta avgjørelser.

Spør jeg ham om han vil ha brunost eller hvitost, blir det gjerne sånn her; "Ehhh, brun, nei, det er jo godt med gul også, ehh gul, ...nei brun, tror jeg,...nei, kanskje gul, ehh, vet ikke....".Og så ser han på meg som et stort spørsmålstegn, og vil at jeg skal avgjøre for ham.... eller det blir gjerne sånn her; "Du kan bestemme,...nei, jeg vet, ...nei, ....vet ikke, du bestemme, nei,... jeg vil, ...ok...jeg skal, ...nei du".

 Så jeg frykter for at selv om Dinglemus Vingle Dingle også har et stort hjerte.......

  ...blir han for vinglete og ubestemt til å gjøre noe med statusen til Dinglemus  Single Dingle. Ja det kan være at hun må leve opp til navnet sitt enda en stund. Men ensom, nei, det er hun i alle fall ikke lengre.


#Dinglemus #Julemus #håndarbeid #julemesse #hekling #strikk

Vi har fått ei Dinglemus inn i vårt hus.

 • 27.08.2015 kl. 23:06Se så heldige vi er som har fått oss ei dinglemus. Det er jammen ikke verst ettersom rasen er meget sjelden og ettertraktet. Dinglemus er en sånne der "på kanten"-mus. Det er derfor de har fått det karakteristiske navnet. De dingler med bena, på kanten av hva som helst, stort sett uanfektet av fallhøyden under dem.

 Det forstås selvfølgelig at Dinglemus ikke er særlig godt rustet under topplokket. Men det har sine fordeler, det gir minimale bekymringer for disse små skapningene, og de er åpen og imøtekommende til alle de møter.

Dinglemus er mus med store hjerter. De gir av hele seg uten å forvente så mye tilbake.


Dette er Single Dingle, Hun er ikke bare singel, men litt ensom også. Foreløpig er hun eneste Dinglemusen i huset. Men ryktet sier at der e flere på mus av det dinglete slaget på vei.

 
#Dinglemus #Julemus #heklemus #håndarbeid #hjemmelaget #Hekling

Plutselig var han Romeo Gråmus her.

 • 26.08.2015 kl. 09:21

Plutselig dukka han opp. Han Romeo Gråmus. Fargerik og med glimt i øyet. Ja, alt annet enn en grå mus.

 Det var jammen meg på tide at han kom. Ho Julie Gråmus som ble presentert her, var begynt å bli rimelig lei av å vente. Ho peip og klaga hver en dag. Og til stadighet måtte jeg ned i gråganskuffa og be ho om å stagge seg. Men ensomhet lar seg vanskelig stagge, når den først raser i kroppen, og sutringa til Julie Gråmus var begynt å prege heile husstanden. Det var ikke fred å få, og vi syntes nå litt synd på den lille musa.

Men så var han plutselig her, Romeo Gråmus. Ja, ikke vet jeg hvor han kom fra, men sjarm hadde han. Det første han gjorde var å blunke til Julie Gråmus, og ho var ikke snauere enn at ho snek seg tett inntil ham med det samme. Det skal ikke stå på blyghet her, nei, det er bra sikkert. Vente, hadde ho gjort lenge allerede.

.
Whiskyflaska har han med, han Romeo Gråmus. Og det var da enda godt, for det er lenge til jul, og det skal da godt gjøres å ikke bli noe tørst underveis i ventinga. Julie fikk litt ostepåfyll i kurven. Det var ikke et eneste klagepip å høre fra den kanten nå.

 


Men så må de ned i grågarnskuffa,  begge to. Julie Gråmus klager ikke på det. Ho har fått en venn, en som gjerne tilbringer ventetid sammen med en kosemus. Ensomheta har sluppet taket i kroppen hennes.

I grågarnskuffa er det blitt god plass, garnnøstene forsvinner ut en etter en. Det er godt der er god plass, for det kan tenkes at der kommer flere gråmus. Fargerike gråmus med en egen personlighet.

Som for eksempel Romeo Gråmus, alt annet enn en grå mus.

 


#Gråmus #hekling #strikk #hjemmelaget #julepynt #håndlaget

Der slapp jeg jammen å strikke en "i fåkk og råkk -vott" til.

 • 24.08.2015 kl. 21:54

Helt utrolig. Jeg slapp unna den andre votten. Og det er ikke fordi sønnen min foretrekker å bare bruke en vott. Nei, det ville vært å fortelle usannheter.

Sannheten er at "I fokk og rokk -votten" ble i største laget. Og jeg gidder da ikke å strikke TO for store votter. Nei, det ville vært å gå alt for langt.

 
Så egentlig er det litt flaks, at jeg slapp unna med EN vott, HELT uten tommel, i disse travle tider. For akkurat nå er det ikke påtrengt å strikke for store vintervotter, nå som høstsommersolen er på sitt varmeste og badebuksa brukes mer enn noen gang tidligere i år. Da er det er bare å pakke bort den for store "i fåkk og råkk votten" og ta meg til mere prekære oppgaver.

Jeg vil da alltids forstå hvem som eier votten, når jeg i bedre tider, rydder i sysakene. Det er klart. Han Brage kan ikke lure seg unna den votten.Hæææ....rekke opp, hørte jeg noen sa????!!!  Det ville jo vært galskap!!. Da måtte jeg jo strikke TO, ja, akkurat, TO votter!!  

Men, jeg går da sterkt ut fra at poden blir eldre og større, også i nevene. og at han en gang får fingre som rekker helt ut til tuppen av "i fåkk og råkk-votten". Og ingen må komme å fortelle meg at det ikke vil bli fåkk og råkk i fremtiden også. I de tide fingertuppene rekker helt ut til vottetuppene.... Ja, da vil det vel være på tide å strikke en vott og to tomler til.. Nå er den pakket bort.

Så nå holder jeg på med langt viktigere ting. Mere prekære gjøremål. Sånne som man må få gjort før det er for sent.

For hva kan vel være riktigere og viktigere på denne tiden av året, enn å mekke julesaker. Julegrytekluter, for eksempel.

Nei, julekvelden skal ikke få komme for brått på denne kjærringa i år. 

 

#Ifåkkogråkkvott  #julegrytekluter #strikk #håndarbeid #hjemmelaget #grytekluter #Strikkevotter

Husvaskerdagen som forsvant rett inn i en strikkavott.

 • 20.08.2015 kl. 18:37

Jeg skjønner ikke helt hva som skjedde. Alt var duket for den store husvaskerdagen. Ja, en sånn man tar før helgen, en sånn en som er viktig å ha, for å kjenne seg flink og husmorprektig. Og selvfølgelig også for at familien skal kjenne på husmorflinkgodlukta i heimen i helga.(Mens husmora er på jobb)

Ja, det er så rart at den vaskinga bare ble borte, for planene var klare og veldig gode.. Opp tidlig, få ungene avgårde på skolen, for så å sette i gang. Planen holdt godt de,- helt frem til det der, -"å sette i gang". For det var omentrent på det tidspunktet jeg fikk øye på lua til Brage, den jeg strikka her. ...og tenkte at det var da en fryktelig ensom lue. Den må jeg helt klart strikke votter til. Ja, det er klart at lua trenger votter, men det er ikke fult så klart at vottene trenges akkurat på en dag som i dag, med strålende varm sommersol. Og særlig ikke på en husvaskerdag.

Men å planlegge votter, kan man alltids gjøre, samtidig som man husvasker. To ting kan saktens denne dama få til på en gang. Det er bare det at i planlegginga er det godt å tegne noe mønster, noe som passer til en vott som Brage skal ha. Og tegne kan man jo gjøre før man setter i gang, - med helgevasken, altså.  Ja, med husvasken, som er så viktig å få gjort akkurat i dag.

Men så, ja etter mønstertegninga, var det bare å komme seg i gang. Og det er klart man gjør, ...ETTER at man har sett hvordan mønstret ser ut på votten. Det skal man virkelig gjøre, er det det leselig...eller?

 


Joda, ikke verst det. Sjekker klokka, og gisper høyt, mens jeg gremmes over at tiden flyr så fort på sånne dager man er flink til å vasker hus på. Og alt står klart på vaskerommet, klart for at den flinke husmora skal sette i gang.

 Men strikkinga frem til tommelen, går fort. Denne dama kan alltids klare det før husvaskerdagen tar fatt. Bare noe få omganger så er jeg der. Og mens jeg skynter meg å strikke de omgangene, finner jeg ut at det hadde kanskje vært litt gøy med noe bokstavelig frempå andre siden av votten også. Men det må en kanskje starte med før man kommer til tommelen?

 

Ja det er soleklart, det ville vært en morsom sak på de vottene. Men da må jeg tegne mønster igjen. Det vil ta tid, alt for lang tid på den godt planlagte husvaskerdagen. Men jeg kan jo gjøre programmet klart og prikke noen få masker ut. En og annen prikk, før jeg setter i gang.

 


Jeg prikker og prikker og en og annen kroppsoppreisning foretar jeg også, for å sette i gang, men så trenges det en prikk her og en prikk der.... og etter noen omganger med prikking, var hele mønsteret ferdig.

Da reiser jeg meg....og går ut på verandaen. Sol og greier, -kan jo ikke vaske hus inne da, nei, det må alle skjønne. Kan jo vaske og stelle litt ute, bord og benker, rydde, være flink, ordne med blomster og sånt.... Problemet er bare det at jeg kom til å ta hele PCen med meg ut....og mønsteret bare lyste mot meg.

Det er jo vanskelig å unngå at man må prøve seg, under slike omstendigheter. Ja, bare sånn for å se om det er leselig? For det er jo et av poengene, at det er leselig.

Sånn kan det gå. Husvaskerdagen blir helt borte i en vott på en varm sommerdag.

Da er det viktig at votten ikke blir helt bortkastet. Og man kan jo undres....  om noen kan se.... eller gjette på hva det blir av alt dette strikkeskriveriet?

 Men nå, ja, nå er det bare å sette i gang. Denne dama kan være rask når ho må, og kan vaske nokså overfladisk når det kreves. Og dagen er jo ikke helt over enda.. og votten, den kan bli ferdig en annen gang..

 


Hadde det ikke vært for at det gjenstår bare en fillefelleting.... Det går jo fort. Etter det, ja DA kan jeg jo sette i gang.

 

#strikk #vott #strikkavott #hjemmelaget #håndarbeid #husvaskerdag. #skalbare

Høst i hagen

 • 19.08.2015 kl. 17:20


I dag har dagen gått med til å renske opp i en høsthage. Det er vemodig det også.

Det er tydelig at sommeren er på hell og det er mye å ta tak i.

  

Mange høye staude er avblomstet, og jeg klipper ned.

Særlig var det mange hvite dupper som måtte fjernes.  Og det ble tomt uten dem, -men likevel mer ryddig. Og mens bedene renskes og tømmes, vokser komposthaugen.

' Vil ta tid å få god jord av dette. Men vi har tid, masse tid.

 

Tenk at det er snart over for i år, alt hagehåndarbeidet, hagekosen. 

Og nå jeg går fra bed til bed, tenke jeg stadig; "Nei, det tar jeg til neste år."

Begynner å hageplanlegge neste sommer allerede.Men noe må gjøres i år også. Hekken skal klippes så snart vi får anledning. Synes skjermleddveen gjør seg best litt stylet.Ikke alt e avblomstret ennå. Denne for eksempel, er så vidt begynt å åpne seg opp.

Gul den også, selv om jeg ikke kan huske navnet på den.Og ennå er det flere som vil stå en stund til, å blomstre denne sommeren.
Og den blomsterenga jeg sådde i fjor, og som jeg gav opp i år, begynner å gi håp.

Den må bare få spredd seg, og jeg tror det vil ta noen somrer, før den bli bra.

Men den kommer seg.


Men i sommerens stoe prosjekt, surjodsbedet, er det lite blomstring igjen å spore.

Michel sjekke forholdene.

Jeg ser så frem til neste sommer.

Knoppene på rhododendroen stå allerede klar for åpning sommeren 2016.

 Og innimellom, mens jeg går rundt og ordner, med småsorg og vemod,

putter jeg en og annen jordbær i kroppen.

Avlinga er super i år.

 

#Hagearbeid #hage #høst #stauder

Bjørnen sover, bjørnen sover, i sin koseklut.

 • 19.08.2015 kl. 04:03

Det gjør han, denne bjørnen sover, midt i en koseklut. Hvorfor i all verden gjør ikke jeg det samme? Legger meg rett ned og lukker øynene? Jeg har da ingen grunn til å sitte oppe her midt i natten. Ikke bare bjørner som sover nå. Alle andre gjør vel det også. Så hvorfor kan ikke jeg ta til fornuft å lukke øynene?

 Kanskje det er fordi jeg hadde så lyst til å bli kjent med denne karen, han som kom til å sovne midt i en koseklut i natt. Jeg venta og venta, og hadde så lyst å se han inn i øynene å spørre; "Hvem er du der inne?". Men så vil han bare sove, har lukket øynene, og lagt seg godt til rette, der midt i kosekluten.

Jeg har prøvd å vekke ham også. Rista han forsiktig, bare sånn for å bli litt kjent, når jeg først skulle sitte våken her i natt.

 Men han er visst blitt til bare for å sove,....og kanskje for å hjelpe en liten prins til å få sove sammen med seg. Det tror jeg han kommer til å bli god på. For han e laget i baby Merino, -ull som verken klør elle loer. Og så sitter han jo midt i en koseklut.

Oppskriften falt jeg tilfeldigvis over her, mens jeg surfa ette noe helt annet. Jeg lette etter ideer til dåpsgave til små prinser. Noe hjemmelaga. Men det e vel noe helt annet... enn sovende bjørner, somme sitte fast i kluter. Er det ikke?

Det var i alle fall godt å få ham til, siden jeg aldri har gjort noe sånt før. Kosedyr i koseklut. Var ikke så vanskelig som jeg hadde forestilt meg heller. Får bare håpe at han vil komme til nytte en gang, hos en liten prins, som trenger en ekstra bamseklem for å få sove.

 

#Koseklut #hekling #hjemmelaget #håndarbeid.

 Nei, men ser det ikke ut som dama har fått Pippi-fakter igjen.

 • 18.08.2015 kl. 12:21

Kan det ikke se sånn ut? Ja, at den dama her har starta med noe ho aldri har gjort før, -igjen? At ho orker. Er det mulig? Skulle ikke forundre meg om det stemmer? 


Jo, det kan JEG bekrefte. Ho lager noe ho aldri har laga før. Og på riktig Pippi- vis, tror ho at det helt sikkert går fint. Hvorfor? Ja, ikke spør MEG, jeg blir bare svett av den dama.

Men hva kan det være da? Hva har ho starta med nå?

Ull en litt vemodig solskinnsdag

 • 17.08.2015 kl. 08:35

Lua ble jammen brukbar på Brageriske 11-åringer. Mens sola skinne fra skyfri himmel, få poden tredd en ullsak nedover hodet, av den litt rare mora. Men den var innenfor, -innenfor det som er greit å bruke av hodeplagg når frosten dukker opp.

 ...men det er det lenge til, - frosten altså. Det er da godt, at høst ikke er helt høst. For høsten er en vemodig tid. Sånn egentlig. Hverdagsrutiner, i stedet for lange late dager.Som den i går for eksempel, på strana, med familien, - og strikketøyet.

 

I dag er familien i gang med hverdagen igjen. Alle som en skal på jobb eller skole. Ja, det er vemodig. Ble en  brå start for meg, -uansett hvor innstilt jeg var,- hvor godt jeg enn hadde forberedt meg.

Men nå er i alle fall Brage sin vinterlue klar. Kanskje blir det flere. Sånn etter hvert, helt plutselig. Men neppe som er fikset på ei strand, i sol fra skyfri himmel.


#Ull-lue #høst #strikk #håndarbeid #hjemmelaga

Strikkelua ble ingenmannseie.

 • 16.08.2015 kl. 12:13

Jeg strikka ei lue i går. Ja, sånn for å rekonvalesere etter det lange strikkeprosjektet med den lange jakka. Så denne strikkelua ble til i går kveld. Det var et sånt arbeid som går som en lek. Det trengte jeg, etter all den stønninga og sukkinga med den engelske jakken.

  

Det skulle egentlig bli 11-åringen Brage sin strikkelue. Det var fordi jeg har rydda og planlagt skolestart de siste dagene, og i lue-/votteskuffa til Brage, så det rimelig tomt ut. Bare en hailue og en mobbelue lå å venta på frosten. Og det skal litt til for å få gutter som stadig blir eldre til å gå med de samme mammaprosjektene på hode år etter år.

 


Det er klart at det må påfyll til. Og siden Brage ikke er særlig tilhenger av sånne tykke luer, gikk jeg i gang med et tynt garn. Jeg lekte med farger og satte sammen et mønster.


Men da strikkelua var ferdig holdt jeg den opp mot sommersola og sa til meg selv: "Nei, denne strikkelua er ikke Brage sin, nei, den er altfor mammaaktig". Og siden mamma sin lue-/votteskuffe allerede er overfull, ble strikkelua ingenmannseie.

Men i dag er det strandvær. Og hva er mer naturlig enn strandliv og strikking av vinterluer? Så maskene er kommet på pinnen, badebaggen pakket og ut på tur bærer det snart. Brage skal da få strikkelue. Ei som er litt tøffere og mer guttete enn den som ingenmann eier, selv om det nå godt skal la seg gjøre når mammaen absolutt skal velge babygarn.Så i toppen surre det nå. Babygarn, - eh...strikkelue til gutt 11 år. Ikke bare pen, men brukbar i skolegården, ei sånn som ikke blir hengende på knaggen.

Nei, kanskje det igjen bli ei strikkelue for ingenmannseie. Men det gjør egentlig ikke så veldig mye. For underveis koser mora seg, men masker og garn, mønster og farger.

 

#strikkelue #lue #babygarn #håndarbeid #stikk #hjemmelaga

Blue Sand Cardigan

 • 15.08.2015 kl. 18:05

Da e den ferdig. Blue Sand Cardigan. Strikket i Belle fra drops. Min største utfordring til nå, innen det selvlaga. Særlig utfordrende ble det jo at jeg ikke klarte å få tak i oppskrifta på norsk. Det ble derfor, som jeg tidligere har nevnt til det kjedsommelige, mye forstørring av bilder og telling av maske og omganger.

 

Blue Sand Cardigan ble en nokså lang historie, som starter for ca. 14 dager siden. Og det har vært mange frustrasjoner underveis. Ene arma måtte på garnnøste 4 ganger. Jeg er så uvant med å beregne størrelse og lengde, når man strikker nedover. Men nå e den endelig ferdig. Blue sand Cardigan.

 

Natta i natt ble også lang. Jeg trodde ikke hele natta skulle gå med til montering. Men klokka ble 07.26 på morrakvisten, før jeg kunne dra ut kontakten på strykejernet, ta siste kaffeslurken og kubbe på sofaen. Det var vel egentlig ikke den festinga som tok tid. Den jeg skrev om her i går. Den trådfestinga, jeg ikke gjør med særlig velvilje. Nei, det var lommene. De ble montert og demontert flere ganger. Men jeg var streng med meg selv og sa; "Når du først har bestemt at den skal bli ferdig til hun reiser på hybel, så skal den bli ferdig." Det var en overrasket Frida som våknet rett etter at mora kubbet på sofaen. Ho va ikke helt forberedt på fotoshooten før vi tok fatt på turen til Sortland og hybellivet. Men glad ble hun, for Blue Sand Cardigan, og fornøyde Fridaer, de stille opp.

 

 

Det ble litt nervepirring også underveis. For selv om jakka tok tid å strikke, syntes jeg garnet avtok i en rasende fart. I morges lå dette igjen på salongbordet. Egentlig ganske utrolig at det holdt sånn akkurat.


 

Men nå er Blue Sand Cardigan ferdig. Den lange jakka, som ble ferdig etter den lange natta. Natta i natt.

 Nå har vi fulgt Frida inn til hybelen sin. Høsten e her. Kanskje det er en grunn til at jeg føler meg så uendelig trett i dag..... Kanskje det er høsten..

 
...elle kanskje det bare er den festingen i natt, den jeg hadde sammen med Blue Sand Cardigan..... ZZZZzzzzzz

 

#BlueSandCardigan #Strikkejakke #strikk #håndarbeid #høst #hjemmelaga #våkenatta

  

Nå skulle jeg ha hatt en som var god til å feste her.

 • 14.08.2015 kl. 16:45

Det hadde vært kjempefint. Hatt en autorisert fester, som kunne ta tak i alt dette trådarbeidet. En som gikk på med krum hals uten for mye klaging og stønning. En som gjorde det med glede, som tralla og sang og laga godstemning i heimen

 For i morgen kjører vi 17. åringen på hybelen hennes på Sortland. Der skal hun ta fatt på et nytt skoleår. Og det er blitt bestemt at jakken jeg strikker til henne, skal være ferdig til skolens start. Da trenger jeg sårt en som er god til festing, en som fester pliktoppfyllende, mens jeg konsentrerer meg om helt andre ting.

Da skulle jeg gladelig konsentrert meg om høstens skoleforberedelser. Ja hadde jeg bare sluppet all den festingen.

 

Jeg hadde sikkert også vært langt mindre stresset om jeg fikk tak i en som kunne ta festearbeidet mitt, og ferdigstilt den veldig seige jakka, før morgendagen. Kanskje jeg da hadde vært rolig og avbalansert hele tiden, og ikke blanda balsamen sammen med hårfargegreiene, da tustene skulle til pers.

 Hadde jeg hatt en til å feste tråder, ja gjerne en til å feste på lommer og slikt også,......hadde jeg blitt fryktelig takk\nemlig. For ikke å snakke om å ta det siste heklingsarbeidet på lommekantene ...Da hadde jeg kanskje også kommet til å tenke klokere tanker enn at det går veldig fint å klippe håret sitt helt selv, med en sykepleiersaks. Jeg hadde kanskje tatt meg tid til å tenke meg om to ganger, når superfrisøren avlyser. Jeg kunne til og med tatt meg tid til å finne en erstatterfrisør.

 Da hadde jeg kanskje ikke hatt alle disse rynkene i den hjemmehårfarga panna,

 ....mens jeg tyr til lettvinte kaker, helt uten pyntenødvendigheter, til selskapet i kveld.

 Det kan vel tenkes at jeg hadde vært mer avbalansert og tatt meg tid til å finne den rette kjelen til lasagnens ostesaus, sånn at den ikke kokte utover, og laga enda mer styr i hodet mitt.

 Og mens det koker i hode og i alle husets kjeler, tenker jeg at det må da finnes en god fester, ....en autorisert en, ...på FInn.no. jobb. Der skal jo alle hardtarbeidende finnes, ..men NEI.

 

 

Så all den festinga får jeg ta etter bursdagsfesten i kveld. For sønnen skal feires. Han, som er den beste sønnen i verden.

 Og når jeg tenker på det, er det egentlig godt at den andre festinga skjer til natta, når alle sover. For jeg kan ikke love så mye tralling og sang og godstemning i heimen. For jeg ikke av den typen som trådfester godvillig..

 

 

#Trådfesting #Strikk #hjemmelaga #håndarbeid

 

 

Ja, nå må jeg BEVARE MEG VEL, at ikke dette går ALT FOR LANGT.

 • 11.08.2015 kl. 13:42

 

 

Ja, nå er det FARE på ferde. For etter mange års totalavhold fra å strikke noe til eldstejenta, har jeg endelig FÅTT LOV. Det ble jo engelsk, selvfølgelig, som jeg bortimot det uavlatelige har blogget om i det siste. Jeg var jo så glad og lykkelig over at ho endelig ønska seg noe strikkelig fra mora, at jeg.....etter et par måneders betenkningstid...satte i gang. Nå går det mot slutten, til tross for den arma jeg akkurat har tulla på nøste igjen. GRMF!!  Ja, den blir da ferdig før 17. åringen reiser fra oss på hybel igjen, for mer skolegang. Og etter prøvetilbakemeldingene, er det en fornøyd Frida som mottar jakken.

 

 

  

 

Men for noen dager siden ser jeg at ho har funnet et lite hefte. Ja det er sånne hefter som lett blir liggende rundt omkring her i huset. Sånne hefter som ingen andre enn mora i heimen bryr seg om. Nå satt plutselig eldstejenta å så i det. NÅ MÅ JEG BEVARE MEG VEL, for detter er noe helt utenom vanlig adferd. Jenta mi leser ikke oppskriftshefter. Ho leser alt mulig annet. Helst diskuterer hun, -politikk, etikk, -og alt i den leia. Men nå ser hun i et håndarbeidshefte. BEVARE MEG VEL, DETTE GÅR FOR LANGT.

 

 

 

 

Ja, dette er virkelig helt utenom det vanlige, og nå blir det viktig at JEG BEVARER MEG VEL.  Så peker ho på et bilde å sier; "Mamma, denne var da ganske fin".

 

  

Jeg ser på bildet, og tenker; "DETTE GÅR FOR LANGT". Jeg er så vidt i gang med noe så uvanlig som å venne meg til tanken på at Fridaen ønsker seg strikkerier fra meg, så forandres alt. Og jeg tenker "NÅ MÅ JEG  PASSE MEG OG BEVARE MEG VEL", mens jeg hører jeg sier; "Kjempefin, har du lyst til at jeg skal strikke en sånn til deg?" JA, DER KLARTE JEG DET IGJEN!!! BEVARE MEG VEL...

Siden Fridaen min kjenner mora godt og vet om lette lovnader i forhold til strikkeoppdrag, er hun klok nok til å ikke svare.... Og det var godt at jeg klarte å holde meg unna noen flere strikkeoppgaver, siden jeg har så mye annet å ta meg til for tiden. Men jeg tar meg i å surfe på spesielle sider på nettet. Ja, sånne med garnutsalg.

 

 

  

 

Og mens jeg tenker, "BEVARE MEG VEL, SÅ DÅRLIG JEG ER TIL Å BEVARE MEG VEL". Trykker jeg på handlekurv og kasse så lett som bare det. Helt uten at noen har ønsket seg noe som helst fra meg. Meg jeg tenker at det kunne vært verre. Ja det kunne vært denne ho syntes var fin. Den der LANGE, ja det hadde vært å gå ALT FOR LANGT!!! 

 

 


#Strikkeønsker #datter #strikkeoppskrift #strikk #håndarbeid #Hjemmelaget.

PURLWISE MEG HER OG PURLWISE MEG DER!!!

 • 09.08.2015 kl. 02:03

Det var da voldsomt som det skulle purlwises i den oppskrifta. Det var ikke måte på. Purlwise meg her og purlwise meg der.

  

Hvorfor i all verden kunne ikke datra klare seg med en helt vanlig norsk strikkasak fra en helt vanlig tradisjonell oppskrift. Nei, spesielt skulle det være. Og det fortalte jeg om her...blant annet. Jeg ble tvunget til å strikke på engelsk.

Ikke det at ikke jakka så fin ut eller at den helt sikkert passa godt inn i min Frida sin stil. Det er bare det at det blir så mye DILL med alt det fremmedspråket. Men etter mye scrolling, forstørring og telling, -og langt om lenge, kommer jeg da til en kant.  Eller rettere sagt, til det stedet der det skulle strikkes en kant. Det er da det skal purlwises. Ja, jeg sier det igjen. Purlwise meg her og purlwise meg der. Og det skulle jeg da også ha gjort, hadde jeg bare visst hva det var......noe som var et pilaktig merke opp....og det kan også være et pilaktig merke nedover.

 

 

Og jeg ser omentrent sånn her ut:

 

vector question mark
Licensed from: get4net / yayimages.com

 


Da er det godt at det finnes ordbøker, sånne som tar oss over fra fremmedspråklige til det forståelige. Og jeg slo selvfølgelig opp...

 

 

 

Purlwise meg her og purlwise meg der. !!! Joda, det skulle jeg gjort, hadde jeg bare visst hva det var. Heldigvis har jeg et godt gammelt våpen, et sånt som skyter skarpt. Jeg hentet LUPEN, den som jeg tidligere kun har brukt på bunadsskjortesøm.

 Ja, og så brillene da, de med begge styrkene og innebygd justering for skeive hornhinner.

Da ser jeg det; IKKE tydelig og IKKE klart, Men det er da,....ja, så sannelig, det er jo et vaffelmønster. Nesten helt likt det jeg strikka i bilen til Kabelvåg forrige dagen. Det som går så bra å strikke i blinde, at det ble grytekluter i en fei.

 Men hvorfor sier de det ikke da, de der engelsktalende? De kan vel bare si at det er vaffelmønster. Eller Waffle-pattern om det nå absolutt skal være så veldig unorsk. Da hadde jeg sluppet å  purlwise meg her og purlwise meg der. Da kunne jeg bare ha strikket... Men jeg fikk da endelig gjort det da... 

 

 #vaffelmønster #hjemmestrikket #strikkejakke #håndarbeid #strikk #hjemmelaga

 

 

Man kan ikke strikke på engelsk når man skal til Kabelvåg.

 • 07.08.2015 kl. 11:57

Nei, det er helt klart. For når man strikker på engelsk, kan det bli mye scrolling, forstørring og telling. Det fortalte jeg om her. Det går dårlig å kombinere med biltur. I alle fall hvis man ikke ønsker en nokså utrivelig familietur med høyt inntak av reisesyketabletter.

 

For når man putter familien i bilen, for å dra på oppdagelsesferd i Kabelvåg, må man være taktisk. Man må PLANLEGGE. Og jeg planla bilstrikken godt, med sånne masker som man ikke trenger se på. Sånne masker som man bare kan strikke og strikke, mens man snakker trivelig-snakk med ungene og ser på alt som rører på seg rundt omkring.


Så godt planla jeg bilstrikken, at jeg klarte å dra fra minnebrikken som egentlig har sin plass i kameraet mitt. Den som var helt avgjørende for å ta vakre bilder på vår lille oppdagelsesferd. Nødkameraet mitt måtte til pers. Ja, det man har på sin gamle mobil, og som stort sett kun brukes til selfie og nøden.

 

  
En god tur. Likevel. På Lofotakvariet. Og familien kosa seg med mye mer. Det var shopping, restaurant og gode Lofot-inntrykk...

Og i bilen.... skred bilstrikken frem, som fysj, nei, var langt fra engelsk. Nei, den var julsk. Sånn man strikker på for at jula nærmer seg. Heklinga, tar man om kvelden når man kommer hjem og ungene har funnet sengen.

   Og vips har man lagt bak seg en stykk trivelig familietur og et par dobbeltstrikket julegrytekluter i et slags vaffelmønster i Cito.

 


#julestrikk #julegrytekluter #grytekluter #hjemmelaget #håndarbeid #strikk #Lofotakvariet

Nå strikker jeg på engelsk, og det er da ikke så vanskelig.

 • 05.08.2015 kl. 11:44

Det går faktisk mye lettere enn beregnet. Ja, tenk at jeg grudde meg og utsatte det så lenge, slik jeg skrev om her. Joda, i starten gikk det i sneglefart. Det plaget jeg dere med her. Men så var det noen som sa at det ville løsne... og det gjorde det, etter tre-fire opprekkings.

Jeg har knekket koden, som det så fint heter. Vet dere hva knekkekoden for den engelske strikkeoppskrifta var? Den deler jeg gjerne for andre interessenter. Åpne gjeldende nedlastingsfil på pc-en. Se på overskrifta og de første uforståelige forkortningene.Se videre nedover siden, scroll-scroll-scroll. Finn et bilde og uttrykk; "å, for en vakker jakke, akkurat sånn vil jeg ha den." Forstørr bilde maksimalt, ta på briller, og start tellinga... Ja, tell masker og omganger, studer fellinger og håp at modellen på bilde er omentrent på størrelse med ho som skal ha jakken.

 
                                                                                                            (Bildet er tatt fra Ravelry)

 

Og når du har gjort dette, -scroll-scroll-scroll.. Ja, det blir mye scrolling, det har vel noe med det fremmedspråket å gjøre. Finn et nytt bilde og utbryt overraskende: "Nei, men den er jo vakker bakfra også, akkurat sånn kan jeg da strikke, bare jeg får sett hvordan". Og så starter tellinga igjen. Ja, det blir mye telling også, med fremmedspråklige oppskrifter.

Helt likt blir det jo ikke, bare se den raglanen, den er ikke noe lik. Den ble egentlig helt ulik. Men det må dere altså ikke fortelle datra mi, for det var en AKKURAT sånn cardigan som på det engelske bilde, ho ville ha. Men da ho prøvde strikketøyet på, ble vi begge ganske oppmuntret.

 


Den kan jo ikke bli helt lik heller.. For garnet er jo Belle fra Drops. Og "Belle" finner jeg ikke noen sted i det engelske oppskriften, uansett hvor mye jeg scroller. Det er da heller ikke verdens beste garn å strikke i. Når man har nok med scrollinga og tellinga, trenger man ikke ekstra utfordringer med garn som deler seg. Men når jeg ser på resultatet, har det garnet en verdighet over seg, det ser litt sånn luksusaktig ut, -delikat, rett og slett. Blir nok flere saker i Belle fra meg.


Og nå ble dere sikkert veldig fristet til å gå i gang med fremmedspråklige oppskrifter. Her er i alle fall linken til der man kan kjøpe BlueSand cardigan-oppskriften.

For meg har dette åpnet uante muligheter. Ja, nå kan jeg jo strikke på all verdens språk. Bare bildene er gode og jeg orker å scrolle, forstørre og telle ...

 

 

#scrolle #håndarbeid #hjemmelaga #strikk #engelsk

 

Nå har det rable helt for ho matmor.

 • 04.08.2015 kl. 19:48

Ja, jeg så blikkene de sendte hverandre da jeg kom hjem med 50 nøsta garn. Michel hadde til og med vært med og bevitnet hele forløpet. Hadde så vidt kommet meg ut ytterdøra idet ho smatt ut og inn i bilen. Ho skulle være med ja. Ho slipper ikke meg alene på garnutsalg. Til tross for hennes korte liv hos oss, har ho allerede lært. Matmor er ikke helt stødig når det gjelder garn.

Men denne gangen har det ingenting med galskap å gjøre. Nei, dette var en dyd av nødvendighet. Det var nærmest fornuftig. For jula er jo like om hjørnet, og da trenges det julefarget garn. Det må da alle forstå.

Nei, nei, nei, ikke de blikkene, jenter. Forståelse, det er det jeg trenger. Kan vel ikke være så vanskelig å kjenne glede ved de haugen her? Og jula, ja, den er her fortere enn dere aner, og den må planlegges.

 

For skal man på julemesse, er det ikke nok å bare ta med ei mus i en pyntelig julekurv. Det er da i snaueste laget, opplagt, -så klart.Så da er det bare å starte forberedelsene da, med garn i alle julens farger.

Men Lavendel, da!!! Nei, det er mitt garn, MITT garn.#julemesse #julemus #julekurv #hekling #strikk #garn #garnsalg

HVOR BLIR DET AV HO SOM HEVDA AT BRUK AV OPPSKRIFT ØKTE FARTA???!!!

 • 03.08.2015 kl. 12:39

Si meg hvor ho er, så skal jeg fortelle vedkommende et sannhetsord. Ho som så overbevisende akkurat her, hevda at bruk av oppskrift, fikk hastearbeid ferdig i en fei. Finn henne, så jeg kan fortelle at det er TULL og TØYS, ja, reinspikka VÅS. Den dama trenger å belæres.

 


Nei, skal det gå fort, så bruker en ikke "ABBREVIATIONS", hva nå i Himmelens navn det enn betyr. Akkurat nå leter jeg etter stedet der det står; "strikk 9 cm" -eller noe sånt, sånn at det åpner seg en mulighet for meg til å komme meg gjennom dette marerittet.

For siste skappelen er ferdig, og etter det var det bare å hente frem det garnet som har ventet så veldig lenge.... Det garnet jeg bestilte til Fridas cardigan. Ja, den jeg for noen måneder siden jublet over å få lov å strikke.


Jovisst er det vakre farger, og jovisst er det et flott mønster, en cardigan til å bli glad i. Men FYTTEFABIAN det skal da være grenser for seige, saktepininger med oppskrifter. Så finn den dama som hevder at oppskrift øker farta, slik at jeg kan få litt hjelp her!! Ho som mente at man slapp å bruke grubletid, bare man fulgte en eksakt plan.


Det var nemlig ikke før jeg begynte å studere bildene, at jeg skjønte at beige, ja, det var helt feil farge å legge opp med. Nei, her trengs det "BLUE" -"true blue".

  

Det er bare å innse det, her må det hjelpemidler til, sånne hjelpemidler man tyr til i nøden. Og bare for å ha det sagt, engelsk ordbok er det ikke. For der er det rimelig begrensede muligheter for å søke etter ptbl, CCI og M1L i engelske ordbøker.. Nei, her fungerer bare The Fat Trout.Og det hjalp da noe, studie av bilder og store kjefter. Jeg fikk strikket KJEMPELANGT, ja det gikk DRITFORT. Hele 1,5 cm på halve natta. Det er ny rekord det, i seigpinig!!! JAKKA BLIR VEL AKKURAT FERDIG FØR JENTA BLIR GIFT, VIL JEG TRO!!!

 Men ho der påståelige dama, ho så jeg ingenting til.

 

#håndarbeid #oppskrift #strikk #hjemmelaget #vanskelig

 

Tone

Mamma, kone, sykepleier og strikkeslave. Her er hverdagen min i garnets floker, -på godt og vondt.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no