Don`t Ask me. Ask Ask.

 • 30.06.2015 kl. 11:34

Enkelte brumlete bass-stemmer har i den siste tiden hevdet at en strikkagenser til Ask, langt fra kan erstatte det han må gjennomgå sammen med to frustrerte fruer i flokken. De som har løpetid heeelt uten å løpe, og som du kan lese alt om her.

Men jeg holder på mitt, og vil gjerne gi ham verdens fineste genser i Karisma. Jeg er sikker på at han er KJEMPEGLAD...selv om når jeg med min lyseste og fineste "hunde-kose-lokke-stemme" roper: "Aaaask, nå må du komme, nå skal du prøve", så er han VEKK. Jepp, søkke VEKK. Har hørt at det på slike tidspunkt, er observert forsiktige bevegelse under dyna til Brage.

 


Om det er verdens fineste, har jeg ikke peiling på. For jeg har neppe oversikt over all verdens hundegensre. Og så har det noe med det der øyet som ser.

 

 

Men om det var en god nok erstatning........

Well, don`t Ask me, Ask Ask.

  

 

 
  

 

  Men det som det kan spørres meg om, er om jeg aldri går lei. Nei, aldri av hunder som Ask. Men av hundestrikkagensrer..... tja.....


#Hjemmelaget #hundegenser #hund #strikkagenser #håndarbeid #strikk #hundeklær

Derfor bare MÅ jeg lage verdens fineste genser til Ask.

 • 28.06.2015 kl. 12:21

Ja, det må jeg prøve på så godt jeg kan. Ikke sånn restegarnprosjekt. Har vært i flere butikker, i både by og land, for å finne rette garnet, i kledelige farger. Karisma ble bestemt, mest på grunn av navnet!! Kan ikke strikke en dårlig genser av garn som heter K-A-R-I-S-M-A. Og når jeg tenker på det nå, så er det egentlig et navn som må vurderes til neste innkjøp av det som blir kalt hund. Men det er en annen og mye mer hemmelig historie.

 Men Ask er Ask, og han er ikke vår en gang. Han er en feriegjest som har gitt oss mye ekstra i noen uker. Ekstrakos, ekstraglede og ekstrasjarme.


Men hvorfor må han ha genser, tro? Jo det skal jeg fortelle: I skrivende stund har vi to frustrerte fruer i flokken. Mira som er eldst, fikk det for seg at hun skulle ha løpetid. Ja, LØPETID. Vet du hva hun gjør når hun har løpetid? Nei, hun løper ikke, -ikke i det hele tatt. Hun går tre skritt og så setter hun seg ned og sier: Nei, men hva er det med den mu-usa mi, ja, dette må jeg sje-ekke litt. Og så sjekker hun. Etterpå går ho tre skritt til, stopper og setter seg ned og sier: Nei, men hva er det med den mu-usa mi, ja, dette må jeg sjekke litt. Og så tre skritt til....om og om igjen. Men løpe?? Nei.  

Ikke nok med det. Et par dager etter at Mira har fått sånn løpetid, der hun helt slutter å løpe, så tenker Lavendel, det hadde da vært rivende festlig om jeg også fikk sånn løpetid. Så det gjør hun. Men, ....løper hun, -NEI!! Hun går noen skritt, så setter hun seg ned og sier, Nei, men hva er det med den mu-usa mi, ja, dette må jeg sje-ekke litt. Og så sjekker hun. Om og om igjen. Men hun løper altså ikke.

Det som videre skjer er nokså enkelt og komplekst på samme tid. For rett som det er, kommer Mira til Lavendel og sier... Nei, men hva er det med den mu-usa di, ja, dette må jeg sje-ekke litt. Og så sjekker hun,...grundig og ofte. Det samme gjør Lavendel, på Mira.

Så kommer trusene frem. Sorte skinntruser. De må på. Tror du de løper da?.... NEi! De sitter bom fast, er helt statue. Da kommer Ask inn i bilde. Nei, men har dere fått tru-use da, ja, dette må jeg sje-ekke litt. Og det gjør han også, grundig og ofte. Nå slutter han også å løpe.

 

Men festlig er det, fryktelig festlig. Det kan bli i overkant festlig, så for å være på den sikre siden at akkurat det ikke skjer, må Ask få på seg shorts. Bula shorts. Gutten har jo stil. (hvis man ser bort fra damebindet, da)

 


Men da shortsen er på, blir også Ask helt statue, og han som ikke er skyld i noe av de greiene her, blir stående helt i ro. Da blir Mira og Lavendel veldig interessert og sier: Men kjære, har du fått deg bu-ula du, ja, da får du ikke pu-u.... LAVENDEL OG MIRA, I ANSTENDIGHETENS NAVN!!

Men det er noe i det. Han må leve med luremus i flere dager til. Da tenkte jeg; han må få seg genser. For er det er jo en åpenbar kjensgjerning, at unge gutter som  ikke får ha seg, synes at hjemmelaga strikkagenser er en KJEMPEGOD erstatning.

 

Så nå gjør jeg min flid, for å lage verdens fineste genser, i Karisma, til en uheldig liten sjarmør i bulashorts.

 

#hjemmelaga #håndarbeid #løpetid  #luremus #strikk

 

 

ADVARSEL: Smittsom epidemi truer folkehelsa.

 • 27.06.2015 kl. 19:02

Fra flere hold er det blitt rapportert om oppblomstring av en svært smittsom sykdom i Norge. Dette vekker oppsikt og bekymring, da den på kort tid er blitt etablert og fått rotfeste i mange hjem. Folkesykdommen har fått navnet Klutegalskap, også bare kalt KG. Symptomene viser seg i form av en gradvis forsterket lyst til å ta frem rundpinner 2-3 og gå til innkjøp av bomullsgarn, til tider også med bambusinnblanding. Har selv de siste ukene observert flere få denne svært smittsomme tilstanden. Gode venninner, nære familiemedlemmer og kollegaer, blir stadig observert i klutemodus. Det er med frykt og engstelse jeg observerer at flere tar klutestrikken frem på venterom, pauserom, på busser og i kafeteriaer.

Uformelle kilder, rapporterer at viruset nesten utelukkende rammer det kvinnelige kjønn. Samfunnskonsekvensene kan bli store. Flere ektemenn har måtte legge seg alene om kvelden, og dette kan ha hendt flere kvelder på rad. Hybelkaniner i hjem som tidligere ble betraktet som respektable, har fått utvikle seg og formere seg ukontrollert uten innblanding. I enkelte familier har mødres klutegalskap ført til at ungdommer har måtte ty til å brette klærne sine selv, med de uante konsekvensene dette kan ha medført.

 

Selv har jeg følt meg rimelig godt beskyttet, da jeg tidlig skjønte faren og tok avgjørende forholdsregler for å beskytte meg selv og familien for denne stygge trusselenMen natt til fredag, følte jeg at noe likevel var i gjære. Våknet til midt på natten, av naturlige årsaker. Men før jeg tuslet ut på didelidattenrommet, rev jeg til meg min androide smarttelefon og tok den med. På doskåla kjente jeg irritabiliteten stige, da det viste seg at det var dårlige Wi-Fi signaler i det omtalte rom. Jeg hadde nemlig fått en en uavsindig trang til å sjekke en facebookside som er kjær og kjent for de som lider av klutegalskap. Jeg innså at jeg var rammet av sykdommen, da jeg omsider fikk opp nettsiden og oppgitt kunne konstaterte at nytt mønster ikke forelå.

Det var omentrent da jeg forstod det. Mine forhåndsregler hadde vært bortkastede, Smitten må komme inn gjennom synsinntrykk og  munnbind er å betrakte som lite hensiktsmessig i så måte. Fredag morgen var det heller ingen klutemønster på den siden jeg ikke tør nevne navn på, og symptomene mine gav seg utslag i en slags frustrasjon som også inneholdt en grad av sitrende forventning.  Skrekkslagent forsøkte jeg å ta mine forholdsregler.

  

Fikk da et velmenende råd av min ektemann om at det ikke var lurt å ha tildekket hode når man først jobber i hjemmesykepleien. Det kan lett føre til at en kjører utenfor de fastsatte grensene for det som er vei. Samtidig kan enkelte pasienter kunne føle seg oversett. Konsekvensene var store. Men for å gjøre en lang historie kort, hev jeg meg over "Amors piler" (ikke spør), da jeg kom hjem på fredags ettermiddag. Jeg var hekta, og helt besatt av KG.

Jeg strikket og strikket som aldri før. Klarte så vidt å legge strikketøyet bort under familiekosen på kvelden. Men da tv-krimmen kom på, snek jeg garn og pinner oppi fanget igjen. Og da jeg endelig var ferdig, tenkte jeg NÅ, ja, nå skal jeg ta litt oppvask og klesvask og sånt som er påkrevet en husmor å gjøre. Ja, for mange husmødre gjør vel det, klokka tre om natten??

Neste morgen skulle jeg ta fram produktet av min galskap. HVA, hva er dette??? Ingen klut?? Hva har jeg gjort?

 Er det virkelig sant. Jeg var ikke smittet av KG? Jeg hadde strikket noe helt annet!!!! Kan det være, ....at jeg har en egen beskyttelse mot KG. At jeg er så sterkt og varig rammet av HG, -hundegalskap, at kluteviruset blir fordrevet?

 

 (Pausebilde mens Michel bæsjer)

 

Nå kan jeg slappe av og glede meg til...fredag... Nei, nei, nei... Tenker ikke på fredagen jeg, nei. Å, nei, den der biter ikke på meg, nei.... Nye mønster eller ei... Phø.. Jaja, kan nå være jeg stikker innom siden da, når jeg først skal på didelidatten om natta,...for å se,... bare litt.... Og av en eller annen grunn har jeg garn.. 

  #klutegalskap #håndarbeid #kluter #bomullsgarn #hjemmelaget #strikk

Åååååh. Sliter så med å finne min ID

 • 25.06.2015 kl. 22:45

Helt sant. Tror jeg har brukt størstedelen av mitt voksne liv på å lete etter den. Drar meg i det lille håret jeg har og fortviler over at jeg er tvungen til å bruke så mye energi og tid på den min personlige ID.

 Akkurat når jeg er sikker på at jeg har funnet den, er jakten i gang igjen. Jeg kan lete ved sminkebordet. Der har jeg opplevd å finne den engang iblant.Men av en eller annen grunn, leter jeg alltid først i roteskuffen med rundpinner. Her er den også fra tid til annen...Noen ganger ser jeg etter den i veska til han jeg bor med, men der er den sjelden.

 

Andre ganger synes jeg det er naturlig å se etter den i den gamle lommeboka etter farmor.


Er den ikke noen av disse stedene,  er det bare å lete videre.... (ser at jeg har glemt å varsle min mor om at strykekurven er full).

 

Akkurat i dag er det helt umulig å finne den. Dasker ned i sofaen og river av meg noen kraftuttrykk igjen. Så slenger beina på bordet og tenker surmulende at skal det være sånn, får heller han som roter den bort hele tiden, ta seg av mine økonomiske forpliktelser. Da ser jeg noe blått stikke ut under strikketøyet.... DER, hva inn i...hva gjør ID-brikken min der???Royen min preker som vanlig om alt jeg burde gjøre for å ikke rote den bort hele tiden. Han ser helt bort fra at det er andre som er skyld i at den blir borte. Som i dag for eksempel; noen hadde droppet strikketøyet rett over den. Mobil-bank-ID, var det siste han foreslo... Er du gal mann, tenkte jeg, kan jo ikke risikere at den også blir borte. Mobilen er jeg helt avhengig av.

Flere ganger har han foreslått at jeg henger noe stort i brikken. Noe som rett og slett ikke kan bli borte. Og nå har jeg bestemt meg. Etter 578. gangen med forslag om akkurat dette, gjør jeg det. Ordner noe å henge på den. Finner frem strikkene og youtube sidene. Søker på "rainbow loom", og setter i gang. 


En ugle er bra, men STORT nok... NEI..... Ny youtubevideo og heklekrok.Ahhh...dette må holde. Stort hjerte. Akkurat det jeg trengte!!! Nå er det umulig å gjemme den for meg.


Flere som vil hekle påhengsting til ting som blir borte, er videoene her  og her. Det er viktig med godt syn på den siste siden, for de som ikke er stødig i nederlandsk.

 

#hekling #strikkhekling #håndarbeid #hjemmelaget #IDbrikke

Bunaden må på når man skal ut til Mannen-fra-havet sammen med dronninga.

 • 24.06.2015 kl. 12:18

Ja i dag kommer H.M Dronningen til bygda. Hun skal foreta åpningen av Friluftgalleri Skulpturlandskap Norge her i Bø i Vesterålen. Jeg håper virkelig at det blir den festdagen det er lagt opp til i denne kommunen. Jenta vår, Frida er ei av jentene som skal være med å servere under arrangementet. Da må bunaden selvfølgelig på. Hennes nordlandsbunad. Bunaden broderte jeg til konfirmasjonen hennes for to år siden. Det er min første bunadssøm. og til nå, også min siste. Et par måneder før den store dagen hennes, heiv jeg meg i bunadsskjortebroderingen også. Ble ferdig i god tid. Og takker montøren Hillgun Paulsen for mye motivering og gode råd underveis.

 Ja, dere skjønte det nok. Det var min første skjortebrodering også. Men.....ikke min siste til nå. Før jul broderte jeg skjorte til min mor. Denne gangen i terrilen, for hun ønsket seg strykefri. Det var betydelig vanskeligere enn lin, synes jeg.

 

 

Så heretter, blir det bare linskjorte. Men først skal det broderes bunad til vår yngste datter. Gleder meg. Hun er 12 år nå. Hun vil ikke ha bunad og hun vil heller ikke konfirmeres. Høres kjent ut. Det sa Frida også, da hun var 12 år. Nå er hun veldig glad for både konfirmasjon og bunad.

 

Ja, det er festdag her i Bø. Ved museet i Bø er det laget en utendørs utstilling med fotografier av de skulpturene som deltar i Skulpturlandskap Nordland. Dette en internasjonal kunstsamling ute i det fri, fra 36 nordlandskommuner. Vår egen skulptur er "Mannen fra havet", av Kjell Erik Killi Olsen ble laget i 1994 og er blitt kjær for oss i Bø. Jeg tror jeg har alle Bøfjeringer med meg når jeg sier at han er blitt en betydelig del av vår identitet. I går dro jeg sammen med Royen min og sønnen Brage for å besøke denne karen.

 

 

Mannen er laget i støpejern, er 430 cm høy, holder et prisme av krystall i hendene og i ryggen har han ei dame av gull.

 

Han har store, stødige føtter, planta godt i bakken og kroppen er dekket av små jerntagger. Han er en staut, kjekk mann, synes jeg. En mann å bli glad i. 

Mannen står på en høyde ved Museet i Steineskyen. Og utsikten er spektakulær.

 


En flott dag ved museet. Og selv om vi kom for sent til å komme inn for å se på utstillingen der barn har laget "mannen fra havet"- figurer, ble det en flott dag for oss der ute. Vi må bare tilbake til denne utstillingen, for der har både Anna og Brage bidratt. 
 

 

 #nordlandsbunad #bunad #mannenfrahavet #bunadssøm #bunadsskjortesøm  #bunadsskjorte #hjemmelaget #håndarbeid

 

Tovet veske i kontstrikk

 • 23.06.2015 kl. 15:44

Sånn ble mitt første forsøk på kontstrikk.

 Vesken er litt større enn jeg hadde tenkt.

Strikket med en fri innstilling i big delight.

Brukte nesten 6 nøster.

Tovet på 60 grader i maskin i 2 timer sammen med annet tøy.

 

Ikke helt tør på bilde...Det synes.

 

Her er noen bilder fra strikkeprosessen

      

 

#kontstrikk #strikk #tovetveske #veske ##strikkeveske #toving #håndarbeid

En skappelaktig bursdagsgave er ferdig

 • 21.06.2015 kl. 04:12

Endelig er bursdagsgaven ferdig. Den er strikket drops alpaca  mix og drops alpaca silk brushed.                                                                                                                                                     

 


Fargen er litt ubestemmelig. Skulle strikke grå, men ble litt lurt av nettbilde av drops alpaca brushed. Så den er sånn borti jordfarga grå eller grålig jordfarge.

 

 

 

Jeg er ikke noe glad i å strikke med tykke pinner. Selv om det er færre masker enn med tynnere pinner og garn, bruker jeg mer tid på hver maske Det tar nu tid, det også.

Derfor ble jeg så glad da den endelig ble ferdig at jeg gikk ut på verandaen for å ta bilde, selv om klokka er nesten fire på natten. Bare for å ha det sagt, det er helt unødvendig med blits her om natten.Ble fristet til å prøve den, og det var nesten en tabbe... for jeg ble ganske forelsket og begynte å leke med tanken på å beholde den selv... Jeg har jo bare en gammelrosa, en blåturkis og en lilla skappelaktig genser fra før... Nei, nå må jeg skynde meg å få den pakket inn og trippeldobbelteipe. Så forsvinner fort slike kjetterske tanker. Håper jeg ....                                                                                                                                                                                                                                                                

#skappelgenser #strikkegenser #hjemmelaget #håndarbeid #strikk

SKYBERT!! Gje dæg!

 • 20.06.2015 kl. 13:38

I dag e æg så overvelda a tuillskapen tell han Skybært, at æg må ta det på morsmålet, Bøsk.

 

Æg hoill ju på med alt mulig, gænser, kjole, ubestæmmelig kontstrikk osv...

Og kjolen krævd længre pinne, så då æg sku inn i garnbutikk i går, førr å få med en 120 cm rundpinne, sneik han Skybert sæg me, og putta oppi nåkka rosa ubestæmmelig!!!!

Sjærp dæg Skybert!! 

Ikje nok me det! Plutselig plinga det inn ei melding fra postn.... hentemelding.Drops... BELLA....

SKYBERT!!! Har du hækka PCen min og bestelt garn????

Æg har NOKK garn... NOKK

 

Hæææ, ka farsken, ny hentemelding....Nei, den ska æg ikje lægg på dæg. Den træng æg verkelig førr å få gjør ferdig kontprøveprosjæktet.

Katti det nu enn blir når æg må bruk kræfta og enersji på dæg, Skybert.

 

 

Neineinei, kæm har lagt dennan posen på bænken. ?????Æg tør ikje sjå, tør ikje......

SKYBERT!!

 

 

Mæn nu e det tid førr å kom sæg på seinvakt.

Sjøl strekkera må arbei innimella.

 

Å du Skybert, ska vær heime ilage alt garnet du e skyld i.

Å DU KØDDA IKJE MEIR!!!

Michel må ha sommergenser.

 • 19.06.2015 kl. 01:24

Ja, tror det er akkurat det hun sier; "denne saken i drops nepal, blir alt for varm for meg nå når det er sommer".  Og så hvisket hun til meg ...at den må være i bomull og søøøt med litt blonderhekling i rosa. Vel, hvem kan vel motstå denne lille søtnosen. Sommergenser skal bli....i løpet av sommeren.

 

video:20150618235521

Nattantrekket er kommet på. Natta alle dere.


 

Jeg strikker Skappellignende genser.

 • 17.06.2015 kl. 19:32

Ja, helt ordinært, frem og tilbake. Er egentlig kinostrikk, altså sånt strikketøy man tar med i mørke på kino og på bilturer. Sånn man kan strikke på uten å se. Og når filmen er over, eller bilen er kommet frem, kan man se ned å utbryte: "Oao, så langt du er kommet Tone, GODT JOBBA". Da er det også godt at jeg kjenner ei jente som så veeeldig ønsker seg en skappelaktig genser i bursdagsgave.

Det er bare det at jeg i samme bursdagen har tenkt å ha på meg en kjole som jeg har strikket og dikta opp selv.... Så i ledige stunder har jeg lagt opp 600 masker med lille lerke....  Og jeg må strikke fort og mye for å bli ferdig i tide.... Så det kan ikke bli mye opprekking og sånt dill. Vel, blir jeg ikke ferdig er det jo ikke krise. Men akkurat nå er det dette jeg har så veldig lyst til å holde på med. EN TING OM GANGEN er et tips jeg lærte av pappaen til Albert Åberg, så dette er bare snikstrikkingstrikketøyet mitt. Det er altså bare når suget blir for stort, at jeg drister meg til noen masker....
Men det jeg EGENTLIG suger etter, er å gjøre ferdig det ubestemmelige prosjektet i STORT kontstrikk. Det er bare så synd at jeg er gått tom for garn og venter og venter på hentelapp i postkassa. Med en gang jeg får tre nøster big delight i hende, kaster jeg meg over prosjektet. Det verste av alt er at jeg ikke aner hvordan resultatet blir. Men det er akkurat det som gir meg mest sug.


Og i hvet øyeblikk, venter jeg inn i heimen en seterdalskofte. Ja, det er bare en bol altså. Armene mangler. Jeg har tatt på meg en "to-armers-jobb". Den skal visst være ferdig til ....ehh...i går.

 

 

 

Så er det å vente at det går hull på ting og tang. Som "tommelting" og pekefingertang".

 

 

 

NO PROBLEMA

TEIPA BARE TEIP PÅ.

 

  

HA EN GOD STRIKKEKVELD!!

 #håndarbeid #strikk #hjemmelaget

Kinogenser

 • 14.06.2015 kl. 19:27

NÆÆÆÆIII, er fri for garn. Ja, ikke helt fri, da. Har alt mulig annet enn akkurat det jeg trenger nå. Var så spent på å bli ferdig med dette forsøket her på kontstrikk...


Men må ha mer for å avslutte prosjektet. Har tastet litt på mobilen og ny ladning med big delight er bestilt. Nå er det bare å vente.....

Hva skal jeg gjøre i mellomtiden. Jo, kino er jo greit. I kveld drar familien på Jurassic park. Det er koselig tidsfordriv.

Det er bare det at for meg blir det helt feil å se film uten å ha noe  fanget. .. Men siden det er bekkemørkt i kinosalen, må det være noe som man kan strikke i mørket.

 

Tenkte å ta noe av garnet jeg fikk i posten forrige dagen å legge opp til en babykjole.... Og bare strikke rett rundt og rundt... til filmen er ferdig...

 

Eller...jeg var på messe i dag. Kjøpte masse lille lerke i en ubestemmelig blålysegrønn farge. Blir fint til en sommerkjole til meg selv, tror jeg. Bare å legge opp og strikke rundt og rundt...til lyset blir slått på. Da blir det en herlig overraskelse hvor langt jeg er kommet.

 

 

Eller kanskje noe annet dropsgarn jeg fikk i posten forrige dagen, kan brukes til strikk i bekmørket.... ??

 

Klart det. Det blir bra. Legger opp 80 masker på pinne 7 med en tråd alpaca silk og en tråd alpaca mix. En Skappel er god å ha. Den er også god som kinostrikkegenser.
 

 

Men snart begynner filmen, så nå må jeg fly...

 

#skappelgenser #strikkegenser #håndarbeid #strikk

 

 

Dette har jeg aldri gjort før, så det kan jeg sikkert.

 • 13.06.2015 kl. 17:39

Ja, det var litt sånn pippi-innstilling jeg hadde i går kveld, da jeg fant ut at jeg skulle bruke denne teknikken. Gikk inn på you-tube og så en video. Deretter satte jeg i gang med big delight og rundpinne 7.Det var kjempegøy. Og så gikk det jo så fort. Hvorfor har jeg ikke prøvd konting før? Jeg strikker rundt, og fant ingen videoer som viste akkurat det. Men man impoviserer jo litt. Så nå går det rundt og rundt, i raskt tempo.

 

Men hva ska det bli? Kan det brukes til noe, eller blir det opprekk eller søpla? Ja, det vet ingen ennå... Men jeg har en ide.... og kanskje blir det bra... eller ikke...

Ei er iallefall begynt  å venne seg til mor sine garnnøster og rare ideer...... og har ingen bekymringer i så måte.#konting #strikk #grublestrikk #håndarbeid #hjemmelaget #bigdeliht

 

JJJJJESSSS GARNPAKKE!!

 • 12.06.2015 kl. 20:11

Sånn er det bare, HJERTEHOPP  og LYKKEBRUS; garnpakke er kommet i posten.

  

Salg på drops, går ikke dette hus forbi.

MÅ HA, BARE MÅ HA.

Hva det skal brukes til?    Ehhhh...får se..

Det trengs nok uansett.

Det meste av garnet jeg handler, handles på nett.

Drømmer om en lokal reindyrka handarbeidsbutikk her i Bø... 

som jeg kan gå inn i og få hjertejubelbrusehopp oftere. 

 

 

 

Men hva skal jeg gjøre med alt dette garnet, da. Alt er ull.... Blir ikke mange kluter av det, nei.

 

Hm, finner frem pinnene og legger opp Big delight på rundpinne 7. 160 masker....

Hundegenser.... neeei, da må vi først få noen større av det slaget.

Det må da bli til noe...eller..

Jo Grublestrikk, blir det alltids.

 

 

 #grublestrikk #strikk #garnpakke #bigdelight 

Hekta på hundeklær

 • 10.06.2015 kl. 22:34

 

Ja, det er jeg. Hekta på å strikke til de firbente. Har mye annet håndarbeid å ta fatt i. Det blir utsatt.. Rundt om i landet produseres det Nancykofter og spesialdesigna mønstersokker. Klutealongen samler strikkenorge til klutestrikk. De vakreste kluter blir produsert i flotte farger og kvaliteter. Hva gjør jeg? Jo, -Strikker hundeklær.

Begynte vel med at Mira og Lavendel som er to herlige puddelmixer, fikk sommerklippen. Tenkte at jeg like godt kunne lage dem noen gensere av restegarn etter en lilla Marius jeg hadde strikket til min datter Anna. Selv om det er sommer, så er det kaldt her og en stor overgang å få bort så mye pels. Etter det var det flere som kom med bestillinger, og noen flere ble laget.

Men i forrige uke fikk vi Michele. Og hun trenger ingen sommerklipp. Hun trenger klær, både sommer og vinter, når hun skal ut. I alle fall her i nord.
Noe blir for stort, mens andre blir litt i knappeste laget.Men det blir klær til liv og lek, søvn og kos.

 

 
 

Men så fikk Caisa, en havaneser i Mjøndalen høre at to venner hadde fått lilla Mariuser. Da ville jo hun ha en sånn hun også. Nå er den ferdig og klar til avgang. Lavendel, som er en god del tyngre enn Caisa, får være modell... Lilla Marius, med rosa tøtsj.Nå er det vel slutt på hundegalskapen.... Nå skal jeg vel begynne med sånn vanlig håndarbeidsarbeid..... Vel, vi har fått en sommergjest, en hvit, skjønn bamse, som både ønsker seg sommerklipp og strikkagenser. Å, da var det vel ikke så dumt likevel, at jeg er hekta.

 

 

#hundegenser #hundestrikk #strikk #hjemmelaga #strikk

Joda, helt klart for stor.

 • 08.06.2015 kl. 16:03

Ikke Michel, da. Ho er akkurat helt perfekt. Ikke for stor og ikke for liten.

Men genseren blir litt sånn; "hjelp, jeg drukner" - genser.

 

 På tur, går det fint, men blir litt verre sånn inne. For midt i sin dypeste søvn, kan hun tre beina inn i kroppen på genseren og vips er hun fanget. Det kan vi ikke ha noe av. :) Det er lettvint at hun har klær på seg inne også, for vi trener renslighet, og plutselig er det sånn..."må bare, må bare".......  Da er det ikke tid til påkledning for ei som fryser lett.

 

Vi er forresten mye på tur, jeg og hundene. Da går vi som regel ned til et vann vi har i nærområdet. Her er mye elg og noe rev. Jeg er ikke så bekymra for dem. Men for ørna, som vi ser daglig, er jeg redd. Mangt et kjæledyr er tatt av henne. Derfor er de to vi har fra før, kjempegode på innkalling, men man kan aldri vite.

 

Lavendel og Mira
 

 

 

 

Lavendel plumpet ut i vannet. En Marius var ingen hindring.

 

  Ei til som vil prøve det der :)

 

 

 

 

Lavendel i farta, alltid i farta.. !!!

 

 

Michel på oppdagelsesferd 
 

Joda, helt klar for stor den genseren. Da har jeg bare en ting å gjøre.

Legge bort et oppdrag jeg har tatt på meg....

arma tell en Islending....

 

Og grave litt i restegarnet....og legge opp til noe nytt. .

 

 

Godt hun er så bitteliten, for den må bli ferdig NÅ!! 

 

#hundegenser #Hjemmelaget #russisktoyterrier #håndarbeid #strikking #strikk 

 

Bilstrikk ble til sommertunika

 • 06.06.2015 kl. 14:06

Måtte jo finne på noe lettvint bilstrikk til den lange turen for å hente hjem Michel. 6 timer en vei. Rett før vi dro, fant jeg frem noe tyrkiagarn i bomull jeg hadde kjøpt for rundt 40 kr. Raska med meg en rundpinne. Da turen startet, så jeg på garnet at det skulle brukes pinne 4,5. Jeg hadde tatt med en på 5,5. Ja, ja, tenkte jeg. Det får bli noe luftig noe. Fort og lettvint ble det. På turen hjem ble det ikke noe håndarbeid. All konsentrasjon gikk til den nye jenta vår.

 

 

Men toppen funka den. Ble ikke kjole, for det hadde jeg for lite garn til. Her er det som ble igjen...

 

 

Så hekla jeg en stor, liten blomst av mandarin petit, for litt moro skyld.

 

 

Og ho vi henta er så smått begynt å venne seg til at fanget ofte må deles med noe garn og pinner...


Den rosa genseren ble også litt stor. Men den må ho bruke i dag. For nå skal jeg og sønnen ut på tur med alle tre firbeinte, så blir ho litt kjent ute også.
#Sommertunika #tyrkiagarn #håndarbeid #strikk #hekling #hundegenser #heklablomst

Jenta er kommet

 • 05.06.2015 kl. 11:59

Vårt nye familiemedlem er kommet.

Utrolig godt å få henne hjem.

 

Alt nytt i går, lang reise, stor omveltning. Ville bare ligge i fanget.

I dag er hun lykkelig. Logrer, spiser og tripper rundt i huset og gjør seg kjent.

 

Kåpa jeg heklet, trodde jeg ville bli i trangeste laget...

Den ble heller litt stor, men sitter godt pga knapper under.

 

 

 

 

 

 Og siden dette er en håndarbeidsblogg...egentlig, får jeg kanskje vise litt hvordan jeg heklet kåpa.

Hundeklær kan være litt uvant å forme, for hundekroppen er så forskjellig fra menneskekroppen.

Da er det godt å bruke hekling, for man kan forme etter hvert.

 

'

 #hekling #russisktoyterrier #hundeklær #hundekåpe #valp #håndarbeid #hjemmelaget

 

Rosa hundegenser, -mens vi venter.

 • 03.06.2015 kl. 20:09

I dag har jeg strikka en rosa høyhalsa genser til ho som ventes i morgen. Våre STORE hunder på 3,5 og 5 kilo, kunne ikke være modeller til denne lille sak. Så her er den, uten hund. Men i morgen......

 

 

 

 

Ja, da var bare spørsmålet, hva skal man ta fatt på nå? Vi har en lang kjøretur foran oss i natt....og strikketøy er så klart påkrevd når man inntar passasjerrollen.

#hjemmelaget #hundegenser #hundestrikk #litenhund #strikk #håndarbeid

Sommerjakke til baby

 • 02.06.2015 kl. 20:07

Har strikket en liten sommerjakke. Ca. 6 mnd. størrelse, tror jeg. Et artig lite prosjekt, inspirert av vaffelstrikk.
 

 

 

 

 

 #vaffelstrikk #babyjakke #strikk #hjemmelaget #babystrikk #håndarbeid

Det er nok Tonemor-meg som skal ha smått.

 • 02.06.2015 kl. 01:34

 

 

 

 

 

Ja, sånn er det bare. Meg, Tone, venter en liten jente. Hun kommer på torsdag og vi gleder oss stort. Hun er forresten firbent og bruker hundespråket. Kan nesten ikke klare å vente.

 

Jakken til lille Michel er ferdig. Håper den passer. I morgen skal jeg ut å kjøpe knapper. Så er den klar.

 

 

Ikke så enkelt å designe for hunder. De har liksom ikke føtter på hver side av kroppen, men midt under. Hodeplasseringen er også ganske forskjellig fra et menneske. Men jeg har fått gode mål fra oppdretter, så jeg tror den vil passe.

 Nei, nå er det på tide å finne frem rosagarnet. En liten prinsesse må jo minst ha et rosa antrekk.

 

#hundegenser #hundejakke #hekling

Tone

Mamma, kone, sykepleier og strikkeslave. Her er hverdagen min i garnets floker, -på godt og vondt.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no