Det går mot 17.mai.

  • 30.04.2015 kl. 16:04

I dag ble jeg så inspirert av all 17. maistasen som var kommet i butikkene. Fikk lyst til å prøve meg på min egen 17.maisløyfe.

Litt fint å ha noe som er hjemmelaget på denne dagen også.

Sånn ble den. Med mandarin petit og heklekrok 3.

 

 

 
 

 

#hekling #heklet #17maisløyfe #mandarinpetit #17mai

 

En Marius -igjen.

  • 28.04.2015 kl. 23:23

Hva er det med #mariusgenseren ?

Må ha, bare må ha den.

Populariteten blusset opp for noen år siden...og ble værende.

De er nesten blitt et ikon, et romantisk nasjonalsymbol, man ikke drar korttenkte spøker om.

Gud forby om noen på en eller annen nettside for strikkeentusiaster, kan komme til å nevne at den ikke faller helt i smak. Da står en i fare for å vekke heftige, såre følelser, som lett kan ende i en voldsom krangel om respektløshet og alskens andre kraftfulle uttrykk.

Ja, hva er det med den #mariusen ?

Selv er jeg personlig ikke særlig tilhenger... (...sa jeg det?). Det er ikke fordi den ikke er fin, bevare meg vel. Den er bare så himla VANLIG, den er OVERALT. Likevel ble jeg fanget av tanken om at alle stikkemammaer med respekt for seg selv, bør lage minst en til hver av ungene.

Problemet var bare det at eldstejenta ikke under noen omstendigheter kunne tenke seg en. Hun var veldig tydelig i avslaget. Yngstemann vil ikke ha strikkaklær i det hele og store. Han er tilhenger av flis. Men den mellomste, ho Anna, henne fikk jeg overtalt...  etter litt om og men...

Med lilla #sisu på pinne 2,5 og 3 ble den til...og jeg vet ikke helt om jeg kan kalle den en #mariusgenser, for jeg hadde ikke mønster, men strikket etter et bilde. Maskeantall, inn- og utfelling og lengde er ren slump. ....Men hun har da brukt den. En gang. Til fotografens ære.

Da er det godt vi har to små firbente. Selv om det ikke kan sies at de er særlig motebevisste, så er de glad i å ha det godt og varmt på kjølige dager. Derfor er faren stor for at de lilla små, blir godt slitte med åra. Og det er jo det som er fint, å se at det en lager, kan brukes og blir brukt.   

 

 

 

 Nevnte jeg forresten at jeg har evnet å overtale henne tidligere også, ved et par anledninger. En av gangene, var med hette... Anna Rødhette.

 

 

#strikking #strikk #hundegenser #hundemariusgenser

 

 

 

Et lite eventyr

  • 27.04.2015 kl. 11:33

 

 

Nei, det er sant, ikke alt kan kjøpes for penger.

Sånn cirka fire dager til den årlige turneringa i fotball mellom arbeidsplassene i Bø går av stabelen, står mine kollegaer litt fast. Ikke bare er det vanskelig å bestemme seg for valg av lagdrakter...ehhh..kostymer....til turneringa. Temaet er EVENTYR, og selv om det finnes en rekke eventyr, og #eventyrfigurer,  viser det seg at det ble en utfordring å få tak i 12 ferdigkjøpte #kostymer på kort varsel.

Men hallo, hva er problemet, vi er da gode på å jobbe under press. Vi har da også lagånd og spilleglede, og ikke så rent lite sjølironi.

Så på en-to-tre var garn anskaffet, sminke, hårband, klær ble klippet og herpet i.... og så var det meg da.. meg og heklekroken.

12 haler og 24 ører.. på sånn ca 4 dager.

 


 

 


Og da sjefen vår ble beordret til å være Cruella De Vil, var det ingen protest.

Resultatet var eventyrlig

 

Nei, ikke alt kan kjøpes for penger. Arbeidsplassen vår er ubetalelig.

Og gjett hvem som stakk av med prisen for beste #kostyme. ?

 

#dyrekostymer #hekling #dalmatinerkostyme

Tone

Mamma, kone, sykepleier og strikkeslave. Her er hverdagen min i garnets floker, -på godt og vondt.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no