Nye gråmus

  • 09.11.2015 kl. 12:52

Syndig og Sindig Gråmus kom i helga.


De er ikke helt som de andre Gråmusene. Litt gråere i klesveien, og litt mer omgjengelig enn de andre.

Fru Syndig Gråmus har fått navnet sitt fordi hun er så utrolig frodig i språkbruken sin. Snill og god som dagen er lang, men har et syndig rått ordforråd. Heldigvis finnes det ikke særlige restriksjoner for sånt i denne heimen, så syndig kan hun gjerne være her. Banning har jo aldri skapt kriger, det er det vel heller bønner og religion som har gjort.....

Sindig Gråmus er av ....ja, den sindige sorten. Han blir ikke så lett overrasket og humøret og psyken er stort sett stabil. Det betyr ikke at han aldri blir sint, Ja, noen ganger kan han det virkelig koke over, og da handler det om urettferdighet og trangsynthet.

Sindig og Syndig Gråmus har vært sammen lenge...... De har liksomfunnet rytmen sammen og til stadighet blusser heftige forelskelser opp, dem imellom. Nesten synd om de skulle få forskjellige hjem nå til jul, -å bli skilt.

Jeg syns de minner meg om noen... disse to Gråmusene. Sindig og Syndig Gråmus, - alt annet en grå.

 

 

 

Vi har forresten hatt fellessamling i dag. Gråmusene og Dinglemusene har hatt allmannamøte. For snart er antallet 20, og det må jo feires... Festplanleggingen på går for fullt.

 Men først må en liten hvit sak bli ferdig. En av dem som dingler med bena, uredd og med stort hjerte.#gråmus #jul #hjemmelaget #hekling #strikking #håndarbeid

Det måtte bare skje, Uno Gråmus er ikke singel lenger.

  • 14.10.2015 kl. 13:08

I dag kom Erna Gråmus Til oss. Og Uno Gråmus som vi ble kjent med her, ble så betatt og forelsket at han holdt på å gå ut av sitt gode skinn. Siden han tror at han er noe, og kan det der med sjekking, tok det ikke lang tid før Erna Gråmus å falle for denne sjarmøren.De har hatt et ønske om å få være for seg selv denne første tiden, og de slipper grågarnskuffen akkurat nå i starten av forholdet. De skal få være i godstolen i stua et par dager.

 I morgen skal de få se "gift ved første blikk" sammen med meg. Tror alle har noe å lære av denne serien, og Erna og Uno Gråmus hoppa rett ut i det, så få kan vel trenge det mer enn disse to.

 

Erna Gråmus er egentlig ikke sånn dame som faller fort å lett for musemenn

.

Hun er egentlig av den kostbare sorten. Ikke luremus heller. Nei, hun er fornuftig, og vil helst ha kontroll. At hun har hevet seg inn i et forhold så lett og fort som dette, kan bety at det er noe helt spesielt med de to, eller så kan det også være noe som ender hardt og brutalt.

 


Men noen ganger kan man ikke la sjansen gå fra en og denne gangen er det Erna Gråmus som hiver seg ut i det.

Gratulerer Erna Gråmus, alt annet enn en grå mus.

 

#Gråmus #julemus  #hekling #strikking #håndarbeid #hjemmelaget.

En sliten engel og en Gråmus som tror at han er noe.

  • 08.09.2015 kl. 17:44

Ho er allerede sliten, juleengelen jeg hekla. Og ennå er det lenge til jul. Jeg kan se hun er sliten, fordi vingene vil liksom brette seg når jeg holden henne opp.

 

Hun får hvile seg litt her da, hvis det nå hjelper. Tror helst jeg må finne noe å stramme henne opp litt med...., sånn at ho kan henges opp til jul.

 Så er det ankommet en ny Gråmus. Det er Uno Gråmus.

 Uno er en kjekk, ung og singel Gråmus. Han tror at han er noe. Du kan se det på hele ham. Kroppsspråket, blikket, holdningen. Han VET at han er noe og at han er attraktiv. Derfor er jeg litt bekymret for oppholdet hans i grågarnskuffen, sammen med de andre gråmusene. For jeg har en følelse at det ikke er like akseptert blant alle gråmusene, at noen skal tro at de er noe. Jeg er bekymret for at de skal plukke det av ham, og det ville vært synd. Ikke sikkert det hjelper heller at også han har Whisky-flaska med.

Derfor skal Uno Gråmus få være her i stua hos oss en stund. For vi liker at både folk og mus tror at de er noe. Ja, vi heier på sånne og han skal gjerne få stå fremme en stund, selv om det er lenge til jul.

Uno Gråmus er alt annet enn en grå mus.

 

#hekling #strikk #gråmus #julemus #håndarbeid #hjemmelaget

 

 

 

 

 

Ei og anna Gråmus kommer også

  • 06.09.2015 kl. 14:02

Det er sånn at det ikke er så lett å være syk og ligge i senga å gjøre ingenting annet enn å bruke tid på å bli frisk. Hele tiden føler jeg, må bare, skal bare, det må jeg få gjort. Men nå har jeg altså forbud fra de andre i huset på å gjøre noe som helst, så da sniker jeg med meg litt håndarbeid inn i senga, for de her nakne gråmusene som har ligget her en stund, trenger jo klær.... Så jeg hviler og strikker, hviler og strikker.

 

 

Og endelig kommer Soda og Saga Gråmus


Soda og Saga 
er et vel etablert par. Sammen har de utviklet en helt spesiell interesse for spill. Særlig Candy Crush er et kjært tidsfordriv. De elsker å drikke Whisky, spise ost og spille. Likevel er de ikke usosiale. Nei, i alle fall synes de det ikke selv. De er god til å spille samtidig som de kan ha utdypende samtaler med andre mus. Soda og Saga Gråmus er veldig glade i hverandre. De krangler sjelden, men kan ha livlige diskusjoner.

 Det var godt de kom, for i grågarnskuffen var det begynt å bli opprør. Romeo Gråmus var irritert fordi bestanden av dinglemus var blitt så stor. Flere ganger ropte ham: "men vi var her først.".... og så kunne han si at dinglemusene var dumme, ja en helt annen rase med en helt annen kultur, og at de ikke hadde noe i Grågarnskuffen å gjøre. Særlig ille syntes han det var at det ble forventet at de skulle dele på godene. "Her er ikke mer Whisky i flaska enn det vi må ha selv", sa han sågar.

Så nå har jeg delt dem. Og det Gråmusene ikke vet, er at Dinglemusene har fått Hotellsuite, i øverste etasje av elfahyllen. De har jo så stort hjerte, og fortjener en liten påskjønnelse, etter ubehaget i Grågarnskuffen.

Men dette er Soda og Saga Gråmus, alt annet enn grå mus.

 

#Gråmus #julemus #håndarbeid #hekling #strikk #hjemmelaget

Plutselig var han Romeo Gråmus her.

  • 26.08.2015 kl. 09:21

Plutselig dukka han opp. Han Romeo Gråmus. Fargerik og med glimt i øyet. Ja, alt annet enn en grå mus.

 Det var jammen meg på tide at han kom. Ho Julie Gråmus som ble presentert her, var begynt å bli rimelig lei av å vente. Ho peip og klaga hver en dag. Og til stadighet måtte jeg ned i gråganskuffa og be ho om å stagge seg. Men ensomhet lar seg vanskelig stagge, når den først raser i kroppen, og sutringa til Julie Gråmus var begynt å prege heile husstanden. Det var ikke fred å få, og vi syntes nå litt synd på den lille musa.

Men så var han plutselig her, Romeo Gråmus. Ja, ikke vet jeg hvor han kom fra, men sjarm hadde han. Det første han gjorde var å blunke til Julie Gråmus, og ho var ikke snauere enn at ho snek seg tett inntil ham med det samme. Det skal ikke stå på blyghet her, nei, det er bra sikkert. Vente, hadde ho gjort lenge allerede.

.
Whiskyflaska har han med, han Romeo Gråmus. Og det var da enda godt, for det er lenge til jul, og det skal da godt gjøres å ikke bli noe tørst underveis i ventinga. Julie fikk litt ostepåfyll i kurven. Det var ikke et eneste klagepip å høre fra den kanten nå.

 


Men så må de ned i grågarnskuffa,  begge to. Julie Gråmus klager ikke på det. Ho har fått en venn, en som gjerne tilbringer ventetid sammen med en kosemus. Ensomheta har sluppet taket i kroppen hennes.

I grågarnskuffa er det blitt god plass, garnnøstene forsvinner ut en etter en. Det er godt der er god plass, for det kan tenkes at der kommer flere gråmus. Fargerike gråmus med en egen personlighet.

Som for eksempel Romeo Gråmus, alt annet enn en grå mus.

 


#Gråmus #hekling #strikk #hjemmelaget #julepynt #håndlaget

Strikkelua ble ingenmannseie.

  • 16.08.2015 kl. 12:13

Jeg strikka ei lue i går. Ja, sånn for å rekonvalesere etter det lange strikkeprosjektet med den lange jakka. Så denne strikkelua ble til i går kveld. Det var et sånt arbeid som går som en lek. Det trengte jeg, etter all den stønninga og sukkinga med den engelske jakken.

  

Det skulle egentlig bli 11-åringen Brage sin strikkelue. Det var fordi jeg har rydda og planlagt skolestart de siste dagene, og i lue-/votteskuffa til Brage, så det rimelig tomt ut. Bare en hailue og en mobbelue lå å venta på frosten. Og det skal litt til for å få gutter som stadig blir eldre til å gå med de samme mammaprosjektene på hode år etter år.

 


Det er klart at det må påfyll til. Og siden Brage ikke er særlig tilhenger av sånne tykke luer, gikk jeg i gang med et tynt garn. Jeg lekte med farger og satte sammen et mønster.


Men da strikkelua var ferdig holdt jeg den opp mot sommersola og sa til meg selv: "Nei, denne strikkelua er ikke Brage sin, nei, den er altfor mammaaktig". Og siden mamma sin lue-/votteskuffe allerede er overfull, ble strikkelua ingenmannseie.

Men i dag er det strandvær. Og hva er mer naturlig enn strandliv og strikking av vinterluer? Så maskene er kommet på pinnen, badebaggen pakket og ut på tur bærer det snart. Brage skal da få strikkelue. Ei som er litt tøffere og mer guttete enn den som ingenmann eier, selv om det nå godt skal la seg gjøre når mammaen absolutt skal velge babygarn.Så i toppen surre det nå. Babygarn, - eh...strikkelue til gutt 11 år. Ikke bare pen, men brukbar i skolegården, ei sånn som ikke blir hengende på knaggen.

Nei, kanskje det igjen bli ei strikkelue for ingenmannseie. Men det gjør egentlig ikke så veldig mye. For underveis koser mora seg, men masker og garn, mønster og farger.

 

#strikkelue #lue #babygarn #håndarbeid #stikk #hjemmelaga

Hva er det som piper sånn i grågarnskuffen?

  • 27.07.2015 kl. 11:44Men, men, er det ikke Julie Gråmus som ligger der og piper?

Hva piper du etter Julie Gråmus, du kan vel bruke stemmen din, som alle andre?

Da reiser hun seg med kurven sin og strekker seg mot meg og sier; Løft meg opp, løft meg opp!Julie Gråmus, det er lenge til jul, legg deg ned igjen, du må også tåle å vente som alle oss andre.

Men Julie er en kosemus, og Julie vil kose hele tiden og hater å vente.

Sart som jeg er, løfter jeg henne opp, koser lenge og vel med henne.

Så tar jeg henne ut og lar henne få en smakebit av nordnorsk sommer.

  Det skulle jeg aldri ha gjort. Nå vil hun i alle fall ikke gå tilbake i skuffen sin å vente på jula.

Det er så ensomt i skuffen, jeg vil ha en kosevenn, en god kosevenn.

Jeg tenker meg litt om før jeg tar avgjørelsen.

Det er greit det, kosete Julie Gråmus, jeg skal ordne deg en kosevenn.

Er du sånn som helst koser med gutter eller jenter?

Ja, det er jo greit å spørre sånn at jeg ikke bommer totalt og må lage flere av det kosete slaget.

 Da ser hun litt rart på meg.

Samme det, vel bare det er en kosemus, som vil kose med meg.

Skal til å løfte henne tilbake i skuffen, da det blir en voldsom piping igjen.

Jeg er så sulten, jeg skal vel ikke ligge der inne helt til jul, uten noen form for næring?

Da putter jeg noe feit ost i kurven hennes og tilbake må hun.

Det er jo lenge til jul. 

Det var Julie Gråmus, alt annet enn en grå mus.

 

#gråmus #hekling #strikk #julemus #håndarbeid #jul #hjemmelaget

.

 

Tone

Mamma, kone, sykepleier og strikkeslave. Her er hverdagen min i garnets floker, -på godt og vondt.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no