Bunaden må på når man skal ut til Mannen-fra-havet sammen med dronninga.

  • 24.06.2015 kl. 12:18

Ja i dag kommer H.M Dronningen til bygda. Hun skal foreta åpningen av Friluftgalleri Skulpturlandskap Norge her i Bø i Vesterålen. Jeg håper virkelig at det blir den festdagen det er lagt opp til i denne kommunen. Jenta vår, Frida er ei av jentene som skal være med å servere under arrangementet. Da må bunaden selvfølgelig på. Hennes nordlandsbunad. Bunaden broderte jeg til konfirmasjonen hennes for to år siden. Det er min første bunadssøm. og til nå, også min siste. Et par måneder før den store dagen hennes, heiv jeg meg i bunadsskjortebroderingen også. Ble ferdig i god tid. Og takker montøren Hillgun Paulsen for mye motivering og gode råd underveis.

 Ja, dere skjønte det nok. Det var min første skjortebrodering også. Men.....ikke min siste til nå. Før jul broderte jeg skjorte til min mor. Denne gangen i terrilen, for hun ønsket seg strykefri. Det var betydelig vanskeligere enn lin, synes jeg.

 

 

Så heretter, blir det bare linskjorte. Men først skal det broderes bunad til vår yngste datter. Gleder meg. Hun er 12 år nå. Hun vil ikke ha bunad og hun vil heller ikke konfirmeres. Høres kjent ut. Det sa Frida også, da hun var 12 år. Nå er hun veldig glad for både konfirmasjon og bunad.

 

Ja, det er festdag her i Bø. Ved museet i Bø er det laget en utendørs utstilling med fotografier av de skulpturene som deltar i Skulpturlandskap Nordland. Dette en internasjonal kunstsamling ute i det fri, fra 36 nordlandskommuner. Vår egen skulptur er "Mannen fra havet", av Kjell Erik Killi Olsen ble laget i 1994 og er blitt kjær for oss i Bø. Jeg tror jeg har alle Bøfjeringer med meg når jeg sier at han er blitt en betydelig del av vår identitet. I går dro jeg sammen med Royen min og sønnen Brage for å besøke denne karen.

 

 

Mannen er laget i støpejern, er 430 cm høy, holder et prisme av krystall i hendene og i ryggen har han ei dame av gull.

 

Han har store, stødige føtter, planta godt i bakken og kroppen er dekket av små jerntagger. Han er en staut, kjekk mann, synes jeg. En mann å bli glad i. 

Mannen står på en høyde ved Museet i Steineskyen. Og utsikten er spektakulær.

 


En flott dag ved museet. Og selv om vi kom for sent til å komme inn for å se på utstillingen der barn har laget "mannen fra havet"- figurer, ble det en flott dag for oss der ute. Vi må bare tilbake til denne utstillingen, for der har både Anna og Brage bidratt. 
 

 

 #nordlandsbunad #bunad #mannenfrahavet #bunadssøm #bunadsskjortesøm  #bunadsskjorte #hjemmelaget #håndarbeid

 

Bunadsdrakt til ei lita frøken.

  • 18.05.2015 kl. 18:10

Lille Marie Isabelle har fått seg en liten bunadsstakk, inspirert av nordlandsbunaden.

Siden den lille vennen ennå ikke er 5 mnd, gjorde jeg den så enkel som mulig, uten forkle og slikt som lett kan komme i veien.

 

 

Dessverre var ikke hua helt i Marie-størrelse, men som mammaen sa :"den blir helt perfekt til neste år...."  

Da får vi kanskje fikse en litt større stakk, da..... til neste år.
 

 

Tone

Mamma, kone, sykepleier og strikkeslave. Her er hverdagen min i garnets floker, -på godt og vondt.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no