For et slit

  • 13.03.2016 kl. 12:44

Det er så slitsomt å være sliten. For de siste ukene har det bare balla på seg og jeg er fanget i noe helt utmattende. Ja, det har ingenting med de 70 bestemorrutene som jeg har heklet til kirkens bymisjon i Trondhjem, å gjøre. 

Nei, for hadde jeg ikke hatt det håndarbeidet, hadde det fort vært sånn at jeg måtte ha tydd til andre avhengighetsskapende midler. For er en inni en sånn vond boble som jeg er nå, er bestemorruter fine å ha. Det går rundt og rundt i ei fart, og uroen kan kanaliseres ut i de firkantene som skal til Trondhjem til #arbeidsrommet i prosjektet #mangerutersma. Ja, hadde jeg ikke hatt de bestemorrutene, hadde jeg nok eksplodert.

Det har ingenting å gjøre med at jeg er blitt et år eldre heller. Joda, har akkurat hatt bursdag. Er i mitt siste år på 40-tallet, men det er ikke det som bekymrer meg, eller gjør meg full av uro, sinne og håpløshet. Nei, det er godt å fylle år, bli eldre, bli feiret, gratulert og få gaver.


 

Og den greia, som jeg strikker på innimellom...ja den sliter meg ikke ut den heller. Det er ikke den som holder meg våken om natta og får meg til gnisse tenner. Nei, hadde det ikke vært for alle de små maskene rundt og rundt, hadde natta blitt uutholdelig lang og vond. Men den er ikke årsaken til at søvnen ikke kommer.


 

Den greia, som jeg tidligere ikke hadde formeninge om ble genser, tunika, skjørt eller kjole, har vokst ganske bra. Ja, såpass mye at genser og skjørt nok kan utelates nå. Og siden Royen min kom hjem med flere nøster fabel longprint fra Sortland på selveste bursdagen min, har jeg garn nok til ennå å ta noen våkennetter med det håndarbeide jeg ikke vet hva blir. 

Ja, for det hender jo at en må telle og planlegge og vurdere når en strikker på sånne greier. Og da blir det jo pauser, fra all den tenkinga altså, en liten pause fra uroen. Hva skulle jeg gjort uten den strikkinga.

For hva gjør en egentlig når man liksom blir fanget inn i noe man ikke kommer seg ut av. Når tankene kjører sitt eget løp, uten stopp, og det ikke hjelper noe å snakke hardt til seg selv eller klipe seg i armen. Hadde jeg bare hatt elgens evne, å drite i det, slik han gjorde i natt, rett utenfor stuevinduet her.


 

Men det kan man jo ikke. Man skal jo oppføre seg som folk og ikke som dyr. 

Og når man ikke finner roen uansett hvor fornuftig og tålmodig en snakker til seg selv, da er det godt man har sånt strikketøy som man bare kan strikke og strikke på, i det uendelige, -nesten. 

 

#terapi #mangerutersma #arbeidsrommet #uro #håndarbeid

11 Kommentarer

gretashobby

13.03.2016 kl. 12:57
Hei vennen. Det er jo godt med slike håndarbeide som gjør at ein kan slappe litt av og virkelig koble ut. MEn det bekymra emg at du sliter med eit eller anna som du ikkje vil dele. Håper du finner ut av det da. Eg er ein god lytter om du ønsker det. Lykke til med både bestemorsruter og kjolen din. Håper dagen din blir så god som mulig. klem fra meg

Happeningsihuttiheita

13.03.2016 kl. 15:12
Hei, kjære Toneart. Jeg har savnet deg. Ja, faktisk vært litt bekymret om du hadde havnet på sykehus eller noe sånt. Så godt å høre fra deg.

Håper du finner ut hva som sliter sånn på deg. Det er ikke alle ting man kan klare selv, så finn deg noen å snakke med. Noen du har tillit til.

Gratulerer med dagen, forresten! :) Klem og klem.

Fruemmel

13.03.2016 kl. 16:32
Først må jeg jo si gratulerer med den vel overståtte dagen din :-D Det er vondt når ting sliter sånn på ett menneske, men når du er klar så kommer det en løsning. Og før det skjer så er det jammen bra at du strikker og hekler på så vakre ting <3

annebe

13.03.2016 kl. 16:44
Jeg vet alt om tanker som kverner rundt, slitenhet og utmattelse..og samme hva man forsøker hjelper det ikke...får ikke gjort annet en å si at jeg håper det bedrer seg for deg snart :) Men fine , blomster, bilder og strikketøy..så bra det er noe positivt også :)) Alle gode ønsker fra meg :))

13.03.2016 kl. 18:19
Gratulerer med vell overstått kan jeg vel si da ?

Det er noe som ikke er så greit som du sliter meg. I den alderen vi er inne i kan mange av oss slite med o.a. og det kan røyne på. jeg vet ikke om du sliter med et men du trenger ikke kommentere det. Stooor klem.

maiken

13.03.2016 kl. 20:13
Kjempemye gratulerer med vel overstått bursdag. Det er akkurat passe å være 49...

Husk å kalle deg førtis hver dag...:)

Ja, det må bli en tunika vel, dette fine som vokser på hendene dine

Og alle de lappene, forstår ikke at du har tid...:)

fruensvilje

13.03.2016 kl. 20:46
Gratulerer så masse med vel overstått bursdag,jeg håper dagen ble god selv om noe tydeligvis plagr eller uroer deg for tiden.

Det ha jammen blitt mange lapper og det andre prosjektet er jeg spendt på hva ender opp som

Hobbystua

13.03.2016 kl. 22:57
Hei Tone:-) Vil jo få gratulere deg så mye med en vel overstått bursdag . Men problemene du sliter med nå er ikke så hyggelig og lese at du har,men godt du har dine håndarbeider og holde på med selv om du har tankene der....så får håpe det ikke er noe alvorlig og at du klarer og komme deg ut av det . Må du få en ny fin uke og at alt kommer på stell igjen:-))

May-Lis

13.03.2016 kl. 23:19
Gratulerer med vel overstått bursdag. Håper det vonde i livet ditt snart er overstått det også. Klem fra meg til deg.

dedicat

13.03.2016 kl. 23:39
Gratulerer med vel overstått. :) Sender masse gode tanker og ønsker deg god bedring. At roen siger inn i kropp og sjel sammen med vårsolens vakre stråler. Og jeg ser jo de ''feil-lappene'' blir noe lekkert vakkert :) Klem

Ingrid

15.03.2016 kl. 10:42
Gratulerer med vel overstått.

Kommentaren kommer litt sent. Elsker tingene du lager, du er skikkelig flink!

Håper du kommer gjennom det du har å tenke på, og at livet blir lettere etterpå. Man kan jo se her at du har mange som bryr seg om deg og ønsker deg alt vel. Du er en jeg ser opp til.

Skriv en ny kommentar

Tone

Mamma, kone, sykepleier og strikkeslave. Her er hverdagen min i garnets floker, -på godt og vondt.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits