JEG FIKK VIRKELIG LEST TEKTSTEN!!

  • 06.03.2016 kl. 22:40

I dag fikk jeg virkelig lest teksten. Ja, det noe så ettertrykkelig også. Det hendte i ettermiddag da jeg satt å beundret mine lapper, de der som jeg trodde at Kirkens bymisjon i Trondhjem skulle få.Jeg tenkte; "Neimen, var ikke disse søte og fine da." Jeg må hele seks runder rundt for å få størrelse 10 X 10 cm, og det er fordi fabel er et rimeligtynt garn og med krok nummer 3, tar det faktisk 6 runder for å oppnå den størrelsen. Men så kom jeg til å lure på hvor mange  sånne lapper som trengs for å få til et helt teppe. For å finne ut av sånt, må man jo ty til teksten, ja den som man finner her. #Mangerutersma.

Det var ikke bare bare å finne ut av antallet, når man bare sånn skumleste. Derfor sa jeg til meg selv; "Nei, nå får du lese teksten nøye for meg sånn at jeg virkelig forstår hva jeg har begitt deg ut på." Og når jeg snakker så tydelig og direkte til meg selv, protesterer jeg ikke kraftig. Jeg hører helst etter, som i kveld, foreksempel, når jeg leste teksten.

Etterpå var jeg snurt. Ja, jeg var egentlig ganske så irritert. Hvorfor i all verden har jeg ikke fått vite alt dette før??? Det var jo snakk om garnstørrese og garnkvaliteter. Utdraget jeg ble spesielt sint på meg selv for, at jeg ikke hadde hørt før, var dette: "Oppskriften på bestemorruter tar utgangspunkt i ullgarn, gjerne i kvalitet superwash (eks Dales Falk eller Sandnes Smart som kan vaskes på 40 grader ullvask) og heklenål nr 5." Og det begynte å demre for meg at de som setter sammen disse rutene, skal sette dem sammen helt fritt fra mange, mange lapper som blir sendt inn, og de må være sånn omentrent like store og ha samme tykkelse.

Det er ikke alltid at hodet fungerer helt godt, selv om det er på plass. Den tankevirksomheten jeg hadde da jeg startet opp med de rutene i fabel, var ikke så mye å skryte av...selv om jeg gjorde akkurat det i går.... Når jeg innså det, måtte jeg bare reise meg opp, ja, med litt sånne heftige og raske bevegelser, bare for å understreke for meg selv at sånt kan jeg ikke finne meg i. Neste gang jeg begynner med et prosjekt, skal jeg vite eksakt hva jeg har å forholde meg til, sånn at jeg ikke kaster bort både tid og garn på tull. Ja, akkurat det understreket jeg overfor meg selv også, tydelig og klart, og uten å legge noe i mellom. Så satte jeg meg ned igjen, litt heftig og raskt der også, la bort heklekrok nummer 3 og det tynne garnet, -og tok telinga.

 Tellinga tar jeg best med et håndarbeid. I dag ble det denne genseren jeg akkurat er starta på. 1-2-3-4-5-6 av ene farga... så 1-2-3-4-5-6 av andre, - om og om igjen. Ja, det tok noen runder før jeg hadde roa meg så pass at jeg klarte å tenke ansvarlige tanker igjen.

Da fant jeg skåla med lørdagsgodtet som var blitt igjen etter ungene, og forsynte meg grovt. 


 

Og så, ja DA var jeg klar for å gå videre i livet.

Jeg gikk inn i garderoben og fant fram restegarn i passe tykkelse, som jeg kunne hekle med krok nr. 5. Det var ikke spesielt vanskelig å finne garn. Hadde både smart og falk og..... labbetus. Alle var MACHINEWASHABLE, og det var egentlig bare å starte opp. 

 

Men først leste jeg tekseten for meg selv, en gang til. Både det med liten skrift, det i kursiv og det med uthevet skrift. Og så satte jeg i gang med mange ruter små. #Mangerutersma

 Det ble rent hyggelig å hekle, for det gikk fort. Og de der blå i fabel, de glemte jeg helt, i min iver etter å hekle ruter i riktig garn, med rett heklekrok. 

Men når jeg en gang kommer til å huske på de der fabelrutene igjen, skal jeg nok finne noe å bruke de til.  I mellomtiden får jeg bare forholde meg til teksten, den jeg så ettertrykkelig fikk lest, i kveld en gang.

 

#Tekst #hekleprosjekt #hekling #strikk #mangerutersma #kirkensbymisjon.

 

13 Kommentarer

fruensvilje

07.03.2016 kl. 07:41
he he ,ja skal det være et fellesprosjekt må nok alt være i samme tykkelse )) og godt du fikk bruke noe fra det rikholdige lageret ditt,Det i blå fabel kan jo bli et lite babyteppe ,eller en liten stolteppe,bare sånn att det dekker låsene om det skulle behøves ))

Tone

09.03.2016 kl. 17:58
fruensvilje: Ja, jeg tenkte ikke så langt. Tenkte at jeg skulle hekle alle lappene til et teppe og sende de sammen. Men sånn var det ikke. Og det burde jeg jo ha forstått at de ville sette sammen og lage fargekombinasjonene selv. :)

Siv Svanem

07.03.2016 kl. 08:41
Det blir vel rett nå da. Spent på genseren, den blir nok skikkelig fin.

Tone

09.03.2016 kl. 17:59
Siv Svanem: Ja, tror det blir rett. :)

gretashobby

07.03.2016 kl. 08:48
Hehe. Ja det er ikkje alltid ting er som ein tror. Og av ein eller annan grunn så er det ikkje dumt å lese tenksten føre in starter. Men du fikk jo lest den til slutt. Og eg er sikker på at du finner noe å bruke fabel lappene til også. Kasnkje du får deg eit bare nbarn som kan få babyteppe i den fargen med dei lappene på. Kven vei kva som skjer. Håper du ikkje sat oppe heile natta og heklet da. Og at dagen i dag blir ein fin ein. klem

Tone

09.03.2016 kl. 18:01
gretashobby: Å, ja, tenk om jeg fikk et barnebarn å strikke til... Men først måtte jeg jo få et barn som var gammel nok. JEg begynte litt sent med de greiene der, Ja, å få barn selv altså. :) Men jeg er en skumleser og det er dumt at jeg ikke alltid leser nøye nok sånne strikkeoppskrifter og fellesprosjekter. JEg er vel for gammel til å skjerpe meg også... :)

Happeningsihuttiheita

07.03.2016 kl. 10:03
:) Skal prøve den med å reise meg opp... Det har jeg ikke tenkt på før. Og det har god effekt?

Tone

09.03.2016 kl. 18:01
Happeningsihuttiheita: Virker ganske godt, inntil en viss grense!! :D

dedicat

07.03.2016 kl. 10:13
Ja jeg skal ikke kommentere annet enn at du er steike dyktig og en racer med pinner og garn,, uansett nummer og tykkelser og farger... Flinke du :) Men vær nå litt snill med deg selv.. så tenk :)

Tone

09.03.2016 kl. 18:01
dedicat: Ikke sant. Å tenke er kanskje ikke min sterkeste side alltid. :)

Ramona2010

08.03.2016 kl. 09:33
Hehe der fikk jeg en god latter ja. Men uff så kjedelig. Hva med å lage dobbel grytekluter med fyll i av disse i fabel? Bare en tanke, kanskje du spinner videre på den ;)

Tone

09.03.2016 kl. 18:02
Ramona2010: Det ble ikke grytekluter, nei. Jeg har jo ROSA kjøkken. :)

gretashobby

10.03.2016 kl. 08:29
Gammel er du nok ikkje da. HVor gammel var du da du ble mor da. ?

Skriv en ny kommentar

Tone

Mamma, kone, sykepleier og strikkeslave. Her er hverdagen min i garnets floker, -på godt og vondt.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits