Kjører dobbelt.

  • 05.03.2016 kl. 22:22

I dag ble det dobbelt opp. Satt å strikka på den saken i hverdagsalpakka. Jeg har funnet et mønster på nett som jeg syntes så røft og tøft ut. Og der er jeg nå. Litt røft og tøft vil jeg ha, og jeg håper den blir det.

 

Men så kom jeg til å tenke på noe. Ja, jeg tenker en del innimellom også, -iallefall når hodet er på plass.

Hva skal jeg egentlig med en strikkasak til? Jeg har så mange at det tyter ut av garderobehyllene, -jeg har virkelig ikke behov for mer. Dette er 4. saken til meg selv, bare etter jul. Strikkebehovet mitt er betydelig større enn garderobekapasiteten min.

Og så tenkte jeg mer. Ja, jeg tror virkelig at det topplokket er der det skal være i dag, for det var da voldsomt for en tankevirksomhet på pågår.. Jeg tenkte på et tips som min trønderske svigerinne gav meg her om dagen. Et tips om et prosjekt som ble arrangert av Kirkens bymisjon. En hekledugnad som arrangeres for dem som tigger på gata. 

Det fikk meg til å hente frem heklekroken, -for å hekle ruter det kan jeg. Og hva er mer givende enn å hekle ruter, -og slippe alt det styret med å sy dem sammen. Samtidig får noen bruk for det jeg lager. Ja, det er jo vinn-vinn-situasjon. Men man kan jo ikke hekle ruter uten garn, -og garn, hvem kan det tenkes som har det mon tro? De der hodeløse kjøpene er ikka alltid like hodeløse, tro det eller ei.

 Så nå kjører jeg dobbelt, strikking til meg selv, ren egotripp, og hekling til kirkens bymisjon, halveis egotripp.

 

Men det er ikke bare på håndarbeidsfronten jeg har kjørt dobbelt i dag. Nei, se på disse to. De nærmest trygler om å bli vasket og klippet.

 Og det skjønner jeg godt, for det er på høy tid. Ja, for de bedende blikkene har INGENTING å gjøre med at jeg står rett ved siden av kjøleskapet. Å, nei, det er nok det badekaret de lengter etter. Så nå blir det dobbelt opp, med klipping og bading, -av Mira og Lavendel.

Og etterpå.......

 

Leeeeeenge etterpå, -så er de IKKE snurt og sur. Nei, IKKE I DET HELE TATT. De trøster ikke hverandre og konspirerer ikke om hvordan de skal finne seg et nytt hjem. Å, NEIDA.

 Nei, de ligger bare der og gleder seg til å få begynt å få brukt de mariusgenserne igjen. For det vet de, når matmor har fjærna pelsen sånn at de nesten er nakne, så må genserne på. De fryktelige klærne som blir  tredd de nedover kroppen hver gang de skal på tur. Ja, de er bare så hoppende glad for den tanken.

 For å si det sånn, det tyter litt i garderoben deres også, -av strikkasaker. Da er det godt at Kirkens bymisjon finnes. Sånn at man sende bort noe av alt en lager.

 

#Kirkensbymisjon. #Mangerutersma #garn #strikking #Dobbeltopp

16 Kommentarer

fruensvilje

05.03.2016 kl. 23:46
ja du trenger flere å kunne strikke til ) bymisjonen var en god sak og lappeteppe er både varmt og flott )) nydelige vovser da

Tone

09.03.2016 kl. 17:50
fruensvilje: Takk :)

karidansen

06.03.2016 kl. 00:09
Ha-ha...Du kan få sagt det. Visst er det vinn-vinn-situasjon når du får utløp for håndarbeidskløa, og Kirkens Bymisjon får hjelp til å gi. Og ja, jeg er ikke ETT sekund i tvil om at de bissevofsene LENGTET etter det badet. Håper de ikke sprellet klorte og glefset like mye som katta mi gjorde da jeg måtte understellsspyle henne etter tulipanspisinga! ;)

Tone

09.03.2016 kl. 17:51
karidansen: De hater det jo, men forholder seg rolig :) :D

fjellgeitbundingen

06.03.2016 kl. 07:36
Hi hi, snurrer film i hodet mitt av alle innleggene dine om alt garnet som ble med deg ut fra butikkene den siste tida, og synes ikke det er det minste rart om du må kjøpe flere oppbevaringsplasser til garnet. Er bra fullt hos meg også, enda jeg ikke har kjøpt så masse nytt garn, så blir det innemellom med litt her og litt der, og det tar jo tid å strikke opp et nøste med full jobb, hus og unger. Selv om man tar nettene til hjelp ;) Vet noen begynte her på blogg begynte å legge av en tier på sparebørse for hvert garnnøste man bruker opp, og det lure med det er jo å foretrekke garnet som alt er i hus..Selv prøver jeg å strikke opp garnet jeg har først, men skjærer seg innemellom. Ja, he he går innemellom skikkelig på tryne. For jeg elsker garn og håndarbeidsblader og bøker. Men nå har jeg som mål å la være å kjøpe om jeg ikke skal lage noe fra heftet eller boka..Ikke alltid det holder, men er jo greit å ha hodet litt med seg når det florerer av sånn i butikkhyllene..

Tone

09.03.2016 kl. 17:52
fjellgeitbundingen: Der er problemet. Jeg har sjeldent hodet med meg. :)

Siv Svanem

06.03.2016 kl. 09:18
Du er en kløpper med strikkepinnene og hobbyer dte koster jo. Sånn er det bare.

Tone

09.03.2016 kl. 17:52
Siv Svanem: Takk. ja, sånn er det. :)

gretashobby

06.03.2016 kl. 12:27
Du fikk gjort mye i går skjønner eg. Og dei firbeinte dei tilgir deg nok veldig frt. Og dei blir jo fine når dei går på tur i dei fine genserne sine. Det er ikkje dumt å gjøre noe for andre også. Og du som liker å hekle kan vel godt hekle ruter til bymisjonen. Så lykke til. Og håper søndagen din er topp

Tone

09.03.2016 kl. 17:53
gretashobby: Jeg pleier å bli tilgitt etter at de har furtet litt. :) Men begynner å bli vant til den biten nå. :) Joda, kan godt hekle noen ruter jeg. :)

Fruemmel

06.03.2016 kl. 12:57
Så bra at du har funnet ut av hvordan du skal fordele det! Flott tiltak å hekle til bymisjonen, og at de tar det videre. Her blir alt restegarnet brukt til pledd til barnebarna. Og siden det stadig kommer ett nytt barnebarn, så har jeg lite garn til overs. I tillegg til at jeg alltid har noen å strikke til ;)

Tone

09.03.2016 kl. 17:54
Fruemmel: Å, det var lurt. Jeg kan jo nesten ikke vente til jeg får barnebarn. Har en ide om at jeg kommer til å anskaffe meg en masse restegarn :)

Oldemorbloggen

06.03.2016 kl. 17:15
Det er ikkje alle som gidd å strikke til bymisjonen, det er eit bra tiltak. Eg nøyer meg med å strikke til Eventyrskogen, det er ein slags bymisjon det og.

Tone

09.03.2016 kl. 17:55
Oldemorbloggen: Eventyrskogen er helt klart en bymisjon det også. :) Det har du jo til og med fått vite av kongen. :)

tepausen.blogg.no

06.03.2016 kl. 21:24
Skal si du strikker, så flink du er. Å for noen søte hunder da <3

Tone

09.03.2016 kl. 17:57
tepausen.blogg.no: Tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

Tone

Mamma, kone, sykepleier og strikkeslave. Her er hverdagen min i garnets floker, -på godt og vondt.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits