Nei, i natt har jeg ikke vært på påskevandring.

  • 01.03.2016 kl. 19:55

I natt har jeg IKKE vært på påskevandring. Nei, sånne skiturer som i går natt var jeg godt forskånet mot denne natten. For i natt var jeg godt plassert i sofaen, sammen med den sjøgrønne genseren jeg strikker på.  Jeg fikk nemlig en sånn trang til å se mønsteret vokse, se hvordan fargene ble sammen, om det funket.

Ja, når man sitter sånn på natten og tenker bare en runde til, blir det fort til at man tenker akkurat den tanken ganske mange ganger. Og det er litt spennende med sånt restegarnstrikk, for man vet liksom aldri helt hvor det ender og hvordan restegarnfargene blir sammen.

Jeg skulle jo  egentlig strikke det mønsteret her.

 Men i natt klarte jeg ikke å finne den oppskrifta. Nei, jeg visste at jeg hadde lagra det på ei billedfil. Men den filen var uhorvelig vanskelig å spore opp i natt. Etter flere leteaksjoner, kom jeg på at den var jo inne på datra sin PC, den som jeg lånte i ferien. Og både datra og den datamaskinen befant seg på Sortland på en hybel, forhåpentligvis i hvilemodus begge to. Det var i grunnen litt synd det, siden jeg akkurat denne natten hadde en sånn trang til å se et mønster på den genseren. 

Nå er det sikkert noen av dere som tenker at jeg prøvde meg på en oppvekking av Sortlandsdatra, denne natten, for å få henne til å sende over den filen. Ja, det hadde vel vært likt meg.

Men der går grensen, nei, så gal er jeg altså ikke. Det får da være måte på. Det er jo mye lurere å bare gå inn i sengen å sove fram til neste dag, når datra er våken nok til å få sendt over den oppskrifta.

Men der går grensa, nei, det får da være måte på snusfornuft. Man kan jo ikke legge seg når man er innstilt på å se et mønster vokse.  

Så i natt var det bare å finne noe nytt å ha på toppen av den genseren. Det forstår jo alle. Man legger seg ikke å vente på å få en oppskrift, når man har fått en sånn der trang til å se et mønster vokse midt på natten. Da var det jo godt at jeg akkurat har fått tak i denne boka her.


 

Og at jeg fant et mønster som framstod ganske så passende til de fargene jeg hadde. 

 


Så jeg strikket og strikket, runde på runde.. Og med runder på 416 masker, går det jo ikke akkurat fort. Nei, det går så forbasket tregt. Men klokka fire, hadde jeg fått nok. Ja, da var den der runde-på-runde-trangen blitt betydelig dempet, og jeg fant senga. Nei, jeg tuller ikkke. Jeg fant senga og tenkte; "så snart ungene er dratt på skolen i morgen tar jeg meg en sånn høneblund. Ja, det går helt utmerket det, å få tatt igjen litt av den søvnen man spanderte på en sjøgrønn genser med innslag av islandsstrikk...". Ja, det tenkte jeg idet jeg skled inn i drømmeland. Og gjett hvilken drøm.... ja, det var IKKE påskevandring på ski, for å si det sånn. 

Det var bare det at neste morgen, ja, den morgenen som kom i dag, viste det seg at den yngste datra ikke var frisk nok til å dra på skolen. Den tanken tenkte jeg ikke i natt da jeg satt våken og strikka, nei.  

Men jeg bestemte meg for å verken tenke på høneblunder eller strikkegensrer i dag, men bare være mamma så godt jeg kunne. 

Og det kan by på utfordringe når man har hatt sånn omgang-på omgang-trang på natta. Ja, da tenker jeg strikkeomganger og ikke andre omganger man fort kan tenke på om man har livlig natte-fantasi. 

Da er det godt at man har fått et tips fra den datra som er betydelig eldre. Det tipset heter FRES.


 

Og jeg har vært skeptisk til sånt noe. Hvorfor ta en sånn koffeintablett for å våkne til, når man bare kan helle inn på med en kopp kaffe eller to? Ja, den diskusjonen har jeg hatt med datra også, ho eldste, som er blitt en FRES-forbruker. Da var det kanskje litt dumt at ho fikk meg til å smake et svakt og trett øyeblikk i ferien vår. Ja, den ferieturen vi var samen på  i forrige uke..

 


 

Det var saker det. Og jeg må innrømme,  at dette vidundervåknemiddelet er ikke så hard for en sart mage som min, som en kopp kaffe kan være. 

Så heldig for meg i dag, investerte jeg i sånne FRES i går. Og overraskende nok, var det til helsekost jeg måtte dra for å gjøre en sånn investering. Og på helsekost der selger de jo helsestoff, vil jeg tro, så skepsisen min, den er ikke SÅ påtrengende lenger. Den virker også, til å våkne på, iallefall en stund.

 

Nei, i dag har jeg ikke gjort noe håndarbed. Jeg har bare vært mamma, så godt jeg kunne.  Og etterhvert ble jeg også en ganske god husarbeidsdame også. NEI, JEG TULLER IKKE. Jeg har vasket hus og klær og pyntet og plantet og bakt brød og .... Nei, det er altså ikke tull. Jeg har til og med et bildebevis.

 


 

Ikke en aldri så liten strikkemaske har jeg tatt i dag.... 

Men jeg har kikket. Nei, ikke klikket, men KIKKET. Jeg har sett på det laget i natt, flere ganger. Og jeg har en liten følelse av at det ikke holder mål. Ja, for det er ikke alltid det blir som man tenker og kanskje tror... Så det kan fort skje at det blir til at jeg må trø til med opprekking, og kanskje ringe datra for å få den oppskrifta tilsendt.

 


 

Men det skal jeg ikke bestemme nå. Nei, det er jo knapt blitt kveld og ennå er det lenge til natt. 

 

#strikk #nattevåk #omgang #håndarbeid

 

 

 

 

 

 

19 Kommentarer

annebe

01.03.2016 kl. 20:02
Bra det ikke ble slike turer flere netter på rad..hehe.. Kjempekoselig mønster på de genserne :) Hyggelig med en slik mamma og husmordag...kos deg med kvelden :))

Tone

01.03.2016 kl. 20:35
annebe: :) Ikke sant. Takk. Ha en fin kveld, du også. :)

tepausen.blogg.no

01.03.2016 kl. 20:02
Ønsker deg en riktig så god kveld

Tone

01.03.2016 kl. 20:35
tepausen.blogg.no: Ha en god kveld du også :)

fjellgeitbundingen

01.03.2016 kl. 20:50
Huff, ja sånn kan det gå etter slike netter. Håper du får en tidelig kveld i kveld.

Tone

01.03.2016 kl. 20:58
fjellgeitbundingen: :) Jeg skal prøve å snakke hardt til meg selv. :)

Mariell

01.03.2016 kl. 21:25
Jag har precis lært mig sticka, nu strax innan julen. Och jag har redan blivit helt besatt. Klarar inte hålla budget, och kommer hem med stickepinnar och garn fast att jag INTE skulle køpa något... och skriver på facebook att jag ønskar mig garn i julklapp.

Så kan gott førstå att man sitter uppe før sent uppå natten / morgonen :-)

men inte gør det inatt :-D

Tone

03.03.2016 kl. 22:20
Mariell: Så herlig. Det høres ut som om du også er hekta. :)

fruensvilje

01.03.2016 kl. 21:26
greit å bare være mamma også,og eg ønsker datteren din god bedring.Når det gjelder nattstrikkingen skjønner jeg ikke hvordan du greier å holde oppe øyenlokka hi hi,no likte eg mønsteret ,det ser fresht ut )) men du får no kjenne på magefølelsen.Men jeg sier det jeg,jeg hadde ikke rekt det oppatt,over 400 masker,nei det hadde eg ikke orket ))

Tone

03.03.2016 kl. 22:21
fruensvilje: Det ble ikke opprekking, nei. Jeg tror jeg er et naturlig b-menneske, for jeg våkner litt sånn til på kveldene. Blir ikke trett for langt utpå natt.. :/

tepausen.blogg.no

01.03.2016 kl. 22:04
Takk for det ♡♡♡♡

Oldemorbloggen

01.03.2016 kl. 23:16
Eg syns eg er natterangler, som ofte sit oppe til 0030, men du tar kaka. Som regel tvingar eg meg til sengs, sjøl om eg har lyst til å sitje oppe å strikke.

Tone

03.03.2016 kl. 22:22
Oldemorbloggen: Jeg er ikke så god til å tvinge meg, det er nok der jeg trenger et kurs. :)

gretashobby

02.03.2016 kl. 08:34
Du altså. Sitte oppe slik på natta. Skjønner ikkje at det er mulig. Tenk om vi hadde vore sammen. Da hadde vi kunne sove på skift hehe.

Kor gammel er den yngste dattra da? Det har eg ikkje fått med meg.

Flink var du i går da. Håper bare at du ikkje sat oppe i natt og strikket at. For da er jo dagen i dag ødelagt også. Men du gjør som du gjør :). Så håper eg dagen i dag blir god uansett. klem

Tone

03.03.2016 kl. 22:26
gretashobby: Hehe, skift-våker ja. :) Vi kunne jo ha hatt samme strikketøy da, siden vi ikke var våken samtidig, mener jeg.
Yngste datra mi er 13. -snart 19 :) Jeg er visst ganske så håpløs med den søvnen. :)

maiken

03.03.2016 kl. 00:47
Ikke bare jeg som sitter oppe til 04 om natten altså? Ikke gjør det til noen vane, er ikke verdt det...

Så flotte farger det er på den genseren...

Og takk for tips med fres, kanskje jeg skal kjøpe det...

Tone

03.03.2016 kl. 22:34
maiken: Nei, jeg tror egentlig at vi er ganske mange... :D Takk.
Kjøp fres, men ikke drikk for masse. Jeg får hjertebank etter to på rappen... :)

Ramona2010

04.03.2016 kl. 16:27
Rart med den sykdommen. Kommer aldri når det passer oss ;) Håper dattra er på bena igjen nå. Jeg leser meg oppover. Mye mer spennende. Men du, du har nesten lik kjøkkenmaskin som meg! Den ser litt nyere ut, men er matt i knottene. Legg gjerne ut noen gode brødoppskrifter, det er det manko på her føler jeg.

Synes den genseren din blir fin jeg. Likte mønteret veldig så godt også.

Tone

05.03.2016 kl. 22:34
Ramona2010:Tusen takk. Ja, jeg bruker for det meste å bake brød med kaldheving og lite gjær. De blir grove og saftige og ungene elsker dem. :)

Skriv en ny kommentar

Tone

Mamma, kone, sykepleier og strikkeslave. Her er hverdagen min i garnets floker, -på godt og vondt.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits