En nokså forvirrende dag.

  • 29.02.2016 kl. 20:32

I dag er en sånn dag med masse forvirring. Ja, jeg var helt uttafør allerede i morges. Det er nå ikke annet å vente, når man har vært på skitur hele natta. Ja, det var ikke bare en skitur, det var PÅSKEVANDRING med salmesang. Og selv om jeg hater skiturer, så var ikke det med ski det mest slitsomme. Det var heller å organisere og motivere hele skolen til min sønn Brage, til å være med på denne skituren. Nei, ikke hele skolen nei, lærerne fikk fri selvfølgelig. Det var bare ungene som måtte bli med på den skituren, og bidra med underholdning og håndarbeidsprodukter som skulle selges, -til alle sykehjemspasientene, jeg også fikk med på den skituren. Ja, uansett alder og diagnoser, fikk jeg ALLE på sykehjemmet her i Bø også med på den turen, bortsett fra personalet da, de fikk selvfølgelig fri. Det var bare pasientene som måtte opp og ut på ski -helt til Skårvågen, på PÅSKEVANDRING. I Skårvågen var det altså PÅSKEMESSE, i god tradisjonell,... ehhh... katolsk stil, med salg av håndarbeidsprodukter, til inntekt for flyktningene. Og når jeg tenker meg om, var det vel heller ikke selve den turen og organiseringa av den jeg slet mest med i natt. Nei, det var å bli ferdig med alt det håndarbeidet som skulle selges på den påskemessa, som var verst. Jeg heklet og jeg strikket, mens jeg kjeftet og organiserte og fikk folk opp og med på ski. Ja, jeg lagde til og med en og annen julemus, i hui og hast, selv om det egentlig passer seg dårlig med juleprodukter, sånn på en påskemesse, mener jeg.Så da jeg våknet i morges, var jeg engentlig glad for at klokka ringte og at jeg ble befridd fra hele greia. Utrolig krevende med sånne drømmer.

Men jeg skal innrømme at jeg sov litt lenge i dag. Ja, for jeg har jo vært en uke på feriereise og så var det rett på helgejobbing. Så når endelig hverdagen kom og man kunne slappe litt av etter helg og ferie, da er det godt å sove litt utpå. 

Men i morges, så snart jeg er blitt realitetsorientert av meg selv om at en drøm, bare er en drøm, og jeg er ikke totaltraumatisert heller, av den natta, -kommer jeg på hvilken dag det er i dag.

Det er en sånn dag, der jeg skal reise i mange timer, for å sitte på et sykehusventerom en stund, for å få ta et CT-bilde som bare tar noen få minutter. Og når jeg tenker på det, så tenker jeg ikke først og fremst på hva det CT-bilde vil vise, eller på hva jeg skal ta opp av fryseren til middagsmat når vi kommer hjem, eller på hvilke klær jeg skal finne fram til turen. Nei, ingen av de delene tenker jeg på denne formiddagen. Jeg tenker; "HVA I ALL VERDEN SKAL JEG STRIKKE PÅ HELE DEN LANGE TUREN".

Jeg holder jo på med den genseren i hverdagsalpakka.Og jeg er nesten ferdig med det siste ermet. (HA! Der klarte jeg å få det helt riktig, tror jeg. BØYNING i rette kjønn. ET ERME, ERMET!!! Jubelbrustakk ). Dilemmaet er at ermet blir ferdig lenge før jeg er kommet til sykehuset, og da starter jo et mønster i flere farger. Jeg kan ikke strikke mønster i flere farger, når jeg kjører bil. Ja, selv om jeg ikke sitter bak rattet, klarer jeg rett og slett ikke det. Jeg blir så bilsyk av å se på strikketøyet når jeg strikker i bil. Og såpass vet jeg om sykehusopphold, det er ikke lurt å være syk når man skal dit. Nei, man skal ha overskudd og føle seg i ganske god form for å gå inn de dørene. Så strikke særlig lenge på den hverdagsgenseren, det kan jeg ikke i dag iallefall.

Men problemet er  jo ikke særlig stort da, ikke noe å lage så mye pes rundt. Det er egentlig bare å ta med noe restegarn, Noen nøster av det babyalpaca-silk-garmet, jeg har en mengde av. Jeg har hørt at det blir etterspurt luer på noen sykehus, pga det med bivirkninger av Cellegift og håravfall og sånt. Da er jo dette myke garnet perfekt til et sånt formål.

Da oppdager jeg at BYPINNEN, ja den der ekslusive kubepinnen som jeg kjøpte i storbyen, den sitter på hverdagsgenseren.


 

Og har man først kjent på opplevelsen med sånt eksklusivitet, så går man ikke tilbake til sånt man brukte før i tiden, da mener jeg tiden før ferien vår i forrige uke. Nei, det ville jo vært et tilbakesteg, så her må det strikkes ferdig, det ermet altså, så man får pinnen frigjort til luestrikk. Det er bare å pakke mest mulig med i den STORE baggen og håpe det ordner seg rundt neste sving. Iallefall i en av alle de svingene vi skal rundt før vi er på Sykehuset.

 Ja, det går egentlig såpass fort i mine indre personlige svinger også i dag, så på et sykehustoalett, en god stund senere, oppdager jeg at ikke alt er kommet på kroppen rett vei denne morgenen. Men gode Gud, jeg har da klær på, så sånne bagateller får en heller leve med.

Jeg oppdager også at jeg slett ikke har fått frigjort den pinnen heller. Det gikk ikke så fort som jeg trodde. Men om det har med ERMET eller ARMENE å gjøre, skal være usagt. Det kan ha noe med hode å gjøre også, at jeg har en tendens til å feilberegne tiden det tar å strikke et erme med to armer (Bingo igjen).

Da var det jo kjempebra at vi måtte på NAF en tur.... ja, at den oljelampa begynte å lyse, og vi måtte vente der på et oljeskift en GOD stund. Sånn at jeg fikk frigjort den eksklusive kubepinnen og fikk starta på et luestrikk.
 Godt hjemme igjen, konstanterer jeg at jeg har egentlig alt for mye å ta meg til. Ja, i tillegg til å lage middag, rydde hus og hjelpe til med lekser og alt sånt som også kan kreves av en håndarbeidsdame. For om jeg tidligere på dagen lurte på hva jeg skulle gjøre av håndarbeid på den lange turen, ja, da er ikke dilemmaet blitt noe mindre nå. For mønsteret skal på, og det MÅ jeg bare få sett den dagen som heter i dag. Iallefall litt av det, en start. Samtidig så er det klart at den lua må bli ferdig, for den der eksklusive kubepinnen, sitter jo der nå....

Jeg er ikke bedre enn at jeg blir litt forvirret av sånt.Men i natt skal jeg iallefall ikke på påskevandring. Der går grensen.

 

#Håndarbeid #bilstrikk #gal #forvirret #Strikk #Dinglemus #Dilemmaer

15 Kommentarer

tepausen.blogg.no

29.02.2016 kl. 21:10
Nydelig bilde av deg

Tone

01.03.2016 kl. 20:28
tepausen.blogg.no: Takk :)

karidansen

29.02.2016 kl. 21:20
Gratulerer med nytt design på bloggen! Litt av en drøm...Nydelig farge på den turkise genseren!. Jeg har gått med genseren bak fram, vrang, med prislappen på....og med strømpebuksa fra i går inni buksa. Her i høst kom sjefen innom boligen der jeg jobber : Kari, jeg tror du har tatt på deg blusa vrang idag!", hvisket hun. Og det hadde jeg........ ;)

Tone

01.03.2016 kl. 20:32
karidansen: Tusen takk. Hehe, ja, sånn kan jeg også holde på. Det var så mange som kommenterte at jeg hadde buksa att fram en gang på rapporten, ja det var en sånn uniformbukse, at jeg bare reiste meg opp der og da og skifta om!!! Heldigvis for meg så er vi bare jenter på jobben. :)

anita

29.02.2016 kl. 21:35
Kjempe flott bilde av deg 😊😊 håper du ikke var for sliten I morres😂😂

Må også si jeg blir så glad å lese bloggen din du skiver så knakende god

klem fra meg

Tone

01.03.2016 kl. 20:32
anita: Tusen takk :) Klem

fruensvilje

29.02.2016 kl. 22:53
godt det bare var en drøm,for hadde du laget alle dei julemusene nå da hadde jeg lurt på hva dine hender er laget av hi hi,for hos deg går det fort ))

Tone

01.03.2016 kl. 20:32
fruensvilje: Phu... ja, det er jeg også veldig glad for. :)

Merethe Høili Johansen

01.03.2016 kl. 04:35
Så bra du skriver, veldig morsomt å lese :D

Tone

01.03.2016 kl. 20:33
Merethe Høili Johansen: Tusen takk :)

gretashobby

01.03.2016 kl. 09:47
Å herlig het for en kreativitet, energi og fantasi du har. Ikkje rart at det skjer mye når du skal sove også.

Nye pinner er kjekt. Og stålpinner er hvertfall sagablott for lenge siden her. Skal strikke i daag eg også, men no skal eg lage polarbrød. Og eg gleder meg til lunch. Ha ein fin dag. klem

Tone

01.03.2016 kl. 20:34
gretashobby: Du er jammen driftig. I dag har jeg ikke energi!! :)

maiken

02.03.2016 kl. 02:31
Så flott ny header!( om det er riktig ord...:)

Drømmer er ikke bare drømmer! Det er sunt å drømme, og bare prøv å analysere de litt, det er ganske gøy. Jeg husker ofte drømmer og finner ofte ut hvorfor jeg har drømt akkurat det. For det er merkelig med denne underbevisstheten vår , hvordan den kan lage egne historier av det man har tenkt på, opplevd, bekymringer, problemer som må løses, fragmenter av så mye...Drømmer kan være spennende....

Tone

03.03.2016 kl. 22:24
maiken: Tusen takk:) Nei, jeg vet. Jeg er utrolig god på å drømme merkelige drømmer. Men det er nok fordi jeg er nokså merkelig :) MEN jeg drømmer bare artige drømmer, aldri sånne som jeg er redd for å få igjen. :)

Ramona2010

04.03.2016 kl. 16:20
Kjære for ei natt. Vet ikke hva som er verst jeg. Den natta der med påskevanding eller mine to uten noe søvn ( ja det gikk vist ikke så bra så tok en tur ned for telling).

Jammen smart med lue til kreftpasienter. Det har jeg ikke tenkt på. Like den tanken der. Og du er nå rask med pinnene. Har du cube pinner som er løs veier i eller faste? Jeg prøve knitpro sine med løs vaier, men de bare knakk og knakk. Solgte de pinnene.

Skriv en ny kommentar

Tone

Mamma, kone, sykepleier og strikkeslave. Her er hverdagen min i garnets floker, -på godt og vondt.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits