Nei, man forhandler altså ikke om strikketøy, det er uhørt.

  • 15.02.2016 kl. 17:52

Jeg og min eldste datter skal reise bort sammen. Vi reiser på lørdag og blir borte en ukes tid. Ho er snart 18 og har bodd hjemmefra på hybel i halvannet år nå. Det føles nesten som om jeg aldri ser henne. Men nå reiser vi på tur sammen Det skal bli godt. Bare avslapping og kos. Vi skal bo noen dager hos familie og noen dager på hotell. Ja, bare kos og avslapping, -og strikking da.

 Min datter er helt besatt etter å gjøre lekser. Det skal hun ha, "flink-pike"-syndromet er vanskelig å riste av henne, selv om jeg har forsøkt i mange år. Mens andre mødre betalte for antall seksere som ble utdelt på ungdomsskolen, lovte jeg ut 100 kroner for hver en toer hun våget å få. Det ble ingen sånne toer-hundrelapper på henne.

Derfor var jeg nokså klar på det i går. Da sa jeg til henne: "Du får ikke lov å ha med deg en eneste leksebok til Oslo. Jeg vil ikke se en eneste matte- eller kjemibok der". Og det sa jeg virkelig nokså BESTEMT og TYDELIG til henne. Jeg syntes det var godt å få det sagt og regnet med at det ikke var noe mer å diskutere. Men ho skulle til å protestere, ho åpna så vidt munnen, så jeg tilføyde raskt .... "neineinei, skal jeg betale turen, skal ALLE skolebøkene være hjemme". Sånn blir det bare. Det forble stilt.

 

Ja, jeg håpet i alle fall at det skulle forbli stille, at alt bare ble vedtatt og godtatt sånn helt uten videre. Men der tok jeg feil. For jeg hadde en sånn der svigersøster sittende ved siden av meg. Jo, som regel er det veldig fint å ha svigersøstre sittende ved siden av seg. Men denne svigersøstra mi er veldig klok, det kan hende at det har noe å gjøre med at hun er pedagogoisk sjef og sitter på skolekontoret i kommunen. Men det kan være noe hun bare er, fordi hun er den hun er. Vi kan jo kalle henne Liv-Karin for anledningen. Og ho lot det ikke være stille, ikke så veldig i alle fall.

Ho så rett på datra mi og sa: "Du vet at sånt kan forhandles om, du har sterke kort på hånden å forhandle med". Hjelp. JA, HO SA DET. Og det var da jeg kjente en inderlig trang til å sende henne svigersøsterblikket... ja, det der, "nå må du ikke si så mye klokt til datra mi, -blikk" Ja, det blikket som datra mi ikke skal oppfatte, men som svigersøstre skal forstå alt av. Jeg kan prøve å demonstrere det blikket her.

 

 

Men det ble litt vanskelig å sende det blikket, siden ho satt rett ved siden av.... Jeg kunne jo ha gitt henne et lite sidedytt, men det kom jeg ikke på i farta, for jeg hadde fult opp med å sende min datter et; "Nå må du ikke oppfatte hva hun egentlig mente-blikk" Ja, et sånt blikk er helt annerledes og mye mer uskyldig. Jeg kan prøve å demonstrere det her.

 For man forhandler altså IKKE om strikketøy. Nei, der går grensen, bøkene kan ho klare seg uten, strikketøyet må jeg ha, ja, det her noe HELT annet

 

Men det datter-blikket, det virket. For ho sa bare; "Får ikke jeg ha bøkene med, får du ikke ha PC med, sånn at du får blogget" Phu.... blogge nei, det kan jeg klare meg uten. Og vi ler alle sammen .... og jeg puster lettet ut.

 

 

Det trodde jeg i alle fall, at nå var diskusjonen over, men det er en gang iblant sånn at svigersøstre absolutt skal UTDYPE så grådig. Og ho som vi for anledningen kan kalle for Liv-Karin, ho kan det der med å utdype også, ganske godt.... Så det ble presisert at muligens var strikketøyet et bedre forhandlingskort.

Jeg skjelver i klærne og kikker på datra..... og glemmer helt og gi ho ved siden av den der svigersøsterdytten i siden. Men heldigvis har jeg en svært forståelsesfull datter. Ho har forstått at strikketøy, det forhandler man ikke om. Nei, der går grensen, ho bare ser på meg og skjønner med det samme, at det finnes en grense for alt. Også for mammaer, -så ho forblir stille. Der går grensa for denne dama. Nei, man forhandler ikke om strikketøy. Det er uhørt.

 

#forhandlinger #strikkedame #strikkeavhengighet #håndarbeid #datter #svigersøster

 

16 Kommentarer

fruensvilje

15.02.2016 kl. 18:41
he he ,så koselig att dere skal på tur sammen da ) men jeg er enig,strikketøy kan ikke sammenlignes med å sitte fordypet i bøker og pc,en kan være sosial og prate samtidig som en strikker ,så det så )

Tone

17.02.2016 kl. 15:31
fruensvilje: Ikke sant :)

karidansen

15.02.2016 kl. 20:09
Nei , man forhandler ikke om strikketøy med Toneart...DET forstår jeg! Har aldri hørt at noen har utlover belønning for toere, men om noen lider av "Flink -pike"-syndromet, så kan det være på sin plass. Jeg har aldri lovet penger for seksere. (Ikke for noen karakterer forresten) Hadde jeg lovet sekser-belønning, hadde jeg uansett sluppet billig unna her i huset for å si det slik. Tror det har forekommet færre enn ti ganger i historien at noen av mine tre har kommet hjem med noe slikt! ;)

Tone

17.02.2016 kl. 15:32
karidansen: Nei, det gjør man jo ikke :) Det er nå godt at unger er forskjellige. OG bare de har det bra og får gode liv, så er de karakterene ikke viktig. :)

maiken

15.02.2016 kl. 20:11
Ha, ha, så bra et innlegg! Det er mye som kan forhandles om ja....:)

Jammen kan du være stolt av din flinke datter!

Håper dere får en kjempefin tur, og ikke forhandle så mye...

Tone

17.02.2016 kl. 15:33
maiken: Takk og takk. Vi skal kose oss masse. :)

tepausen.blogg.no

15.02.2016 kl. 22:56
Nei strikketøy er slettes ikke et forhandlings tema noen gang....

Tone

17.02.2016 kl. 15:34
tepausen.blogg.no: Nei, aldri :)

gretashobby

16.02.2016 kl. 14:08
Hei vennen. Så kjekt det blir med mor og datter tur til Oslo da. Godt at du har ei forståelsesfull datter som skjønner kvar grensen går. for strikketøy forhandler ein ikkje med nei hehe. Skulle bare mangle. Man kan la vere å strikke litt av og til, men bare fordi ein sjølv velger det. Ein må også ha det for hånden om ein ombestemmer seg.

Håper dere får fine dager i Oslo og der er noen fine garnforretniger der også. Bare i tilfelle du ikkje visste det. Kos dere og nyt det å vere bare på jentetur. Godt med mor og datter åleine tid. heilt klart. stor klem fra meg

Tone

17.02.2016 kl. 15:34
gretashobby: Hva!!!??? Er det garnbutikker i Oslo også??? Hjæææælp. :)

Hekleri og Ra

16.02.2016 kl. 18:50
Det er bare sånn det er. Håndarbeidet kan vi altså ikke bare kutte ut selv om det er mor-datter tur ;-) Ha en flott tur!

Tone

17.02.2016 kl. 15:35
Hekleri og Ra: Nei, det kan vi ikke. :) Tusen takk :)

fjellgeitbundingen

16.02.2016 kl. 20:53
Flotte datter di :) Håper dere får en fin tur. Fin "kuvøse" du har laget :)

Tone

17.02.2016 kl. 15:35
fjellgeitbundingen: Takk. :)

17.02.2016 kl. 08:40
Ho,ho,ho.... Morsomt, morsomt!. God tur til Oslo :)

Tone

17.02.2016 kl. 15:38
Anonym: Takk:)

Skriv en ny kommentar

Tone

Mamma, kone, sykepleier og strikkeslave. Her er hverdagen min i garnets floker, -på godt og vondt.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits