NEI, JEG ROTER IKKE, JEG RYDDER!!!

  • 11.02.2016 kl. 10:19

I går rydda jeg. NEI, JEG ROTA IKKE, jeg rydda. Ja, for det du ser her, har ingenting med roting å gjøre. Nei, her foregår det rydding. Det kan alle se. Og det er ikke til å spøke med. For å rydde i garn, er en svært utfordrende og krevende oppgave. Da skal du ha godt hodet, og tunga skal være på rett plass.

 

 

Har egentlig planlagt den ryddinga i flere dager, og årsaken lå her...

 


...i det garnet som mannen min henta på kiosken. Ja, ikke spør, på KIOSKEN, der stod det i en pose, og var visst myntet på meg. Men jeg fikk det kjempebillig, altså, og det er et nydelig alpacagarn, det bare mangler sånn lapp rundt midjen.

Uansett, det viste seg at det ble helt umulig å få det presset inn i en av garnskuffene. Ja, STOPP er STOPP, og på bordet sammen med det ferdiglagte puslespillet, nei der kan det jo ikke ligge i all evighet.

Så det var nesten påkrevd, -den ryddinga, altså.

 

DET ER BARE DET AT JEG ER SÅ VELDIG DÅRLIG PÅ Å RYDDE I GARN. Det er ikke fordi jeg er spesielt lat eller at jeg ikke rydder så mye ellers. Nei, jeg er egentlig ganske god på det å sortere og kategorisere. Det er bare det at når akkurat det skal gjøres med garn, ja, så blir det helt KAOTISK i hodet mitt. For etter over 30 år i garnforbrukerbransjen, så må jeg bare si,  DET ER UMULIG Å FÅ ET SYSTEM Å SORTERE RESTEGARN ETTER.

I kjøkkenskuffa, der er det lett. Ostehøvler ligger inn under kategorien ostehøvler. Kakespader ligger inn under kategorien kakespader. Det der det kan jeg også klare.

 


Ja, nå kan det se ut som om vi spiser veldig mye kaker. Men det gjør vi altså ikke, vi har bare veldig mange kakespader.

Men å rydde i kjøkkenskuffa er altså lett. Slikkepotter sorteres inn under kategori slikkepotter.

 Men når det gjelder restegarn. Ja, da blir de der kategoriene helt kaotisk for meg.

For hvilke kategorier sorterer man garn inn under? Kvalitet? Farge? Bruk? Og innenfor kvalitet foreksempel, kan det jo underkategoriseres i både bruk og farge, men inn under farge, kan det jo egentlig også underkategoriseres både i kvalitet og bruk, og mange andre kategorier. JA, VÆRSÅGOD, BLI SPRØ!!

 

Men jeg starta fint med å sortere tynt bomullsgarn, for seg. Ja, det blir jo kategori Tynt bomullsgarn. Den er grei. Og tynt bomullsgarn, er jo som oftest babygarn da. JA, DER KOM DEN!! Ok, jeg forandrer på det da, -til kategori Babygarn.  Så sorterer jeg inn alt babygarn jeg kan se, og plutselig er mesteparten av det som i utgangspunktet var tynt bomullsgarn, blitt til tynt ullgarn, med innslag av bomull. Og nesten halvparten av alt garnet mitt går inn under den kategorien.... SÅNN KAN JEG JO IKKE HA DET!!! Å hive halvparten av garnet inn under EN kategori, er IKKE rydding. NEI, det er ikke rydding, det er bare TULL.

Så jeg må lage nye kategorier, helt klart!!  Det blir kategorien Barnebarngarn hvis det blir en jente.

 Og den var jeg ganske forøyd med. Men da må man ha en kategori for det andre kjønnet også. Barnebarngarn hvis det blir en gutt.

 Og jeg er forholdsvis godt fornøyd med den også, til jeg kommer på at det meste i denne kategorien, er det garnet jeg brukte i den kjolen jeg strikket til meg selv i sommer!!!! Jommen sa man guttebarnebarn!

 Jeg svelger unna, og bestemmer meg, - for å ikke ombestemme meg.

Og er det guttefarger, og jentefarger, så er det også, sånne farger som må inn under kategorien Barnebarngarn hvis man er usikker på om det blir gutt eller jente.


Da må jeg være fornøyd, da, for jeg har en følelse av at disse kategoriene blir liggende urørt i ganske mange år ennå.... Hvis jeg ikke forandrer på det da, og sorterer inn under kategori Babygarn hvis man er usikker på om det blir gutt eller jente. Da kan jeg jo bruke det til hvilken som helst baby, om man er usikker på om det blir gutt eller jente, da..

 

Og utover dagen blir mange flotte kategorier laget.  Her e for eksempel Tror det er Sisu, men ikke helt sikker-kategorien.

 Nesten helt sikker på at det er Nepal, men kan brukes til puter om jeg kjøper en ny fin bunnfarge-kategorien.Her er kategorien Pusigarn, -stort sett.Og da jeg var på mitt mest utbrende, sent i prosessen, ble det bare kategori Rødt.

 


Og enda ble det mange, mange andre kategorier, og sprøere og sprøere ble jeg.

Men å kaste, ja, det er jeg ikke særlig god på, i alle fall ikke når det gjelder garn, da. Men på slutten ble det påkrevd. Noe måtte bare i søpla.

 Og godt var det, ellers så hadde det jo aldri blitt plass til alt det det skulle bli plass til....

 

Det rare er bare, at da jeg våknet i morges, så lå det noe fint alpacagarn på bordet, sammen med det ferdiglagte puslespillet.... Og uansett hvor mye jeg forsøkte, så var det plent umulig å få det presset inn i de fint kategoriserte garnskuffene....


#restegarn #garn #garnopprydding #rydding #kategorisering

 

 

19 Kommentarer

tepausen.blogg.no

11.02.2016 kl. 10:58
Det er merkelig det med garn og system... Jeg har gitt opp men jeg vet hvor alt garnet er og det er det viktigste. Men jeg vet ikke kanskje akkurat hvor det nøstet er....

Men den som leter finner.

Nydelig kjole du har strikket

Tone

11.02.2016 kl. 20:31
tepausen.blogg.no: Fryktelig vanskelig det med garnrydding. :)

gryshverdag.blogg.no

11.02.2016 kl. 11:31
Huff, den ryddingen er ikke alltid like lett og i allefall når det er så mange kategorier man må forholde seg til.. Man kan jo bli både forvirret og fortvilet av mindre.. Du får sette deg ned med en kaffekopp, så kanskje det dukker opp en løsning ang alpacagarnet.. Ha uansett en strålende fin torsdag :)

Tone

11.02.2016 kl. 20:32
gryshverdag.blogg.no: Takk, det var et godt råd. Jeg må finne en løsning. Der kan det jo ikke ligge. :)

fruensvilje

11.02.2016 kl. 16:49
jeg var heldige og fikk hjelp til å rydde i mitt garnlager )) og jeg har plastkasser med lokk,dei står i kjelleren godt stablet oppå hverandre )) og alt det jeg ikke viste hva var eller hva jeg skulle bruke det til tok jeg med på strikkekafe ,det kunne brukes på et fellesprosjekt ,nemlig lappeteppe til et av bygdas basarer )) det ble 3 lappetepper hi hi.

Så er skuffen din full anbefaler eg innkjøp av plastkasser )) dei er virkelig supre ))

Tone

11.02.2016 kl. 20:35
fruensvilje: Det var lurt. Men jeg har tenkt det med plastbokser, og det hadde vært mer praktisk enn elfakurver, bare det at når man har bygd livsløpsstandard uten kjeller og uten loft, så er det veldig vanskelig å finne plass til plastkasser. Alt her er liksom inni skap. :) Men jeg tenkte tanken i går, bygg ut eller oppover på huset... :D

fjellgeitbundingen

11.02.2016 kl. 19:02
Hos meg putter jeg garnet i poser. Har merinoull i en, bomull i en, babyull i en, sterk i en, alpakka i en, perfekt i en annen, Big fabel i en, fabel i neste. Et nøste av hver sort i en annen kasse o.s.v. Er for fullt hos meg, men jobber med saken :) Nei, er vel ikke så lett å sortere garn og restegarn, samt hindre at det flyter.

Tone

11.02.2016 kl. 20:36
fjellgeitbundingen: Det er en utfordring det der restegarnet uansett... :)

tepausen.blogg.no

11.02.2016 kl. 20:45
Forstår det. Er det laget bok om det?

gryshverdag.blogg.no

11.02.2016 kl. 21:33
Men skulle du virkelig ikke få butt med det restegarnet ditt, så tar jeg det gjerne imot med stor glede :)

Tone

13.02.2016 kl. 14:36
gryshverdag.blogg.no: Det er egentlig ikke så mye å samle på. Mest smårester. : Men masse smårester. :)

Ann Karin

12.02.2016 kl. 03:07
åj, Her kjenne eg meg gått igjen . Pokker så vanskelig den sorteringen kan være . Å dei nøstene du bare tror kan være. Dei blir sjelden brukt hos meg. Nå har eg blitt flinkere med å stappe magebande til nøste ,inni nøste ,om eg ikke bruker opp hele.

Tone

13.02.2016 kl. 14:37
Ann Karin: Ikke sant. Burde bli flinkere underveis før det går så langt:)

fruensvilje

12.02.2016 kl. 08:58
hmmm da må du krympe lageret hi hi,strikk litt babytøy i alle farger ,så har du på lur om det skulle trenges og det tar mindre plass en garn nøster hi hi

Tone

13.02.2016 kl. 14:37
fruensvilje: Ikke sant. Eneste greia, å strikke det opp. :)

Oldemorbloggen

12.02.2016 kl. 09:01
Herremoses, kor eg kjente meg igjen i alt du skreiv. Kunne nesten tru det var mitt garnlager du viste og den floken, slik har eg hatt mange av, opp gjennom åra. Eg leste og lo og bladde tilbake. I det heile hadde eg ei hyggjestund. Og den kjolen då, den var knallfin. :-) Eg har tenkt å kjøpe boka Magisk rydding, kanskje det står noko om garnsortering der. Ha ein fin dag vidare.

Tone

13.02.2016 kl. 14:38
Oldemorbloggen: Hyggelig å høre. Ja, magisk rydding. Det hadde vært noe for meg. :)

karidansen

12.02.2016 kl. 09:26
Ha-ha....barnebarngarn! Det var et fint ord. Nei, ikke lett å holde orden og kategorisere SÅÅÅÅÅ mye garn! ;)

Tone

13.02.2016 kl. 14:38
karidansen: :) Nei, ikke lett. :)

Skriv en ny kommentar

Tone

Mamma, kone, sykepleier og strikkeslave. Her er hverdagen min i garnets floker, -på godt og vondt.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits