#DESIGNER eller #HERMEGÅS

  • 01.02.2016 kl. 22:13

Da er Harstadhelgen over, og vi er kommet hjem til ungene og hundene. 

En fin helg, i grunnen. Selv om vi ikke trengte noe som helst, -i det hele tatt, kom vi hjem med en ekstra damesokk. Det var jo det Nillegarnet, det som jeg ikke kunne unnvære, som var årsaken..

 Det var foresten godt å komme hjem til ungene. Anna på 13 hadde noe viktig å fortelle meg, SUPERVIKTIG, var det visst. "Mamma, se hvor ryddig det er her når dere ikke er hjemme"

HVA!!??? Det er ikke mulig? Hvorfor sier ho det til meg? Det er jo jeg som lager kosestemningen. Tenner lys og greier.... Men sjekk den kalenderen!!!!  Den har jo ingenting på et salongbord å gjøre!! Nei, det er da pappaen som roter, det kan nå alle se, ikke kom til meg med den du!!

Hverdagen er i gang. Eldstejenta på 18, som har tatt vare på hus og heim mens vi var borte, har reist tilbake til hybellivet. Kjæresten min har pakka kofferten og dratt, han også. Ja han dro nå egentlig bare noen hundre meter ned i veien her, da, på jobb. Han får jeg hente hjem igjen på fredag. Da er vakta over. Enn så lenge er det en mamma, to unger og tre hunder som lager hverdag her hjemme. -OG JEG ROTER IKKE!!

Og nå sitter jeg her for å få ferdig den sokken som jeg ble nødt til å lage. Ja, ikke visste jeg hva jeg skulle bruke det garnet til. Det jeg kjøpte på Nille og som jeg trengte så sårt. Men la opp til en sokk, og det ble jo en riktig festlig sokk. Så i ren entusiasme, knipsa jeg saken og la den ut på #instagram.

 


Og vet dere hva jeg gjorde? Jo, jeg skrev #egendesign. Ja, jeg syntes virkelig det var på sin plass og minne på at ja, nå er jeg designer. DESIGNER!!! Og det føles ganske fint det, å være designer, - for min egen sokk. DET ER KLART AT DET MÅ FREMHEVES. #Egendesign.

Men vet dere hva? Det er BARE TULL, jeg er ingen designer. Jeg er bare kjempegod til å herme, ja, kall meg #hermegås.

 

For sokker i flere farger og sammensatte mønster, det ser vi mye av for dagen, ja, de er det bilder av for tiden, over alt i grunnen. Så jeg bare herma litt jeg, - snappa ideen. Ikke hadde jeg garnet som skulle brukes, heller ikke alle de pastellfargene. Men jeg hadde garnet fra Nille, så det var da greit nok å bruke.

 

Og så satte jeg i gang med å herme. Jeg er en skikkelig hermegås, se bare her.

 


Striper, med luser i annen farge, - rett oppå den der stripa jeg omtalte først, ...ja, den så jeg for flere dager siden, inne på Drops. Jeg lasta den ned i mine små hjernegrå. Og nå da jeg fikk bruk for den, var det bare å hente frem, og putte den inn i en sokk. Ja, det kalles herming.

 

Men nå når jeg ser det igjen, så ser jeg at jeg har henta enda mer fra den saken, ja. Sikksakkmønster og stjerner, jommen sa jeg designer!!

 

 

Og hælen, hallo. Joda, fin den. Den var fin den gangen jeg strkka den på Valentinsokken også. Ja, herma igjen. En riktig hermegås er jeg.

 Men der er en bord, som  gjør seg ekstra godt på den sokken her. Og det er denne. Fantastisk fin i grunnen, - gjør seg godt på en sokk....Og ikke vet jeg hva jeg har herma etter. For mønstret fant jeg inne på harddisken, som et bilde jeg hadde lasta opp til bruk i for herming. Nei, noe egendesign er det vel ikke snakk om.

 Men så var det vrangborden, den som av og kan være litt vrang. Det fant jeg vel på?

 Jeg? Fant på? Nei, det er vel og overdrive vel? For når man sitter på et hotellrom i i Harstad uten flere pinner enn fem, og gjerne vil ha fletter til sokken, hva gjør man da? Joda, får man ikke til ekte, så tyr man til falske. Og falske fletter, nei det har altså ikke jeg designet.

Men de  blomstene, ja, de blomstene. De har jeg vel trykt ut av eget bryst?

 


Ja, det kunne man nesten tro, men det er altså disse ... fra drops igjen,  ..med en aldri så liten bommert. Det skulle vært seks kronblad. Men en bommert er vel ikke egendesign, er det vel? Jeg er jo ingen designer.

 De små, da, ja, de rosa, søte små. Kan de være litt designet av meg...?? Bare bittelitt???

 Nei, der må jeg skuffe dere igjen, ... det er faktisk disse. Og det at det bare er en farge, er kun fordi, jeg gikk så inderlig lei. Men det er ikke egendesign, for jeg er ingen designer.

 Men jeg tror det skal få stå, fortsatt en stund, der på instagram. For det føles så godt å kunne si #egendesign, selv om jeg egentlig er en god #hermegås.

 

Og nå skal det hermes igjen, ja, VIRKELIG HERMES. Det skal kopieres noe så voldsomt. For sist gang jeg sjekket hadde jeg altså to av det slaget som kalles føtter. Godt jeg er en ekspert-hermegås, da.

 

  

 

25 Kommentarer

karidansen

01.02.2016 kl. 22:22
Greit å være "Hermegås", vel? Oppskrifter er jo basert på at vi skal herme. Veldig NUDDELIG med de rosettene. De setter prikken over i'en. Lo av bemerkningen til dattera di....om at det var ryddigere når du og din kjære ikke var hjemme! "Var rollene blitt bytta om......" Lange vakter han kjæresten din har, men da må han vel få noen vel fortjente fridager etterpå! Høres ut som han er sånn "medboer" i en bolig. Vet at det er noen sånne boliger herover rogså, men det hadde jeg syntes vært tungt tror jeg. Doble vakter er noe annet, for da kan man stort sett sove hjemme. :D

Tone

02.02.2016 kl. 16:15
karidansen: Joda, man kan kanskje være designer og hermegås samtidig. :) Tror ikke det er så mye rollebytte ...ehem... Det er vel sånt en tenåring synes er fint å bemerke :D Han jobber som miljøterapeut i medleverturnus, ja. Han trives godt med det. Det gjør familien også, for han har jo alltid helt fri i 7 dager etterpå. :)

tepausen.blogg.no

01.02.2016 kl. 23:31
Så flink du er♡

Tone

02.02.2016 kl. 16:15
tepausen.blogg.no: Tusen takk :)

maiken

02.02.2016 kl. 03:19
Vedder på at det er ingen som har en slik en.... Var kjempefin . hvor fant du de falske flettene, de var aller finest , synes jeg.....

Tone

02.02.2016 kl. 16:17
maiken: Takk. Falske fletter strikker du med å strikke den 2. maska først, mens den første er på pinnen, så strikker du den 1. Det blir en tynn flette, uten å måtte ta i bruk ekstra pinne.

fruensvilje

02.02.2016 kl. 07:32
hermegås eller designer,du er uansett utrolig flinke,)ja for selv om du tar border fra her og der,så skal dei passe i masketall på en sokk,så litt designer er du lell ) skikkelig nydelige damesokker

Tone

02.02.2016 kl. 16:17
fruensvilje: Takk... tjihi. :)

gretashobby

02.02.2016 kl. 08:54
Velkommen heim vennen min. Det var da ein forferdelig nydelig lang og fin sokk elelr strømpe. Du store tid den var vakker. Du er flink. For sjølv om ein hermer herfra og derfra så har du designa det sammen. Du har altså satt sammen amnge mønsterborder som ingen andre har satt sammen på samme måte før og da er det faktisk egen desing. Skal man lage helt nytt så er vel det snart umulig vel.

Flott evar dei og ja du trenger ein til. Men den er vel sanrt ferdig alt. I slik fart som du holder på med.

Ha ein fin dag og god uke videre klem

Tone

02.02.2016 kl. 16:18
gretashobby: Takk. Det blir vel en til, men når tid?? ... Nei, det er ikke godt å si. Kanskje jeg både er hermete og litt designer. :)

Marianne

02.02.2016 kl. 10:24
Så nydelig den sokken er, du er kjempeflink altså :)

Nei eg reknet vel egentlig ikke med at det bare ble de 2 luene den helga men hadde ikke trodd du skulle komme med bilde av knesokk.

Ha en fin tirsdag mens du strikker nr 2 :)

Tone

02.02.2016 kl. 16:19
Marianne: Tusen takk. Ja, si det, og det blir en tirsdagssokk. :)

fjellgeitbundingen

02.02.2016 kl. 10:31
Eller kanskje du bare er litt redd for å bli kalt designer? Jeg tenker du må kalle dette egen design. Det er sammensettningen av mønstre, farger, blomster etc som gjør disse strømpene unike og veldig flotte. Når du ser et plagg andre har designet eller leser i en strikkebok. Hvor mye av dette er helt nytt og helt nyskapende. Eller bærer ikke alt i seg andres ideer og teknikker? Når man trikser med annet garn, annet maskeantall, annen sammensettning eller lignende blir det da ikke eget design. Er det helt flett likt er det kopiering, men litt her og litt der kan jo bli nytt design.. Mener iallefall jeg!

Tone

02.02.2016 kl. 16:20
fjellgeitbundingen: Hehe, ja, du sier noe Kanskje designere må være litt hermegås. :)

Mariann Sæther Tokle

02.02.2016 kl. 10:46
Men du har jo satt sammen alt og da er det jo egendesign :) og du verden hvor fine de var. Jeg går barbeint hele året for tiden så jeg kunne ikke brukt de, men synes de var flott. Hva er forresten forskjellen på ekte og falske fletter?

Tone

02.02.2016 kl. 16:21
Mariann Sæther Tokle: Tusen takk. Når man strikker falske fletter, så strikker man uten flettepinne, man strikkr maske 2, mens maske 1 er på pinnen, deretter strikkes maske en. Blir en tynn flette. :)

Mariann Sæther Tokle

02.02.2016 kl. 17:13
Jeg bruker aldri flettepinne jeg, enten jeg fletter på to eller fire eller 6 masker, Jeg brukte av og til på en babydress der det var vanskelig å se maskene, så jeg ikke fant dem igjen hvis jeg mistet dem, men liker ikke hjelpepinne,de er i veien :)

Tone

02.02.2016 kl. 22:44
Mariann Sæther Tokle: Oi, hvordan klarer du det?

fjellgeitbundingen

02.02.2016 kl. 20:56
Det du sier er at nesten ingen er designere?

Tone

02.02.2016 kl. 22:45
fjellgeitbundingen: Uff, blir det så ille. :) ...eller at vi er mange som er designere. :) Kanskje flere enn de som setter #egendesign under instagrambilder :)

03.02.2016 kl. 07:43
:) Er det strikkebølge så er det strikkebølge. At designere blomstrer opp er vel tegn på at vi har tid, overskudd og økonomi til å sette prøveprosjekt ut i livet? Ikke alle designere blir kjent, og det hadde kanskje vært ille for designerene om alle kalte seg designer. De hadde blitt borte i mengden. Det er nok blitt tøffere likevel å hevde seg en før, tror jeg.

Tone

04.02.2016 kl. 17:46
Anonym: Det har du helt sikkert rett i. Men kanskje det bor en liten designer i ganske mange av oss. :)

Ramona2010

03.02.2016 kl. 17:10
Å kjære vene, så herlig blogg! Du er bare god. Håper herminga går bra videre ;)

Tone

04.02.2016 kl. 17:47
Ramona2010: Hermer så det suser. :)

Mariann Sæther Tokle

03.02.2016 kl. 21:12
Jeg holder de maskene jeg tar av med fingrene mens jeg strikker de andre. Liker ikke pinne for den er så i veien og så faller den gjerne av. Det går fint, bare prøv. Eneste jeg hadde problem med var 6 maskers flette der to skulle foran og to bak og to strikkes, osv. Da måtte jeg finne frem pinne. :D

Skriv en ny kommentar

Tone

Mamma, kone, sykepleier og strikkeslave. Her er hverdagen min i garnets floker, -på godt og vondt.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits