En strikkekompetanse i fritt fall

  • 27.01.2016 kl. 23:35

Nå har noen gjort et veldig dårlig arbeid. Ja, helt amatørmessig, egentlig. Hvem kan vel være så tåpelig dum og tro at 6 nøster Naturgarn fra viking var nok til å lage en ny yndlingsveske. Ja, en sånn som kan romme både lommebok, mobil og nødhåndarbeid. Og for dere som ikke aner hva jeg snakker om så er det mulig å få en nokså grundig innføring i problemstillingen her.

 

 


For i går kveld, strikket jeg og strikket, og så strikket jeg litt til, mens jeg hadde god tro på at alt skulle ordne seg slik at jeg fikk veska på toving og kunne ta den i bruk allerede  i dag. Og etter at jeg hadde tenkt slike tanker, hva gjorde jeg da? Jo jeg strikket og strikket, og så strikket jeg litt til, -til det plutselig ble en BRÅSTOPP. Ja, det var altså egentlig det naturgarnet fra Viking som bråstoppa.

HVA???

Snakk om STRIKKEKOMPETANSE!!! Det må jo være en STRIKKEMESTER av KLASSE som klarer å gjøre en slik beregning!!!

 

Klokka var noe med 23, og såpass vet jeg, at selv om Sparbutikken har strukket seg lang og tatt inn Naturgarn fra viking, så er det vel  litt mye å forlange at de skal holde åpent til langt utpå natt for å tilfredsstille veskestrikkende damer.

Jaja, tenkte jeg "det var den våkennatta, ja, der gikk den i vasken. Jeg blir vel tvunget til å bruke den på søvn og sånt, akkurat i natt "

Og vel i seng, kom jeg til å tenke på det hefte en eldre dame putta i hånd mi i går. Ja det så sånn ut.


Ikke spør meg hvorfor hun putta det akkurat i mi hånd og hvorfor hun trodde at akkurat jeg ville får bruk for det. Selv var ho ikke interessert i strikk, så ho hadde tenkt på meg. Man sier selvfølgelig ikke nei til sånt, ja selv om det er meg en gåte hvorfor ho tenkte på akkurat meg.

Og når man blir tvunget til å bruke natta til sengs og er det godt å ha et sånt hefte å bla i. Og der, på side 23, slår dette bildet mot meg.PRINSESSEGENSEREN!!! Genseren til alle som vil være prinsesser akkurat denne vinteren. Er det mulig!!! Jeg har funnet den ultimate genseren til akkurat meg!. Og mens jeg drømmer meg inn  prinsesseverdenen og planlegger vinteren som adelig, leter jeg etter det med liten skrift, ja for å forsikre meg om at det ikke er noe lureri på gang.

 


Og haken var der. Man må være vakker, ja, VAKKER.

Så der i nattens mulm og mørke blir det nødvendig å ta et selfie, bare sånn for å sjekke om jeg oppfyller krava til anskaffelse av den ultimate PRINSESSEGENSEREN.Og før konklusjonen ble tatt, sovna dama, med bustete hår og falmen negl-lakk, mens ho drømte prinsessedrømmer med et prinsessesmil om munnen.

 

Så kom dagen, ja, den dagen i dag. Ny arbeidsdag, og med en nye arbeidsdager, pleier det som regel å komme ny spisepauser... sånne som er til for å ha jobbpause og mat. Og det var da jeg oppdaga det!!!

 

HVA???!!

 

Ja, jeg skal ikke påstå at jeg ble så veldig overrasket over at jeg ikke hadde matpakke med meg denne dagen heller. Jeg begynner jo egentlig å bli ganske vant til den saken. Det ble vel heller en sånn:

 

HVA???!!

Men mat skal man jo ha, så det var bare å komme med et bebreidende sukk og riste på hodet til meg selv, før jeg tok turen innom på Spar. Ja, mat må man jo ha.

 

Men da jeg kom ut i bilen igjen og tok fram posen for å sjekke innholdet. Ja, da var det ei som ble bra overrasket. Ja, det ble et sånt:

HVA??!!!

 Nå skal det sies at jeg ble ikke så veldig forundret over at det var Naturgarn fra Viking i posen. Nei, når sant skal siers, så var jeg egentlig ganske så forberedt på akkurat den saken akkurat i dag.

Men det som overrasket ganske så mye mer..... HVOR I GRANSKAUEN BLE DET AV MATEN???

 

Men nå sitter jeg her å strikker med rosa og turkis, drømmer prinsessedrømmer og tenker på natta. At den kan faktisk bli ganske god. Nå skal det vel være nok garn, til å fikse en veske som rommer alt, til i morgen tidlig.

Hvis man har klart å beregne da, men skal ikke se bort fra at akkurat den kompetansen er i FRITT FALL. 

 

 

#Garn #Garnavhengig #Strikkedilla #Strikk #Håndarbeid #Hjemmelaget #Toveveske

 

 

 

 

 

 

18 Kommentarer

tepausen.blogg.no

28.01.2016 kl. 00:03
Ja det er viktig med mat ellers så klarer en ikke å strikke så mye ;-) Prinsessegenseren var jo bare helt lekker, vil ha....

Tone

28.01.2016 kl. 14:01
tepausen.blogg.no: Ja, de matpausene er helt utrolig viktig for strikkevelværet. :)

Synnøve

28.01.2016 kl. 08:12
Hehehe rart hvordan garnet alltid får øverste prioritet på handlelisten! Kjenner meg igjen. Håper du fant noe å spise selv om du glemte å handle mat :)

Tone

28.01.2016 kl. 14:02
Synnøve: Det ble ikke et eneste kalori på meg den dagen, før jeg kom hjem :O. Men heldigvis ble det garn.

fruensvilje

28.01.2016 kl. 08:25
Så kjekt det er å få dine innlegg til frokost hi hi,ja det er noe merkelig med deg og butikker hi hi,garnbutikker vel g merke,du skal se du blir prinsesse om ikke lenge,så for den prinsessegenseren var vakker )) og det blade vil eg og ha,har bestilt et abonemang men ikke fått blad ennå )ha en fin jobbdag med innslag av strikking

Tone

28.01.2016 kl. 14:05
fruensvilje: Har tenkt lenge på det med å abonnere. Men jeg leser stort sett bare håndarbeidssidene. Og det skal sies at jeg får til stadighet stukket til meg hefter og håndarbeidssider fra ukeblad... :) Heldige meg.
Dette heftet var vist fra jula, tror jeg. :) Ha en god dag, du også, med innslag av stikking nå. :)

gretashobby

28.01.2016 kl. 09:02
God morgen vennen. Eg visst jo om Garnflausen din da hehe. Sånn kan det gå. JA ja. Men du har du rosa garn liggende heime til prinsesse genser også? hm. Eller kjøpte du det også?. Det strikkehftet du fikk lagt i hånda di, var det fra eit nytt hjemmet. Skal på butikken i dag eg skjønner du hihi. Min kjære ville glede emg i går, så han kom heim med familien. Men viss der er andre strikkeblad så er det kanskje mulig å finne dei også. Skal på butikken og kjøpe meierivarer i dag. Korleis gjekk det med veska, Vart den ferdig og passelig til ditt bruk???. Ha ein fin dag på jobb

Tone

28.01.2016 kl. 14:08
gretashobby: Hei, god morgen. Nei det heftet var fra før jul, tror jeg. Men det er veldig mange fine ting i det. VIRKELLIG Det er hjemmet som har gitt det ut. Jeg har ikke noe rosa garn. Men jeg skal til Harstad i helgen, så...- men jeg er blakk, av en eller annen grunn. :)
Og veska ble IKKE ferdig. Tror du ikke jeg må på spar i dag også, og det er meg en gåte hva jeg skal ha til unnskyldning, for i dag har jeg ikke matpause der jeg trenger mat. Nei, for i dag har jeg fri!!! :O

Siv Svanem

28.01.2016 kl. 09:02
Du skulle jo absolutt hatt en prinsessegenser. Og en stor veske er jo bare te must.

Tone

28.01.2016 kl. 14:08
Siv Svanem: Ikke sant. Prinsessegenser må til :)

Sonja T

28.01.2016 kl. 09:05
Du er så klart en prinsessegenser verdig. Det kan jeg huske fra du var liten. Har sikkert ikke sett deg siden du gikk i tredje og jeg gikk i femte, men du var yndig som en alv allerede da. Selv har jeg ikke strikkekompetanse i det hele tatt, og har innført innkjøpsstopp av garn. Jeg kjøper alltid bare to eller tre nøster av hver type, så det holder kun til luer. Imidlertid snublet jeg over et sikkert 15 år gammelt uferdig kofteprosjekt i skapet. Både bolen og en arm var ferdig, men siden den var i størrelse hest og en halv, så ble det til at jeg rakk opp hele greia og forsøker meg nå på en genser i en mer moderne utførelse og en mindre størrelse. Det kommer inn under kategorien Sonja gjør ting hun ikke kan, men når jeg er hekta på bloggen din, så blir det sånn. :-D Jeg skal både stikke ovenfra og ned og raglanfelling. Hjelp.

Tone

28.01.2016 kl. 14:16
Sonja T: Det høres da ut som du virkelig vet hva du gjør. Har en god del strikkekompetanse, altså. Og den garninnkjøpsstoppen, kan du tipse meg hvordan du klarer å gjennomføre den? Og det at jeg var litt prinsesse da jeg vokste opp, det har jeg ikke visst. Det har jeg hørt nå når jeg snart blir 50 av flere personer. Har ikke ant noe om det i barndommen. :) Jeg var fortvilt over nesen min og drømte om å bli 18, sånn at den kunne gå gjennom en dramatisk forvandling hos en kirurg.. Men så hadde jeg ikke råd da jeg var 18, og ingen voksne ville betale for herligheten. Jeg måtte bare godta at jeg engang skulle leve med meg selv :D :D Men nå lurer jeg veldig på hvem du er. Gikk du på Straume skole?

tepausen.blogg.no

28.01.2016 kl. 14:04
Ja de er det :-)

gretashobby

28.01.2016 kl. 14:15
Huff da vennen. Det var ille. Eg ahr hatt noen oppdrag i det siste eg, så strikke kontoen min err ikkje tom. Så kjem eg meg til Førde i helga, så blir det garn, tror eg. Du får bare sei det som det er da. Du må ha mer garn for å få veska ferdig. Ærlighet varer lengst vet du. klemmen

Sonja T

28.01.2016 kl. 14:46
Jeg gikk på Straume til slutten av fjerde/begynnelsen av femteklasse. Jeg gikk i klasse sammen med Sonja K. Gry P. , Bjørnar, Viggo, Geir og Vigdis A. Jeg tror kanskje min bror Bjørn Martin gikk i din klasse, Tone. :-D Garnstopp er ikke så enkelt, men har ikke plass til mer og prosjektene tar sin tid så lageret minker mye senere enn ambisjonene mine tilsier. Passer på å gå fort forbi garnbutikkene og handler i de butikkene som ikke selger garn.

Ramona2010

28.01.2016 kl. 19:19
Altså, nå må jeg plukke litt på deg. Du skal ha mat ikke sant? Men hvorfor har du valgt å spise på noe så tørt som garn (har forsøkt, er ikke å anbefale) og for ikke å snakke om noe så ekkelt som kulørt papir! Nei vettu, dette er slikt som du skal ha på pinnene det skjønner du ;) Så vær snill, dekk magens behov med noe som er mer spiselig (gjerne sunt) og så dekker du behovet for pinnene med dette innkjøpet :P

Tone

31.01.2016 kl. 19:38
Ramona2010: Mat trenger man jo ikke.... Garn må man ha. :)

Ramona2010

01.02.2016 kl. 10:57
hehe ja det er sant :D

Skriv en ny kommentar

Tone

Mamma, kone, sykepleier og strikkeslave. Her er hverdagen min i garnets floker, -på godt og vondt.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits